Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mye om selvmord

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mye om selvmord

jan 5 2020 - 05:05
Nå har det vært mye fokus på selvmord i media og mange blir jo bedt å søke om hjelp men hvor skal de søke da mye blir lagt ned og det er ikke nok behandlere til å hjelpe alle.jeg tenker jo nå mye på jeg har så god oppfølging rundt meg jeg aldri hadde klart meg uten men har dårlig samvittighet for de som ikke får hjelp.mange blir avvist el må vente lenge på hjelp.så jeg starter å tenke på alle de.Jeg er kjempe fornøyd med hjelpen men får dårlig samvittighet for de som har ingen.hva tror dere er grunnen til at så mange sliter i dag.at så mange trenger hjelp og det er jo urealistisk at alle de som søker nå får hjelp.de kan jo bli kjempe skuffet istedet.at de tror på det som blir sagt også kan de bli avvist blir jo enda verre for dem.i media framstiller msn det at det er nok å komme og si jeg trenger hjelp og det er jo ikke slik det fungerer og har fungert.hva tenker dere om alt dette?var det urealistisk å si at folk bare bør gå og søke om hjelp
Avatar

Re: Mye om selvmord

jan 5 2020 - 08:22
"var det urealistisk å si at folk bare bør gå og søke om hjelp"

Delvis ja. Jeg sukker oppgitt hver gang jeg hører folk si "søk om hjelp". Ikke fordi det å "søke om hjelp" ikke er nyttig - for det er det selvfølgelig ofte; men fordi folk sier "søk om hjelp" som om det er en slags "magisk løsning på alt".

Å si "søk om hjelp" til folk med psykiske lidelser, er som å si "ring 112" til folk som befinner seg i akutte nødssituasjoner. Det hjelper ofte, men også ofte ikke.

Ideen om å kunne "søke om hjelp", og å kunne "ringe 112", er begge to ting som først og fremst har en betryggende funksjon - i form av at tanken om at "det bare er å søke hjelp", og at "det bare er å ringe 112", gir folk en (delvis illusorisk) følelse av trygghet.
Avatar

Hei

jan 5 2020 - 17:54
Det jeg mente da trenger psykiatrien mer penger også at det burde ha kommet med,mange mennesker får avslag selv om de ber om hjelp.sant nok søk hjelp som du sier fikser ikke alt.det krever mye å bli bedre noen ganger flere år Selv da betyr ikke man blir frisk.det jeg prøvde å si var urealistisk at psykiatrien blir bygd ned og de gir ikke mye penger samtidig søk hjelp og mange blir avvist for sjelden folk tenker i bunn og grunn bestemmer psykiatri om du sliter nok til å få hjelp.altså andre bestemmer om du sliter nok til å få hjelp.trist at det er slik men det er det.
Avatar

Re: Mye om selvmord

jan 6 2020 - 12:34
Man øker i hvert fall sjansene for å få hjelp hvis man faktisk ber om det.
Avatar

Hei anxiety

jan 6 2020 - 13:12
Det har du helt rett i at sjansen øker for at folk får hjelp når de ber om det samtidig bør man være realistisk.de menneskene som ringer mental helse får ikke automatisk noe behandling men blir bare fortalt at de bør ta kontakt med fastlege komunen og dps.det er jo det som skjer.da burde dem kommet med mer penger til psykiatri.
Avatar

yepp

jan 7 2020 - 23:45
mrsfreak er innpå noe her folkens
selv har jeg x antall innleggelser gjennom x antall år
legene har blitt mer og mer stresset
du merker godt de må skrive deg ut igjen
så fort og raskt som bare overhode mulig
og har du apparat ute brukes det "mot" deg
hvor er følelsen av forståelse for hva du sliter med?
legene gir deg i stedet kjapt viten om at flere venter
jeg skulle ønske ikke antall sengeplasser ble nedbygd
noen ganger skal det være lov med en time out liksom
Avatar

Alien

jan 9 2020 - 23:14
Er nok fordi mange trenger hjelp og institusjoner skal man være i akutt fase og det at de nevner hjelp man har ute har å påminne deg at du er heldig som har hjelp ute og bruk hjelpen ute også slipper de å ha dårlig samvittighet fordi de skriver deg ut for tidlig for eks.el dårlig samvittighet kanskje litt feil ord å bruke mer at det er en unnskyldning for å rettferdidgjøre utskrivelse av folk.
Avatar

Lettvint

jan 9 2020 - 23:36
Ja. Jeg mener det er veldig lettvint å si sånn... Jeg mener det er galt å idealisere virkeligheten så deprimerte blir skuffet. Det er bare å vifte bort problemet å late som om det finnes enkle grep og mye hjelp å få. Sier jeg som selv får mye støtte, og er glad i mine hjelpere. Selv med hjelp kan det være utrolig vanskelig å knekke kronisk depresjon
Avatar

Hei redsinder

jan 10 2020 - 10:07
Enig med deg at selv med hjelp kan det være vanskelig å knekke kronisk depresjon altså betyr ikke man får god hjelp dermed blir man frisk.føler at det er det de vil fram til med talen.hvis det var så lett hadde jeg ikke vært over 15 år i psykiatrien.så ja jeg mener de gir falsk urealistisk bilde av hvordan det fungerer.jeg er veldig fornøyd med hjelp jeg får men føler at de menneskene som hørte man kunne ringe mental helse telefonen at de trodde d3 får automatisk hjelp mens de får samtaler på telefonen og sikkert får de høre om å ta kontakt med fastlege.det er ikke lett det er indre kamper selv med god hjelp fra psykiatri.
Avatar

Ingen mirakler

jan 10 2020 - 13:23
Det er derfor jeg aldri ringer nødhjelp. Fordi kroniske selvmordstanker blir ikke bedre av å ringe en nødtelefon. Det Ari Behn hadde var kronisk og han hadde masse støtte og alle ressurser. Likevel gjorde han det. Det sier litt om hvor vanskelig det her er.

Jeg er som deg veldig takknemlig for støtteapparatet men de kan ikke utføre mirakler. Og de er heller ingen orakler.
Avatar

Hei redsinder

jan 10 2020 - 18:14
Jepp ting er nok kompliserte.skjønner ikke hvordan folk tror ja ja bare du får hjelp så løser det seg.er nok mye mer komplisert.skulle ønske støtteapparatet kunne gjort mirakler men vet jo akkurat som deg godt det ikke skjer alltid men de kan hjelpe en til å få det bedre el holde seg gående ihvertfall.nå som folk ble oppfordret søk hjelp da burde jo hjelpeapparatet vært der for dem men det er jo ikke det.dessverre flere blir nok skuffet fordi det er jo slik at andre vurderer hvor alvorlig rammet en er.det tror jeg folk som ikke er i systemet ikke tenker over el at det fins noe som heter psykisk helsevern at folk må oppfylle kriterier.
Til forsiden