Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min far vill ikke akseptere diagnosen jeg har fått

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min far vill ikke akseptere diagnosen jeg har fått

aug 10 2022 - 19:41


Hei!

Jeg er dame på 34 år. Jeg har et sundt og aktivt liv. Dette til tross for ting som gjør at jeg har sosial angst.

For noen år siden ble jeg testa for om jeg hadde autisme. Fagfolkene som testa meg mente jeg hadde sosial angst og ikke autisme. Jeg fikk diagnosen Agora forbi.

I mars begynt min far fortelle meg at jeg burde testes for autisme igjen og gå til psykolog. Min far har aldri slått seg i ro med at jeg ikke fikk autisme diagnosen. Han har aldri spurt meg om hva jeg har av utfordringer sosialt. Han bare forventer at jeg skal gjøre som han vill.

Jeg har selv jevnlig samtaler med en psykiatrisk sykepleier via helsetjenestene i kommunen der jeg bor. Noe jeg mener svært bra for meg.

Siden mars har min far vært sur på meg. Han vill ikke ha noe med meg å gjøre i sosiale sammenheng. Dette på grunn av at jeg ikke ønsker å søke etter mer utredning om autisme eller å oppsøke en psykolog.

Noen som har opplevd lignende?

Jeg har et sundt og godt forhold til min mor.
Avatar

Re: Min far vill ikke akseptere diagnosen jeg har fått

aug 10 2022 - 20:05
Trenger du å ha noe med din far å gjøre i det hele tatt? Hvorfor ikke bare ta igjen med samme mynt?
Avatar

Uakseptabel oppførsel

aug 12 2022 - 07:54
Jeg mener din far utviser en manglende respekt og uakseptabel oppførsel. Hvis han ikke kan respektere deg for den du er og ikke noen han mener at du skal være, så hadde jeg brutt kontakten tvert. Det viktigste er at du har det bra og får den hjelpen du trenger utifra dine forutsetninger. Ikke finn deg i slik behandling.
Avatar

Enig

aug 12 2022 - 10:40
med de andre i at faren din ikke har noe med dette å gjøre. Det er du som skal være fornøyd med diagnosen og du vet best selv om den føles riktig, du kjenner deg selv best, fra innsiden.

Jeg ville sagt tydelig i fra om at dette ikke er hans sak og at han ikke trenger å ta kontakt før han respekterer dette(siden jeg forsto det sånn at han straffer deg for å ikke gjøre som han vil rundt dette).

Avatar

Re: Min far vill ikke akseptere diagnosen jeg har fått

aug 12 2022 - 14:24
Som en som har erfaring med total kutt i kontakt med slekta, så vil jeg si at det har noen kostnader også for den som eventuelt velger å kutte kontakten, som ikke er bare fordelaktig. F eks at andre rundt tar stilling til det på måter som kan slå litt for hardt tilbake. F eks de hører gjerne på den som uttaler seg mest og i dysfunksjonelle familier er det å "være offer", "stakkars meg, min sønn/datter vil ikke snakke med meg" en effektiv manipuleringstaktikk. Så spres en motvilje mot denne eksempelvis sønnen/datteren som trenger å vokse og utvikle seg uten all denne hersketeknikken.

Skal en gi seg selv slikt rom, sørg for å ha litt løpende kommunikasjon og en retrett og helst noen allierte hvis mulig. Dysfunksjonelle familiestrukturer er ikke langt unna det vi hører om eksempelvis eksentriske trossamfunn, som jehovas vitner og andre slike behandler sine frafalne.

Forøvrig er jeg helt enig i at en ikke behøver å bry seg om hva ens far mener i en slik situasjon, la hans meninger være luft!
Avatar

srubborn

aug 12 2022 - 14:38
Du har et veldig viktig poeng her når det gjelder å ha allierte, og da spesielt utenfor familien. Manipulatorene vil sjeldent kunne anvende de samme truslene og maktmidlene mot noen utenfra.
Avatar

Re: Min far vill ikke akseptere diagnosen jeg har fått

aug 12 2022 - 15:25
Jeg mener jeg har forklart hvorfor jeg mener det er viktig hvis en kan klare å ha allierte også innenfor strukturen en ønsker å vokse i forhold til. Det kommer en fase etter en eventuell bruddfase. Ikke alle familier er håpløse å være i til enhver tid, en trenger bare å strekke litt på vingene.

Jeg mener at et skuldertrekk kan være en like bra reaksjon "rett i sikringsskapet" til autoritære personer, som full separasjon. Da er det den autoritære personen som flyr rundt og prøver så sine frø, sannsynligvis etter hvert på steingrunn.
Til forsiden