Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Muskelspenninger

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Muskelspenninger

sep 28 2012 - 19:51
Hei. Jeg sliter veldig med muskelspenninger. Bryr meg egentlig ikke stort så mye om tvangstankene eller andre problemer så lenge jeg kunne vært sikker på at jeg kunne våkne hver morgen uten å måtte være redd en ny dag med mer muskelspenninger. Det største problemet med spenningene er at det blir veldig vanskelig for meg å tenke klart. Det er skummelt og i det hele tatt tenke, fordi noen tanker gjør det enda værre. Men jeg får aldri en ovesikt over hva som er problemet. Og jeg blir skikkelig demotivert til å ta meg videre her i livet. Jeg lurte på om det var noen andre med erfaringer på dette området, hvordan dere klarte å få kontroll på disse spenningene. De værste spenningene er rundt ansiktet og nakken, men jeg er smålig anspent i hele kroppen. Er hundre prosent sikker på at det er et mentalt problem, og ikke et fysisk.
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 3 2012 - 05:38
Hei, jeg vill bare spørre før jeg svarer ordentlig.
er disse spenningene muskelvibrasjoner slik som leamus?
eller bare at du anspenner deg konstant?
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 4 2012 - 13:28
Jeg har veldig god erfaring med akupunktur mot sånne spenninger og evt. smerter. Man kan få nåler i punkter som får kroppen til å slappe generelt av, og i punkter som går mer direkte på muskelspenninger. Koster litt, men jeg synes det er verdt pengene.

Noen har nytte av psykomotorisk fysioterapi - som fastlegen din kan henvise deg til.
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 4 2012 - 14:19
Jeg fikk hjelp av en fysioterapeut som lærte meg noen bevegelser jeg kan gjøre med kjeven og nakken. Det har hjulpet endel og jeg klarer nå å gape. Meditasjon hjelper også for meg. Jeg har ikke prøvd akupunktur, men vet om flere som har gode erfaringer med det.
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 4 2012 - 15:48
Hei takk for svar. Jeg har vært til både fysioterapeut og kirpraktor før, uten at det hjalp noe. Jeg har også vært henvist til til psykomotorisk fysioterapeut to ganger, men jeg fikk aldri innkalling til time, og har latt være å gjennoppsøke det etter at jeg leste hva det dreide seg om. har lest og hørt litt om akupunktur og hvilke erfaringer folk i samme situasjon som meg har hatt med det, det virker som det har vært til hjelp, men veldig kortvarig hjelp. litt skeptisk til akupunktur siden jeg har angst for virussmitte og ikke er stoler på akupunkturisten til å være 100% renslig med utstyret sitt, så det blir en behandlingsform jeg trolig må være foruten.
jeg er sikker på at det er tankene mine som er årsaken i muskelspenninger. har lest i bøker fra John Sarno og flere forfattere med kunnskap om hvordan psyken forårsaker smerte og muskelspenninger. på egen hånd har jeg ikke klart å komme til noen god innsikt på hvorfor jeg spenner meg enda. og jeg finner heller ingen behandlere under denne metoden i Norge. nylig har jeg lest litt om rosenmetoden, og den er heldigvis veldig utbrett i norden, den dreier seg stort sett om muskelspenninger forårsaket av psyken. så det er det neste på listen over behandlinger jeg vil prøve.
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 4 2012 - 20:34
Uansett hva du prøver, så håper jeg at det vil funke for deg.

Men det med akupunktur og smitte... Det hjelper kanskje ikke så mye at jeg sier det, men hygienekravene her i Norge er utrolig strenge. Nålene akupunkturen bruker er helt nye, ikke brukt på andre før deg. H*n åpner de fra sterile innpakninger, og har de i spesialsøppel som leveres til destruksjon etter bruk. Om en akupunktør brukte samme nål på flere mennesker, ville han umiddelbart miste retten til å praktisere. Og om akupunktøren skulle være forkjølet, ville han nok ha vett på å holde seg hjemme. HIV og slikt smitter absolut ikke igjennom rene nåler.

Hvor lenge effekten sitter der, er nok ulik for en del av oss. Min erfaring er at etter en aggressiv begynnerfase med behandlinger, så trenger jeg en nå og da for vedlikehold. F.eks. en 2. hver mnd. Det er forskjell på akupunktører og. Vet ikke hvor du bor, men det er tre steder jeg har hatt positiv erfaring. Akupunktørene a/s i Asker, Per Sloth Jensen i Oslo, og Lill Mostue ved Balderklinikken. Jensen fikk orden på hjerterytmen min faktisk. Ble kvitt store plager med ekstraslag etter behandling hos han.

Men for all del - dette er min erfaring. Derson Rosen, kinesiologi, homeopati - what ever ser ut til å funke, så gå for det. Viktigst er at den enkelte finner noe som funker - uten å bli blakk av det.
Til forsiden