Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Meta kognitiv samtaleterapi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Meta kognitiv samtaleterapi

feb 14 2021 - 11:51
Jeg har nylig fått diagnosen generalisert angst. Har mest helseangst og bekymrer meg for alvorlig sykdom.
Har vært hos psykolog på DPS som satt diagnosen. Og jeg skal ha 12 timer meta kognitiv samtaleterapi som behandling. Andre her som har vært igjennom det samme? Hva innebar det og ble du noe bedre?
Avatar

Hei

feb 14 2021 - 12:02
Ja jeg har vært borti den typen og det fungerte ikke.Du skal se tanke bak tanken på en måte.Du skal observere men hoved greia er at du skal la tankene gå forbi uten å henge deg oppi dem.La dem passere forbi.Du skal ikke henge deg oppi tankene men la dem passere forbi.Skal du bare ha 12 timer.Det er så vanskelig å forstå bare 12 timer at du på den måten skal bli bedre.Altså jeg håper det fungerer for deg denne typen for terapi for noen så gjør det jo det.Vi er alle forskjellige.Selv om jeg ikke har god erfaring med dette betyr ikke at det ikke hjelper deg.Det kan hjelpe deg veldig siden alle responderer forskjellig.Lykke til.Jeg heier på deg.
Avatar

Re: Meta kognitiv samtaleterapi

feb 14 2021 - 14:01
Du må ha fått feil informasjon. Du har rett på så mange behandlingstimer du trenger, det er ikke slik at behandlingen brått avsluttes etter et visst antall timer. Men det kan hende behandlingen skal evalueres etter 12 behandlingstimer.
Avatar

Hei

feb 14 2021 - 15:19
Frikar hun har vel fått pakkeforløp på 12 timer.De kommer sikkert til å revurdere.Det er idiotisk å sette tall på timer da folk er forskjellige.Da handler det bare om når de 12 timene er ferdig.Alt er så individuelt.Noen bruker mange år mens andre kortere men det må man se etterhvert og ikke drive og bestemme på forhånd.
Avatar

Ja

feb 14 2021 - 15:32
Det er jo nettopp det som er poenget mitt. Og jeg vet at politiske aktivister sikter seg inn mot folk med psykiske lidelser og sprer feilinformasjon om hva pakkeforløpene går ut på, bare for å fremme sine egne ideologier.
Avatar

Hei

feb 14 2021 - 15:50
Frikar pakkeforløp er tull og tøys som jeg ser du er enig med meg i.Jeg vet ikke om du prøvde metakognitiv slik jeg skrev til Enyya1982 så kan metakognitiv terapi fungere godt for noen mens dårlig for andre.Mange har jo god effekt andre ikke.For meg var det hva i all verden prater du om.Nei huff det der var dum terapi utifra hvordan jeg ser på det.
Avatar

@mrsfreak83

feb 14 2021 - 16:07
Nå tillegger du meg meninger og holdninger jeg ikke har, og det vil jeg ha meg frabedt!
Avatar

Frikar

feb 14 2021 - 16:45
Misunderstanding frikar du mener ikke at pakkeforløp er tull og tøys?Sånn nå er alt ryddet opp.
Avatar

Hei

feb 16 2021 - 23:19
Enyya1982 jeg må spørre deg her har både jeg og Frikar gitt deg råd. Ønsket du egentlig svar på dine spørsmål? Ønsket du råd for hvorfor ellers stille spørsmål.Når man bruker tid for p faktisk gi svar til noen så syns jeg ikke dette er riktig.
Avatar

...

feb 21 2021 - 13:53
Takk for svar begge to. Jeg har fått beskjed om at DPS kun gir 12 timers behandling, så derfor blir det 12 timer.
Håper jeg får bedre utbytte av det enn dere. Forstod ikke siste kommentar til missfreak1983 her? Har jeg skrevet noe som fornærmet deg?
Til forsiden