Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Muskelspenninger

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Muskelspenninger

sep 28 2012 - 19:51
Hei. Jeg sliter veldig med muskelspenninger. Bryr meg egentlig ikke stort så mye om tvangstankene eller andre problemer så lenge jeg kunne vært sikker på at jeg kunne våkne hver morgen uten å måtte være redd en ny dag med mer muskelspenninger. Det største problemet med spenningene er at det blir veldig vanskelig for meg å tenke klart. Det er skummelt og i det hele tatt tenke, fordi noen tanker gjør det enda værre. Men jeg får aldri en ovesikt over hva som er problemet. Og jeg blir skikkelig demotivert til å ta meg videre her i livet. Jeg lurte på om det var noen andre med erfaringer på dette området, hvordan dere klarte å få kontroll på disse spenningene. De værste spenningene er rundt ansiktet og nakken, men jeg er smålig anspent i hele kroppen. Er hundre prosent sikker på at det er et mentalt problem, og ikke et fysisk.
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 3 2012 - 05:38
Hei, jeg vill bare spørre før jeg svarer ordentlig.
er disse spenningene muskelvibrasjoner slik som leamus?
eller bare at du anspenner deg konstant?
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 4 2012 - 13:28
Jeg har veldig god erfaring med akupunktur mot sånne spenninger og evt. smerter. Man kan få nåler i punkter som får kroppen til å slappe generelt av, og i punkter som går mer direkte på muskelspenninger. Koster litt, men jeg synes det er verdt pengene.

Noen har nytte av psykomotorisk fysioterapi - som fastlegen din kan henvise deg til.
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 4 2012 - 14:19
Jeg fikk hjelp av en fysioterapeut som lærte meg noen bevegelser jeg kan gjøre med kjeven og nakken. Det har hjulpet endel og jeg klarer nå å gape. Meditasjon hjelper også for meg. Jeg har ikke prøvd akupunktur, men vet om flere som har gode erfaringer med det.
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 4 2012 - 15:48
Hei takk for svar. Jeg har vært til både fysioterapeut og kirpraktor før, uten at det hjalp noe. Jeg har også vært henvist til til psykomotorisk fysioterapeut to ganger, men jeg fikk aldri innkalling til time, og har latt være å gjennoppsøke det etter at jeg leste hva det dreide seg om. har lest og hørt litt om akupunktur og hvilke erfaringer folk i samme situasjon som meg har hatt med det, det virker som det har vært til hjelp, men veldig kortvarig hjelp. litt skeptisk til akupunktur siden jeg har angst for virussmitte og ikke er stoler på akupunkturisten til å være 100% renslig med utstyret sitt, så det blir en behandlingsform jeg trolig må være foruten.
jeg er sikker på at det er tankene mine som er årsaken i muskelspenninger. har lest i bøker fra John Sarno og flere forfattere med kunnskap om hvordan psyken forårsaker smerte og muskelspenninger. på egen hånd har jeg ikke klart å komme til noen god innsikt på hvorfor jeg spenner meg enda. og jeg finner heller ingen behandlere under denne metoden i Norge. nylig har jeg lest litt om rosenmetoden, og den er heldigvis veldig utbrett i norden, den dreier seg stort sett om muskelspenninger forårsaket av psyken. så det er det neste på listen over behandlinger jeg vil prøve.
Avatar

Re: Muskelspenninger

okt 4 2012 - 20:34
Uansett hva du prøver, så håper jeg at det vil funke for deg.

Men det med akupunktur og smitte... Det hjelper kanskje ikke så mye at jeg sier det, men hygienekravene her i Norge er utrolig strenge. Nålene akupunkturen bruker er helt nye, ikke brukt på andre før deg. H*n åpner de fra sterile innpakninger, og har de i spesialsøppel som leveres til destruksjon etter bruk. Om en akupunktør brukte samme nål på flere mennesker, ville han umiddelbart miste retten til å praktisere. Og om akupunktøren skulle være forkjølet, ville han nok ha vett på å holde seg hjemme. HIV og slikt smitter absolut ikke igjennom rene nåler.

Hvor lenge effekten sitter der, er nok ulik for en del av oss. Min erfaring er at etter en aggressiv begynnerfase med behandlinger, så trenger jeg en nå og da for vedlikehold. F.eks. en 2. hver mnd. Det er forskjell på akupunktører og. Vet ikke hvor du bor, men det er tre steder jeg har hatt positiv erfaring. Akupunktørene a/s i Asker, Per Sloth Jensen i Oslo, og Lill Mostue ved Balderklinikken. Jensen fikk orden på hjerterytmen min faktisk. Ble kvitt store plager med ekstraslag etter behandling hos han.

Men for all del - dette er min erfaring. Derson Rosen, kinesiologi, homeopati - what ever ser ut til å funke, så gå for det. Viktigst er at den enkelte finner noe som funker - uten å bli blakk av det.
Avatar

noen råd?

juni 30 2020 - 16:17
Jeg skal ikke gå så mye innpå akkurat alle mine mine "problemer" annet enn at jeg har vært arbeidsledig i 2 år nå på grunn av sosial angst og depressjon, og er veldig opp og ned i forhold til humør og ork.

Jeg prøver å holde så gode rutiner som mulig med kosthold-trening-søvn.

Og mener selv dette burde være den beste medesinen men likevel i mange perioder så er jeg så ute og kjøre sosialt sett og iforhold til tanker for fremtiden.

For 1 år siden mistet jeg jobben jeg har vært innunder i 13 år og 6 mnd etter det gikk min samboer fra meg etter 9 års forhold, jeg har i dag ei datter som vi har 50-50 ansvar for.

Jeg sliter veldig med noen symptomer som setter meg helt ut av spill ved visse sosiale sammenkomster. og det er at jeg koker over av varme i hele hode og får muskelspenninger i ansiktet som gjør at jeg føler meg som en totalt raring der jeg står og prøver å være normal.

etter noen timer med høygir på dette stadiet er jeg så kjeii og utslitt at jeg blir bare oppgitt og frustrert over hele situasjonen.

Vært hos psykolog i 1 år for å lette på tanker og følelser men dette har ikke hjulpet føler jeg.

Skulle egentlig være kort dette, men kan vel skrive i evighet når jeg først har begynt :P

Målet mitt er å komme så godt som mulig tilbake til meg selv men nå om dagen virker det som jeg har hatt dette følelsesladde helvette så lenge at det nesten virker kronisk.

Men grunnen for at jeg ville legge ut dette innlegget var mest for å høre om noen har erfaringer rundt reseptbelagt CBD olje igjennom søknad legen gjør.

Da jeg er sterk motstander av alt dopet igjennom medesin industrien.
Til forsiden