Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min tvang - Hva mener dere?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min tvang - Hva mener dere?

aug 25 2021 - 16:10
Det begynte for litt over 2 år siden. Jeg satt på jobb i åpent kontorlandskap og kjente at jeg ofte begynte å presse frem små lyder. Disse lydene var som små pip, og oppsto på en måte fra kvalte utpust. Ofte kom bare utpustet uten pipet, men hodet mitt ønsket hele tiden at jeg skulle ligge nært opp til selve pipet, i grenseland… det utviklet seg videre til at det var selve pipet som ble målet, og uansett hvor hardt jeg prøvde å fokusere på jobben min så sto pipet i første rekke. Dette fulgte meg også utenfor jobb og etterhvert ble dette hovedfokus for meg i enhver sosial omgang. Merkelig nok så forsvant denne trangen og fokuset når jeg kom hjem og var alene. Ingen ører, ingen problemer. På jobb kunne jeg trekke meg unna folk og sitte alene, da forsvant det også. Nå i dag er dette et like stort problem. Pipet har ofte i tankene utviklet seg til et høyere kortere ul, men det har aldri skjedd at jeg har laget den lyden foran andre. Men lysten er der, trangen, kløen, angsten, fallhøyden… Har brukt cipralex 15mg i 2 år, samt Risperdal i korte perioder. Angsten ble dempet av SSRI men problemet med lydene var der i alle sosiale omganger, verst på jobb, noe bedre på trening eller steder med støy osv. Det er ingen katastrofetanker eller meninger bak lydene mine, det er bare altoppslukende og i fokus. Holder alltid tilbake lydene, men det krever alt av meg. Har i dag brukt Sertralin 1 uke og håper opptrapping hjelper.

Hadde noen små lyder for en del år tilbake, på studiet i forelesninger, men disse varte bare noen dager før de forsvant. Angster av situasjonen, angster av medisinen, angster for fremtiden..

Er ellers en oppegående, frisk mann, (var i hvertfall det..)

Hva feiler det meg?
Noen som har/vet om lignende erfaringer?
Til forsiden