Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Medisiner?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Medisiner?

okt 10 2012 - 23:12
Er det mange her som får medisiner mot angsten? Hva hadde dere gjort uten de og føler dere at det er avhengighetsskapende?

Det er en av de tingene jeg er redd for å bli introdusert for om jeg oppsøker en lege/psykolog med angsten. Det å skulle bli oppfordret til å bruke ulike medisiner for å fungere i hverdagen. Det er jo som å drikke seg til mot, bare at piller ser man liksom på som en "helt vanlig" hjelp for angstproblemer.
Nå er jeg "bare" 23 år, men allerede fra ung alder har jeg vært glad i å feste og drikke masse. Det har jo blitt bytta ut med familieliv nå, men jeg bare tenker tilbake på "party-perioden" og alle jeg ble kjent med bare av å drikke hver helg.
Det er jo ikke sunt og man skulle da ikke burde drikke seg til en annen personlighet for å kunne omgåes andre mennesker.
Nå blir man kanskje ikke forandra av piller på samme måte som alkohol, men likevel er det jo stoffer som gjør noe med kroppen din for at du skal fungere. Burde man ikke heller lære seg naturlige metoder for å fungere i hverdagen?
Avatar

Re: Medisiner?

okt 11 2012 - 00:46
Du må stole på din egen vurderingsevne og sjekke opp i ting selv. Legen kan godt finne på å prøve å overbevise deg om at det ikke er så farlig med benzodiazepiner. Det kommer ingen mestring ut av disse medisinene, og hvis man er interessert i å løse problemene, ikke skyve dem under teppet for en stund, må man styre unna, er min mening.

Jeg var ukritisk til medisiner da jeg var rundt 20, siden jeg ikke hadde noen kunnskap, og ba om å få utskrevet, men vikarlegen understreket veldig sterkt hvor potensielt farlige de var og at jeg måtte holde meg unna. Pga denne legen ble jeg bevisst faren, men jeg har siden ikke opplevd noen kritiske ord fra leger/psykiatere om medisiner, og har blitt forsøkt pådyttet flere ganger.
Avatar

Re: Medisiner?

okt 11 2012 - 01:16
Hei.

Jeg mener personlig at det beste er å klare seg uten medisiner. Mange har stor hjelp av medisiner i kombinasjon med annen terapi, men jeg tror ikke at medisiner alene kan hjelpe noen i lengden. Gjør ditt beste på å klare deg uten og be om hjelp uten medisinering i første omgang. Hvis du oppsøker hjelp, kan ingen tvinge deg til å ta medisiner. Men de vil gjøre sitt beste på å overtale deg til å ta de. Det må du være forberedt på. Hvis du har veldig sterk angst, kan medisin være nyttig for deg i visse situasjoner, men jeg tror ikke man bør gå på sånt hele tiden. Selv har jeg hatt god hjelp av meditasjon og å utfordre angsten min og plukke den i fra hverandre.

Jeg har tatt noen medisiner, men jeg sluttet med de veldig fort fordi jeg merket at jeg ikke var helt meg selv lenger. Jeg klarte ikke å konsentrere meg skikkelig og tenke ferdig tankene mine og kom heller aldri til konklusjoner i filosoferingen min. Det orket jeg ikke å leve med. Samtidig som jeg fikk noe som gjorde meg litt sløv, det likte jeg ikke. Men det er min personlige erfaring.

Jeg håper du tør å oppsøke hjelp og får den hjelpen som er riktig for deg. Det er ikke noe kjekt å gå sånn alene. Lykke til :)

legemiddelindustrien: Så bra at du traff på en god lege og dermed unngikk medisineringen, skulle ha vært flere sånne rundt om kring :)
Avatar

Re: Medisiner?

okt 11 2012 - 02:01
Ja, det var bra Cookiemonster, for så ukritisk som jeg var da kunne jeg havnet skikkelig oppi det. Hun skrev isteden ut, midlertidig til jeg fikk snakket med psykiater, 5mg nozinan (antipsykotika, ikke benzo) som jeg var fornøyd med og trodde hjalp meg. Hehe. Det er jo en ubetydelig dose som antagelig ikke hadde noen som helst effekt på meg, men jeg var så psykologisk innstilt på å få noe konkret hjelpemiddel at jeg trodde den gjorde susen.

Men selv om det bare var placebo så skapte det en tvil om jeg kunne håndtere problemet selv, og det tok en stund å vinne tilbake troen på at kroppen kunne være i likevekt av seg selv...
Avatar

Re: Medisiner?

okt 13 2012 - 17:58
jeg har hørt at medesin " zoloft " er trukket fra markede i usa pga bivirkningene er det noe andre som veit noe mer.?

Jeg byttet fra cipralex til zoloft etter 3,5 mnd, skjønner ikke hvorfor har mest lyst til og kutte ut zoloften selv om jeg bare er på 25 mg nå.

