Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Møter ofte veggen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Møter ofte veggen

jan 3 2008 - 15:59
Jeg har slitt med angst de 4 siste årene, men har hittil ikke funnet noen løsning på hvordan jeg skal bli kvitt den eller leve med den. Føler jeg møter veggen hele tiden, og ofte blir sviktet av de som burde hjelpe meg (leger, skole, familie osv) Hva var det som var vendpunktet deres?
Avatar

Re: Møter ofte veggen

jan 5 2008 - 14:04
Hei kvinne20,
min erfaring er den at når det gjelder angst er det ikke alltid man kan peke på et definitivt vendepunkt, men heller arbeid over tid. Likevel bil jeg tro at dersom man går og skjuler angsten for de nærmeste, vil man oppleve en veldig lettelse når man bestemmer seg for å være åpen om problemet. Det er i allefall min erfaring. Jeg bruker fremdeles mye krefter på å dekke over angsten min, fordi jegskammer meg over den, men de gangene jeg har vært ærlig og åpen, har jeg blitt positivt overrasket over mottakelsen.

Hva slags angst har du? Jeg har også slitt med angsten de siste fire årene.
Avatar

Re: Møter ofte veggen

mars 1 2009 - 13:37
Må bare si at jeg føler med dere. Har slitt med angsten de 3 siste årene (rundet 3års dagen for rundt 1mnd siden) - etter at det kom på papiret i allefall. Og jeg har også prøvd å skjule angsten, men det gir bare økt mer angst så har derfor sluttet med det.. Opplever nå at folk trekker seg unna meg, fordi de enten synes det er slitsomt eller også skremmende. Det tar jeg jo da veldig tungt, men er ikke noe jeg får gjort med det. Er åpen om angsten til de som spør, og opplever også at de fleste tar det positivt (det at de trekker seg unna, er over tid). Det jeg nå tenker på er hvordan få de til å komme tilbake, uten å måtte lyve om angsten (at den har forlatt meg el.a.), men det har jeg ikke fått noe svar på enda.

Håper dere finner måter å jobbe dere gjennom den, og at dere møter støtte hele veien. Noe med det verste som fins er når man føler støtte, også snur personen rygge og går - og man blir stående med skjegget i postkassen og full av angst. Unner ingen den opplevelsen/og følelsen.
Avatar

Re: Møter ofte veggen

sep 6 2009 - 16:38
Man blir aldri kvitt angst! Man må lære seg å takle den når den kommer, og leve med den så godt som mulig. Og det beste av alt, er at det er fullt mulig! :D
Man er nødt til å være åpen med dem rundt seg om at man har angst. Det jeg gjorde var å gå på legekontoret å hente brosjyrer om angst lidelsen, og så delte jeg dem ut til venner, familien og sjefen min. Da slipper man å forklare så mye. Man kan heller svare på evt. spørsmål de måtte ha. Jeg synes det er en genial ide :) Lykke til!!
Til forsiden