Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mine angstanfall, cipralex eller ikke?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mine angstanfall, cipralex eller ikke?

des 29 2017 - 11:32
Hei!
Jeg fikk meg en angst knekk rett før jul. Begynte med et anfall som gikk over, så kom det tilbake og vi gikk til legevakt. Det fant de noe mistenkelig på EKG og jeg ble sendt full fart til sykehus før testing osv. Alt så normalt ut likevel, så ble skrevet ut dagen etterpå.

Allerede på bilturen hjem fikk jeg angstanfall igjen. Og de har kommet på løpende bånd de siste dagene. Har tatt subtil før å komme forbi de verste anfallene og det har gått greit. Har bare tatt 1 10mg hver dag siste dagene, og med lengre og lengre mellomrom hver gang, men redd for å bli avhengig!

Har vert hos legen og der fikk jeg utskrevet cipralex.. men etter å ha sett på bivirkninger og det så er jeg skeptisk.. Tok 1 i går og fikk et anfall med ganske sterk angst og noen nye symptomer et par timer etterpå.
Symptomet var en slags kriblende kuldefølelse som strømmet rundt i brystet og ut i armene. Noen som kjenner seg igjen?

Nå sitter jeg og vurderer om jeg skal ta en i dag også. Ikke tatt subtil siden kl 15ca i går. Fikk et lite anfall nå i 'ste med spenninger bak i kjeven, under tungen og baki halsen.. Slik at man føler man blir litt kvelt og det er vanskelig å svelge.. Symptomene vet å dytte på seg før å få meg til å føle meg mest ubehagelig -.-.. Kjennes ut som det er på vei bort nå.. Det var i hvertfall oppløftende..

Ønsker gjerne å komme i kontakt med folk med samme problem som meg :)
Og tips om jeg burde hoppe på cipralex kuren eller ikke.

Avatar

Hei!

jan 1 2018 - 01:15
Godt Nyttår!
Ville bare si at jeg har ingen erfaring med cipralex, men det er viktig at du kjenner på kroppen hva du tåler og ikke tåler.

Av erfaring tok jeg anti-depressiv som heter Zoloft ( også mot angst ) i flere år og det jeg merket er at det gikk bra men hvis du spiser sjokolade eller drikker kaffe før du legger deg, så er dette en kjempe tabbe og rett og slett "farlig", fordi det kolliderer med angst-dempende medisin.

Altså, hvis du tar sånn medisin bør du være ekstra forsiktig med mat som sjokolade, kaffe, alkohol..sukker..fordi man blir gira av disse matsortende og da vil den motvirke effekten for å dempe angsten.

Det er da man kan begynne å skjelve kraftig, svette, få hjertebank og problemer med å snakke fordi nakke-musklene spenner seg.
Ja, det er det man KAN oppleve. Det har jeg opplevd, og det var veldig ubehagelig og skummelt.
Noe annet: du MÅ alltid ta medisinen akkurat sånn soml legen eller psykiateren har gitt beskjed om. Skulle du få mye bivirkninger, burde du ta det opp med legen din eller skaffe en bedre lege, som f.eks en psykiater som har bedre peiling på feltet eller en spesialist i angst-lidelser.

Bare noen anbefalinger...håper du blir bra snart:)
Hilsen Caroline33
Til forsiden