Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mere smerte etter trening

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mere smerte etter trening

juli 30 2019 - 08:45
jeg blir så fortvilet. Nå har jeg fått beskjed fra lege om å forsøke å trene litt mer, for å styrke opp rygg og forebygge smerte i nakke og skuldre- som igjen kan forebygge nummenhet i armer og fingre. Men etter å ha trent styrketrening i noen få uker, har jeg fått mye mer smerte i fingrene om morgenen når jeg våkner opp. Vondt i knær, generelt vondt i hele kroppen. Jeg prøver å trene moderat og kjører ikke på noe særlig hardt. Skjønner ikke hvorfor kroppen reagerer slik da? Føler meg helt mørbanket i kroppen etter å ha slappet av ei stund. Melkesyre i lår og muskelkramper i legger (samt økt leamus aktivitet i leggene). Jeg spiser kalsium tabletter hver dag samt litt ekstra magnesium noen ganger i uken. Følte at dette hjalp en del mot tidligere mye plager med leamus. Men etter at jeg begynte å trene styrketrening aktivt, føles det som om kroppen tar seg helt ut og skriker av smerte. Kvier meg nesten for å trene så mye mer og vet ikke hva jeg skal gjøre, da jeg kjenner at jeg må gjøre noe for å holde meg i aktivitet. Tankekjøret er i gang og jeg blir engstelig for hva som kan være årsak til at jeg får så vondt av så "uskyldig" trening? jeg skal følges opp nærmere av legen i forhold til mistanke om fibromyalgi, men skal ikke tilbake til lege før om flere måneder. Men hvis disse smertene vedvarer slik de gjør, vet jeg ikke hvor lenge jeg orker dette før jeg må kontakte legen igjen. Jeg bruker voltarol gele hver dag på de mest smertefulle områdene. Vil ikke ha det slik og jeg kjenner jeg blir stressa og engstelig av dette.
Avatar

Re: Mere smerte etter trening

juli 30 2019 - 16:02
Hei Bunky, hvor ofte trener du? Hva med å prøve svømming? Mindre belastende men like godt for kroppen!
Avatar

Re: Mere smerte etter trening

juli 30 2019 - 16:29
Hei Mandeltre! Jeg trener 2 ganger i uka og det er med vekter på helsestudio. Vurderer å bytte på litt, da jeg tror kroppen får seg et lite sjokk, siden jeg ikke har trent slik på mange år. Har stort sett gått turer eller syklet. Har også lyst til å prøve svømming. Kjenner at knærne blir vonde samt fingrene, mulig det blir slik pga trenings apparatene jeg bruker. Kjenner også leamus i de musklene jeg har brukt ekstra mye og mere leamus har jeg ikke lyst på! Det har jeg slitt med i flere måneder.
Avatar

Re: Mere smerte etter trening

juli 31 2019 - 16:12
Jeg har det akkurat på samme måte. Sliter med å finne en treningsmetode som passer meg. Etter jeg har vært på jobb (helsevesenet) er det nesten så jeg krabber hjem.
Avatar

Re: Mere smerte etter trening

juli 31 2019 - 20:49
Jeg skal til fysioterapeut om ikke lenge. Håper jeg kan få noen gode råd om hvordan trene som ikke er så smertefullt i etterkant. Kjenner også på denne irriterende leamusen som dukker opp i låret hver gang jeg trener eller har gått tur. Jeg prøver å ikke bli bekymret, men heller søke gode råd som kan hjelpe meg
Avatar

Re: Mere smerte etter trening

aug 2 2019 - 08:37
Der kom leamusen tilbake igjen! Jeg har nå hatt en bedre periode hvor det har vært rolig med tanke på leamus i legger og lår. Trodde virkelig at kalsium tablettene hadde begynt å gjøre virkning. Men i de siste dagene har leamusen satt inn for fullt igjen spesielt i lårmuskelen og i ene leggen. Prøver fortsatt med magnesium olje som jeg sprayer på og prøver å massere låret, uten at det gir seg. Jeg er ganske aktiv og sykler og går tur og leamusen starter så fort jeg setter meg eller legger meg ned. Fryktelig slitsomt og frustrerende at dette aldri skal gi seg igjen.
Avatar

Magnesium?

aug 2 2019 - 11:17
Har du prøvd magnesium tabletter også? Jeg hadde en periode på mange uker hvor jeg opplevde leamus og «bobling» i musklene forskjellige steder. Spesielt ben og armer. Jeg har nå tatt magnesiumtilskudd i 5-6 uker og det er blitt veldig mye bedre. Merker kun noe i venstre arm når jeg holder den i en bestemt vinkel. Jeg vet ikke om det er magnesium som har gjort det, eller om det bare har gått over av seg selv. Har samtid begynt med fluoxetin og omega3, så det kan jo hende at alt dette har bidratt til at det bare har roet seg i forhold til muskelspenninger.
Avatar

Re: Mere smerte etter trening

aug 2 2019 - 13:39
Jeg har tatt magnesium tabletter 3-4 ganger pr. uke (annenhver dag), blir så fort dårlig i magen av det, så tør ikke ta hver dag. jeg tror også at jeg får økt muskelspenninger / leamus dersom jeg har stresset eller stresser mye og kroppen er i høy gear. Skal ha noen uker ferie nå, så håper jeg klarer å senke skuldrene litt.
Avatar

Re: Mere smerte etter trening

aug 3 2019 - 22:57
Nå har frykten grepet meg igjen. Hver gang jeg kjenner leamus i låret, i kjeven eller i en arm blir jeg redd. Jeg vet ikke hvorfor, men det skremmer meg. Selv om jeg håper og tror jeg ikke har ALS eller MS, så får jeg en indre uro i meg. Klarer ikke slå fra meg tanken og bare si til meg selv at dette sikkert ikke er noe farlig. Jeg vil bare at det skal gå bort
Til forsiden