Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mindre panikkangst ? ,,fremdeles høy puls??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mindre panikkangst ? ,,fremdeles høy puls??

des 13 2015 - 16:40
Har hatt en god periode med så og si null panikkanfall de siste 2-3 ukene. Men selv om jeg føler meg fin og ikke særlig urolig og anspent er hjerterytmen min fremdeles en smule høy hver gang jeg kjenner på pulsen.. Her jeg sitter nå har jeg en puls på 90 uten å gjøre annet enn å skrive på pcen.. Det er dette som gjør meg mest urolig om dagene, fordi jeg stresser med "senvirkningene"av høy og stresset puls.. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å roe ned systemet når jeg allerede føler meg roligere enn på lenge. Noen som har noen tips eller beroligene ord?

Ja, jeg er i dårlig form, men jeg er ikke overvektig og spiser ikke mye usunt... Jeg prøver å trene noen ganger men da får jeg høy puls og blir redd for at den aldri skal roe seg ned og den leksa der..
Avatar

høy puls

des 13 2015 - 18:21
Hei!

Både blodtrykk og høyere puls er ting du kan få bare ved å tenke litt på det(blir litt som om ikke tenke på en rosa elefant greia), har selv 94 i puls nå, men nå har min angst hengt seg opp i andre ting så bryr meg ikke så mye om det :).
Hvis du har sett mesterenes mester så er det ofte en oppgave hvor deltageren skal ned i hvilepuls etter utført oppgave og selv om de er topp idrettsfolk med nerver av stål så sliter de noe voldsomt :).

For å berolige så gjør det ihvertfall ingenting å ha 90 i puls, prøv å ikke tenk på det (lettere sagt enn gjort).
Etter en operasjon i sommer var jeg veldig nervøs og hadde hvilepuls på 120 i noen dager, var ikke noe farlig og gikk over.
Hvis du derimot er veldig plaget med det kan man få betablokkere av legen som senker pulsen.
Beste tipset er som sagt å prøve å tenke på noe annet og ikke sjekke pulsen da du sikkert ikke har noe feil med hjertet og kontant gå å sjekke vil bare gjøre at du tenker mere på det.

Håper du ble litt beroliget.

Lykke til og husk at dette er helt normalt :).

Avatar

.

des 17 2015 - 01:42
Tenker man på pulsen, blir den både høyere og mer merkbar. Er i samme situasjon som deg med lite angst og panikkanfall de seneste ukene, og jeg har nå en puls på 60-70! Enklere sagt enn gjort, men man må bare slutte å sjekke pulsen sin og prøve å ha en vanlig hverdag. Jobber nærmest fulltid i desember i et serviceyrke etter eksamener og alt det der, så det har hjulpet veldig å få tankene bort fra pulsen. Fyll dagene med noe meningsfullt så skal jeg love deg at det blir bedre!
Avatar

Re: Mindre panikkangst ? ,,fremdeles høy puls??

des 19 2015 - 00:50
Tusen takk for gode svar!
Jeg vet i de fornuftige stundene som er 85% av tiden at pulsen styres av angst og stress nivået og når jeg ser tilbake på stunder med høy puls ser jeg at alt har en sammenheng...

Til forsiden