Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min oppstart på sertralin...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min oppstart på sertralin...

juni 11 2018 - 09:48
Jeg startet på sertralin for 11 uker siden, og er nå på uke 5 a 100 mg.
Jeg har det ikke bra...

Jeg opplever en voldsom uro i hele kroppen og hodet. Jeg er så redd..
Jeg er bundet til hjemmet, og ligger mest i sengen. Er ufør, så er ikke i jobb.
Musklene mine er konstant støle, etter all spenningen. Jeg får ikke slappet av grunnet uroen.
Jeg er sånn i tvil om jeg skal våge å øke dosen?
Er redd for en ny runde med økning i bivirkninger, jeg har virkelig blitt helt slått ut de andre gangene jeg har økt.
Nå tar jeg Sobril hver dag... tar bare en halv, er redd for å bli så sløv. Jeg blir trøtt av Sobril når jeg tar en hel tabelett. (15 mg) Tar på formiddag, da det er da jeg har det som verst. Den demper dessverre ikke uroen min noe nevneverdig forøvrig..

Er det noen som kan dele erfaringer, eller gi meg noen råd?

Ferien nærmer seg, og jeg har mest lyst å sende min mann og vår sønn alene til syden... jeg vil ikke ligge på hotellrommet alene i en uke.

Jeg skal til legen min om noen dager, og føler meg desperat etter hjelp. Har vurdert å be om Fluanxol, etter å ha lest om dens angstdempende effekt på et annet forum. Har aldri hørt om den før, og jeg finner ikke så mye info på Google.

Beklager langt innlegg, med bare trist lesning! Takk til dere som har lest helt ned hit!
Jeg venter meg ikke noe svar eller løsninger, men det er en liten trøst å skrive det ned et sted. Håper dere ikke dømmer meg
Avatar

Min oppstart på sertralin.

juni 11 2018 - 18:31
Les pakningsvedlegget nøye. Eller panniksvedlegget som jeg bruker si.
Det som er med sertralin er at i starten så inntreffer noe som heter innsettningssymtomer sertralin. Det medfører bla hjerteklappning dobbelsyn forstoppelse økt angst og uro til kroppen er vant medisinen. Det samme inntreffer når man slutter med sertralin da heter det utsettningssymtomer. Fysisk aktivitet er bra. Ta lange gåturer og en god dusj etterpå. Du er ikke den første og ikke den siste. Snakk med legen så forklarer han deg alt om dette. Det er viktig å ligge på dosen legen foreskriver eller anbefaler etter en tid vil man føle seg bedre. Følg alikevel doseringen og ikke trapp ned. Så vidt jeg husker ved nedtrapping så er det anbefalt 25 mg pr 3 mnd. Sørg for normal døgnrytme,prioriter søvn og gode matvaner. Det er du selv som dømmer deg ikke vi på forumet. De gode dagene kommer etter hvert samle på dem. Ad ferie, hvis du er uerfaren med angst/depresjon kann det kanskje vere best at dere alle er hjemme i ferien og tar turer i nærområdet. Vær åpen til alle om din mentale helse. Kanskje på tide at mannen din støtter og hjelper deg framover,kanskje han allerede gjør det på en utmerket måte for alt det jeg vet. Vær ikke redd. 95% av det vi bekymrer oss i forhold fremtiden blir det aldri noe av. Stå PÅ!
Du har en jobb å gjøre, samle på de gode dagene,de små positive fremsteg du gjør. Høres!!!!!
Avatar

Takk 1väråpen...

juni 12 2018 - 11:23
Samle på de gode dagene! Det trengte jeg en påminnelse på!

Jeg har god støtte i min mann, vi har holdt sammen i snart 18 år. Jeg har hatt to runder med dyp depresjon/angst tidligere, men ikke så voldsomt som denne gang.
Jeg er virkelig desperat etter hjelp.
Har mange stunder der jeg tenker at livet mitt ikke er verdt å leve.... det er en hemmelighet jeg holder for meg selv.

Gikk i nesten to år på DPS. Møtte to ulike behandlere, begge gikk ut i fødselspermisjon kort tid etter oppstart. Deltok på Stressmestringskurs, Mindfulnesskurs og gruppesamtaler.
Da kursene var ferdig, fikk jeg ikke tilbud om mer behandling.... de mente jeg hadde fått alt de kunne tilby.

Nå tråler jeg nettet etter kosttilskudd og vitamintilskudd, som kan hjelpe mtp angst.
Jeg søker opp hypnoterapi, og vurdere å bestille time.

Ferien blir nok av, jeg får holde ut på rommet. Kanskje det ikke blir så værst likevel?
Far og sønn har nok å holde på med, uten meg! De er ute å trener store deler av dagen uansett hvor de er! De er ikke avhengig av meg til noe.

Ønsker dere alle en fin dag!

Avatar

Hei.

juni 12 2018 - 17:55
Kann ikke du være med å trene litt å da. Fysisk avtivitet er alltid bra.
Avatar

Da har jeg vært hos legen...

juni 22 2018 - 10:18
Han vil henvise meg til psykiater, slik at jeg kan få mer veiledning ang medisiner.
Jeg fikk ny resept på sertralin, og en pakke Sobril....

Jeg øker nå på egenhånd dosen fra 100 mg/dg, til 125 mg/dg. Legen hadde ikke noe innspill på det, men noe må jeg prøve.

Uro! Uro hele dagen, jeg er så mye redd.

Et lite hjertesukk fra meg før helgen
Avatar

Oppstart Sertralin

juni 23 2018 - 11:12
Det har sine utfordringer å tilvenne seg til medisiner. Prøv å slippe taket litt og ikke streb etter full kontroll 24-7. Du ska se det går seg til. Gjør ting som er positivt for deg selv og gjør deg godt. Medisiner utretter ikke alt av underverk. Det er en hjelp og støtte i en periode. Ha en fortsatt go helg!
Avatar

Medisiner å Angst

juni 24 2018 - 17:07
Det å venne seg til medisiner kan være en kamp. Her kan det være lurt å prøve å aktivisere seg mest mulig. Aktivitet øker mobiliseringen av andre sanser i kroppen som kan være med å skygge angsten litt til side. Husk som nevnt over her så utretter ikke medisiner alltid underverker.

Det kan vere hardt å vere i aktivitet eller finne på noe men for min egen del var det hardt å grusomt i starten å føltes egentlig som et langt mareritt men jeg har merket at jeg har det bedre de dagene jeg er aktiv rundt andre, er sosial å prøver å komme meg ut, om det så bare er en kjapp tur ned på butikken i 5 min.

Fin en liten aktivitet du kan klare å mestre.. uansett kor liten den er.. Jeg har lert meg en ting når det gjelder angsten: skader ikke å prøve! det er en innstilling som hjelper meg litt gjennom hverdagen. ikke hver dag det går, mens andre dager fungerer det!!

Til forsiden