Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Meg og min suttring :-)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Meg og min suttring :-)

juli 14 2013 - 03:41
HVIS det er angst jeg har, så tror jeg at jeg må ha norges sterkeste hjerte angst! Har i flere måneder nå holdt senga etter at symptomene mine har pressa meg ned. Har nå ligger på badegulvet i dagevis(heldigvs varmekabler) med dusjen min svakt på, liker rennende vann som avslappning. med 113 på telefonen klar. Vet selv at jeg forsåvidt er utbedra mye mer enn de fleste med panikkangst/helseangst der jeg har tatt ultralyd/arb-ekg, drøssevis av hvile ekger, et 24t ekg(fikk ingen anfall under bruk), tatt TroponinT 3 ganger, d-dimmer for propp som har vært negative heldigvis. Blitt lytta på en hau av ganger med helt normale hjertelyder. eneste som har kommet frem de siste månedene er 2x lett st-senkning og generell høy puls.Men blir fortalt at dette er normalt.

Men samtidig så blir jeg så usikker og redd da symptomene ødelegger meg helt, klarer ikke å drite i dem, hva om det faktisk er noe i det denne gangen. Ekger utelukker jo ikke alt, vil en mr av hjerte/ct av hjerte, telemetri være det jeg trenger? vil en nyultralyd?...har jeg en forstyrrelse?har jeg karditt sykdommer?har jeg tette kranseårer? en hjertefeil? har så mange tanker og er så redd. Jeg klarer ikke stole på leger, hørt og lest om for mange episoder med mennesker som drar hjem fra legevakt/lege med forsikrnger om at alt er bra, mn de dauer 2t etterpå. Føler meg nesten paranoid, mn samtidig tror jeg man kjenner sin egen kropp best, hadde jo ikke endt opp her på gulvet hvis det ikke hadde vært for de kraftige symptomene. Har jo ingen risiko faktorer for hjerteprob heller, har bare snust posjonssnus en del år. er så leeeeei, til og med sakt til mg selv, la meg dø, skjer jo ikke, mn symptomene er der og skaper redsel.. hva kan en gjøre? noen som meg?
Avatar

Du kommer til og bli frisk! :)

juli 14 2013 - 12:35
Om du trenger en pause fra badegolvet og hjerteslagene dine så se denne fimen: Tror du kanskje kjenner der igjen og ser ting på en litt annen måte? Det var noen som la den ut her på forumet og jeg anbefaler den videre!

Søk hjelp om du ikke har noen og prate med :)

Redigert av administrator: Fjernet link
Avatar

Jeg

juli 14 2013 - 15:13
har aldri forstått den skrekken for å dø, hva så om hjerten smeller.. Hva er det som er så herlig med å leve med angst at du er redd for å dø????

Ta ansvar for deg selv å om deg ut på tur i skogen!!
Avatar

ehkm

juli 15 2013 - 01:43
Kom deg i mine sko :-) så blir en skogstur uaktuelt :-)
Avatar

Alt

juli 15 2013 - 11:34
er mulig, det er en selv som setter begrensninger. Du dør ikke noe mer i skogen enn du gjør inne i leiligheten din. Panikkangst er heller ikke farlig, du må la den slippe til så den ikke får for stor plass i livet ditt. Beveg deg så ikke angspulsen overdøver den natulige pulsen og skaff deg betablokkere sånn at du får nok oksygen.
Avatar

Visste det!

juli 15 2013 - 17:51
Har fått påvist kysse syken.
Etter alle disse månedene der jeg har blitt kalt hypokonder, ingen har trodd meg, tok jeg en blodprøve på oslo akutten, der fant de kyssesyken. Visste at noe var feil, siden jeg har disse hjerte symptomene forundrer det meg ikke at det har manifistert seg i hjertet mitt! visste jeg ville bli en helsetabbe! Psykriatrien kan legge seg, dps folka kalte meg hypokonder, psykriatern ville bare gi meg ssri. Fastlegen s jeg hadde angst og ikek noe annet!. Bare tull alt sammen, jeg har såvidt klart å gå ut av senga på 7 måneder nå, legevakta tok meg som hypokonder. Visste det hele tiden.... sikkert mange som ikke har sykdommer som latent faktor, men kjekk dere alle sammen. Psykriatrien er bare tull!
Avatar

hmmm

juli 15 2013 - 23:39
Om jeg skal være ærlig, så synes jeg dette høres rart ut, mann1986. At du har fått påvist kyssesyken er nå en ting. Men at denne sykdommen gir alle de symptomene du har beskrevet her inne, har jeg liten tro på. Slike sykdommer kan trigge angst, helt klart. Kroppen blir jo tappet for krefter. Men at kyssesyken i seg selv skulle gi slike symptomer du har beskrevet her inne, får jeg ikke til å stemme. Man får ikke "alle mulige hjertesymptomer" av kyssesyken, og den kan ikke manifistere seg som hjertesykdom. Jeg er ingen lege, og kan ikke så mye om slikt, men dette får jeg likevel ikke til å stemme helt. Kyssesyken kan vel i noen tilfeller gi forstørret milt og lever, har jeg hørt, og allmenntilstanden kan være svekket. Det kan i og for seg svekke en både psykisk og fysisk. Men at man skulle få hjerteproblemer osv. av det, tror jeg ikke på. Jeg tviler også på at du har blitt utsatt for en legetabbe. Du har jo vært gjennom nesten alle undersøkelser man kan få, og de har ikke funnet noe feil hverken med hjertet ditt eller noe annet. Likevel fortsetter du å hevde at det må være noe galt med hjertet. Hvorfor?
Du nekter tydeligvis å akseptere at du også har angst. Jeg forstår virkelig ikke hvordan det kan være så håpløst vanskelig å innse det. Det har vært veldig mye angst og redsel å lese i det du har skrevet, så jeg er temmelig sikker på at mye av det du sliter med også har en psykisk forklaring. Enkelte leger kan sikkert ta feil i blandt, der er noe vi alle vet, men at mange forskjellige leger kan ta så feil av en og samme person, tror jeg ikke noe på.
Du sier at psykiatrien bare kan gå å legge seg osv, men husk at det er veldig mange som faktisk får god hjelp også, selv om du ikke føler det slik selv. For å ha nytte av behandling i psykiatrien, så må en i første omgang starte med å innse at man har psykiske problemer. Når en nekter å innse det, så kan de heller ikke hjelpe deg. Det sier seg selv.
Beklager at jeg er litt krass, jeg vet jo ikke nøyaktig hvordan du har det. Jeg har bare bare utgangspunkt i det du har skrevet her inne. Men jeg synes det virker ganske usannsynlig at alle legene du har vært hos har tatt feil hele tiden.
Avatar

