Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min angst

nov 14 2021 - 08:50
Jeg er en jente på nå 22 år.

Jeg vil starte med å si at jeg har ikke noe diagnose i papirene men jeg sliter mye med depresjon og angst.

Jeg har alltid hatt en del angst, mest sosial angst. Før slet jeg med å ha ett sosialt liv, jeg turte ikke å betale i kassen og jeg satt bare inne, jeg mistet alle vennene i ungdomstiden min fordi jeg ble så "anti-sosial" (kan hende jeg bruker det utrykket feil)

Men alt eskalerte for litt over ett år siden da jeg hadde den mest traumatiske opplevelsen jeg har hatt.

Spoiler!! Jeg fikk gallestein-anfall..
(Hendelsesforløpet kan være litt feil ettersom den dagen har vært litt tåkete i ettertid)

Den dagen trodde jeg at jeg skulle dø.

Jeg bodde heldigvis fortsatt hos mine foreldre da jeg våknet natt/morgen med moderate smerter.
Jeg visste det var noe galt så fort jeg våknet og ringte deretter til min mamma som var i 2. etasje.

Gikk deretter opp til henne og satt meg ned der smertene eskalerte og jeg begynte å få symptomene: kaldsvette, kvalme, skjelving, hyperventilering, og de værste smertene jeg har hatt.

Min mamma da, i frykt, ringer legevakt som sender ambulanse ettersom de er redde for hjertet mitt.
Da ble jeg også redd for det, sammen med min mor, hun gir meg da blodfortynnende medisiner som smaker grusomt, da begynner jeg å spy.

Etterhvert kommer ambulanse med fullt hjerte utstyr og "trådløs ekg"(vet ikke hva ellers det heter)

De tar så ekg av meg og lytter og utelukker hjertet. Det roer meg ned og får smertene vekk mens de er der.

Jeg sier da at det går fint og de kan dra, at det sikkert er fordøyelse (jeg tror smertene gikk så vekk pga jeg visste da det ikke var hjertet og tenkte "JEG ER IKKE DØENDE"

En stund etter de dro (5-10minutter) kom smertene tilbake, og jeg spydde enda mer utover hele gulvet..det var da enda mer smertefullt enn det var tidligere! Og da ringte moren min dem igjen. De kom og tokk med med i ambulansen der jeg hadde ekstrem angst..(holdt det inni meg, dette var jo mitt første møte med angst)

Jeg kom til sykehuset, de trillet meg inn og ga meg noen papirer.. og satt meg i en seng i gangen.. der ble jeg sittende til de ba meg om å dra etter legen hadde konkludert at det var "fordøyelse problemer" og at det var psykisk, uten å undersøke meg.

Etter dette fikk jeg ca. 6-7 gallestein-anfall i ett år før de tokk meg serriøst og opererte vekk en ødelagt galleblære.

Nå har jeg ekstrem helseangst, jeg føler ikke jeg kan stole nokk på helsepersonell og er redd at folk ikke tar mine følelser til seg.. og at det til slutt er noe galt.

Jeg sliter med søvn.. jeg får aldri sove, etter jeg også ble traumatisert etter dårlig narkose (beroligende funket ikke bra nokk på meg)

Jeg tror noe er galt hele tiden mest med hjertet.. jeg tror jeg har hjerteinfarkt så utrolig mange ganger og så mange andre sykdommer..

Jeg strever med høy hvilepuls og skal til hjertespesialist til nyåret..

(Er så mye at jeg umulig kan få alt med her.. kan eventuelt kommentere om det funker)

Jeg er så hjelpesløs og merker at om det fortsetter slik, vet jeg ikke hvor lenge jeg kan holde meg selv oppe.. (med det mener jeg at jeg vil ikke ha mulighet til å komme meg ut av senga eller ha ett sosialt liv)

(Jeg skal ta kontakt med kommunalt opplegg ettersom fastlege nekter å sende meg til psykolog)
Avatar

Hei

nov 26 2021 - 22:19
Veldig vondt å høre om at du å har slitt i livet. Det samme her også, jeg har og slitt opp igjennom. Ta gjerne kontakt med meg vist du ønsker/vil snakke å bli bedre kjent. :))
Avatar

Re: Min angst

nov 26 2021 - 23:35
Klapp!, for at du tok tak i utfordringen og delte litt om deg selv :) Det gjelder bare å ta et steg om gangen, for så å føle at angsten gradvis forsvinner. Jeg har troen på at dette går helt fint til slutt :)

Å tro at det er noe galt med hjertet hjelper ikke i lengden. Det du kan gjøre er å lytte til hjerteslagene uten å ha noen tanker. Det kan være skremmende i begynnelsen, men fokuser på å puste godt inn og ut. Etterhvert som du praktiserer dette, så vil du roe ned tankene dine, samtidig som hjertet ditt blir mer og mer avslappet. Lykke til!
Avatar

Dere er herlige

nov 27 2021 - 12:37
Jeg er så takknemlig for kommentarene deres! Og tusen takk for tips <3 jeg jobber hardt for å kunne bli bedre og sånne som dere i dette felleskapet hjelper mye!
Avatar

Re: Min angst

nov 27 2021 - 17:32
Det er ikke lett å få bort tankene dessverre, men prøv å finn små ting som gjør det litt lettere. For meg hjelper frisk luft, gå en tur, fokuser på ting som gjør deg glad, ting som gjør at du glemmer noen minutter her og noen minutter der, til slutt blir de periodene lenger.
Til forsiden