:-)

juli 16 2013 - 02:59
Så sant så sant, psykriatrien hjelper mange. At jeg har angst selvfølgelig.. men ser den som sekundær fremfor primær, altså noe fysisk som fører til angst. Du må huske nå at jeg har vært sengeliggende, såvidt klart å gå ut av senga innibalndt, henta med ambulanse, har sagt hele tiden til helsepersonell/psykriater at de skulle kjekke om jeg hadde noen bakterier/hjerte som gjorde dette.... bakterier/virus bare fniste de av. hjertet kjekket de heldigvis. Men at jeg faktisk må ta tak selv og be om at de tar prøver og betale dyre dommer irriterer meg, ikke at jeg er noe glad at de finner noe, men at jeg har hatt noe rett i hypotesen min hele veien at det er noe annet med angsten har jeg tydligvis hatt helt rett i. Da jeg ble sett som hypokonder fordi jeg såvidt klarte å spise frokost med folket på avlastning på dps og fikk bare skjeft om at jeg var hypokonder og måtte kjerpe meg, kan jeg nå se tilbake med ja irritasjon. Er som sagt ikke en gledlig nyhet for meg men heller skuffet over at jeg bare har blitt avblåst som hypokonder når jeg faktisk har en infeksjon. Men ja angst har jeg selvfølgelig og er det rart egentlig med sympomene jeg har og som mange andre her har. Innlegget mitt var bare et irritert ett etter mange måneders pining. :-)
Avatar

...

juli 17 2013 - 12:08
Ok. men da skjønner jeg deg litt bedre. At din angst kan ha kommet som en sekundær reaksjon på kyssesyken, høres noe mer logisk ut. Forstår jo frustrasjonen over å ikke bli trodd, når du hele tiden kjente at ikke alt var som det burde fysisk. Jeg tenker vel at mange av symptomene dine er en blanding av både fysiske og psykiske ting. Det kjenner jeg litt igjen. Husker at jeg hadde pusteproblemer en periode, jeg var tungpustet og hyperventilerte. Var flere ganger til lege med det, og de fant ikke noe galt. Men en annen gang da jeg slet med det samme, viste det seg at jeg hadde bronkitt. Jeg trodde først det var angst, men det var det faktisk ikke akkurat den ene gangen. Ja, noen ganger kan det være vanskelig å vite hva som er angst, og hva som er fysisk. Angst kan lure oss mange ganger.
Nå som du endelig har fått en fysisk diagnose, håper jeg at det vil gå rette veien for deg snart. Først må du behandles for kyssesyken. Når kroppen kommer seg ovenpå fysisk, så blir det sikkert også lettere psykisk :)
Avatar

:-)

juli 17 2013 - 15:31
Håper det :-) idag så begynte en turnuslege jeg har da fastlegen min er på ferie å snakke om Hiv og myokarditt. Ble ikke mindre nærvøs av det. tok hiv blodprøve, myokarditt sa hun bare var en mulighet og ikke noe mere. Skjønner jo pokkern ikke hvordan jeg skal ha fått hiv og denne hjerteinfeksjonen kommer jeg liksom ingen vei med før jeg faller om. Skal si jeg ble skremt og fikk angst så det holdt da hun snakket om det... er så frustrert!
Avatar

hei igjen

juli 17 2013 - 17:20
Jeg kan forstå at du blir skremt dersom du har lest om myokarditt på nettet. Det ramses jo opp et vell av skumle symptomer i forbindelse med den sykdommen. Jeg har også sittet og lest om slike sykdommer, og jeg kan si såpass, at det er ikke få hjertesykdommer jeg har trodd at jeg har hatt pga. det. Det er klart at man blir skjelven og redd når mange av symptomene man har, er listet opp som en del av symptombildet ved slike sykdommer. Men selv om jeg har hatt massevis av symptomer på både det ene og det andre, så har de ikke funnet noe galt.
Når legen nevner myokarditt som en mulighet, så er det vel først og fremst for å sjekke det ut, for sikkerhets skyld. Legen kunne jo fått problemer, dersom han overså en alvorlig tilstand. Det er vel litt derfor han nevnte dette med myokarditt som en mulighet.Det vil jo alltid være en bitteliten mulighet for at det kan være noe alvorlig. Livet er et usikkert prosjekt, så man kan ikke se helt bort fra alvorlig sykdom heller, til tross for at de fleste alvorlige tilstander sjelden rammer yngre mennesker. Alle mennesker kan jo i utgangspunktet få en eller annen alvorlig sykdom. Det må vi bare prøve å leve med. Men man får prøve å tenke at det finnes god behandling mot de aller fleste sykdommer i våre dager. :)
Til forsiden