Kom igjen har dere noe og tilføye her.:)
Avatar

Re: Medisiner?

okt 13 2012 - 18:36
Det er jo ikke nødvendig å basere seg på rykter når man bare kan søke det opp og sjekke. Zoloft er ikke trukket. Bivirkningene kan vel varierere individuelt fra medikament til medikament, så man må selv finne frem til et man trives med. Ingen grunn til å ta et som gir for mange plager.
Avatar

Re: Medisiner?

okt 13 2012 - 19:59
Hei Legemiddelindustrien :)

Jobber du i nevnte, legemiddelindustrien ?? hehe
Avatar

Re: Medisiner?

okt 13 2012 - 20:45
At your service:) Neida, vanligvis mest opptatt av å underminere legemiddelindustrien...
Avatar

Antideprasiver.

nov 16 2012 - 14:01
Hvordan tror dere kroppen vil reagere vist man ikke synes noe om disse preperatene eller har angst for og ta dem.?????

Jeg veit ikke med meg selv men jeg gruer meg for hver dag når jeg skal ta dem og dette tror jeg kansje er grunnen til at jeg sliter litt no.:(
Avatar

Blanede følelser

nov 16 2012 - 19:14
Jeg har tatt cipralex i ca et år med vellykket effekt. Også har jeg forsøkt andre antidepp med bivirkninger fra svarte helvette.. Så jeg har blitt skeptisk. Beroligende preparater kommer jeg aldri til å ta, men jeg forstår de som må å føler med dem.

Kunne det ikke bare vært sånn at folk tok seg et glass rødvin til frokost da??;) så praktisk liksom, men alikevel så farlig. Og like farlig som alkohol er for folk med angst tror jeg beroligende er, folk blir sløve og avhengige...

Men, hva med de som ikke makter å leve uten beroligende da, det må da være riktig at de tar medisiner for å bevare litt glede i livet.

Jeg synes legene gir for lett ut medisiner og ikke minst virker det som en praktisk løsning for dem å skrive ute en resept, for ofte vet de ikke helt hva de skal svare eller hvor de skal sende folk med psykiske problemer. Det er ihvertfall min erfaring.

Piller eller ikke piller kommer så ann på den enkeltes situasjon, men jeg har nok større tro på frisk luft, aktivitet og masse humor enn medisiner.

Jeg har faktisk tenkt så langt at jeg tror vi lever for langt i fra hva som er naturlig for oss som mennesker, vi trenger å kommer nærmere naturen igjenn, bruke kroppen å bli skikkelig fysisk sliten for å få sørge for en god psykisk helse. Det å ta medisiner gjør jo ofte at folk blir passifisert og jeg tror det å sitter for mye i ro er et onde.
Avatar

Hei

nov 19 2012 - 10:45
Personlig har jeg har tatt avstand fra all medesin som påvirker psyken, det er nokk mangen som har funnet hjelp av medesiner men du vill aldri lære deg å takle problemet med medesiner. :)

Avatar

her...

nov 20 2012 - 23:07
var det jo mange flotte innlegg, da! Støtter alle dere som er skeptiske til medisiner. Virker jo som om det er mye mer sunn fornuft her enn blant de fleste leger......(som liksom skal behandle psykiske problemer....). Tror det er helt riktig som det sies at for mange leger så er det den mest lettvinte måten å forholde seg til en pasient med psykiske problemer på. De aner nok ikke hva annet de kan gjøre....

og til deg som bruker tida di på å prøve å underminere leggemiddel industrien: Heia, heia!! Stå på, du trengs!!!
Avatar

..

nov 20 2012 - 23:56
Synes det med legemiddler blir en vurdering fra person til person. Jeg selv var fryktelig i mot å begynne med antidepp, men etter en stund med mislykkede forsøk på å komme meg til psykolog på grunn av hardt preget angst så var det mitt neste forsøk. Antideppen har hjulpet meg til å komme meg over kneika i forhold til å komme meg ut å eksponere meg selv over det som jeg fryktet.

Det er lov å si ifra til lege at man ikke er komfortabel med medisiner. Dette skal enhver lege ta i betrakning, og det er ikke slik her i Norges land at man MÅ ta medisiner som leger annbefaller eller skriver ut.

Synes man burde følge sin egen magefølelse i tilegg til å være åpen for råd fra profesjonelle og finne sin egen vei ut av det. Om det er med elle ruten medisiner :)
Avatar

medisiner mot angst

nov 26 2012 - 22:43
Tenker det er veldig viktig å understreke at din er veldig individuelt når det kommer til medisiner for angst og andre psykiske lidelser (psykofarmaka). Medisinene bør brukes som en støtte. Om folk er veldig redde for slike medisiner kan det nok være slik at angstdempende medisiner har motsatt effekt på personen. Har generalisert angstlidelse i tillegg til bipolar type 2. Antidepressive har hatt svært liten eller ingen effekt for meg verken på angst eller depresjon. Dessuten vil antidepressiver kunne trigge (hypo)manier om man er bipolar. Samtidig er det veldig viktig å si at en del personer har god effekt av dem. Antidepressiver blir alt for ofte fremstilt som det er løsningen for alle, samtidig finnes det enkelte personer (i liten grad fagpersoner) som til tider har "sykelige" konspiratoriske tanker om legemiddelindustrien (benekter ikke at det finnes en uheldig markesføring, men dette har også blitt påpekt fra faglig hold!). Vi er alle skrudd sammen forskjellig. Noen har god effekt av medisiner som andre ikke noen effekt av. Noen har plagsomme bivirkninger som andre ikke har.

Jeg har ikke opplevd å bli presset til å ta medisiner av fastlegen min. Opplevde at en psykiater på psykiatrisk satte meg på stemningsstabiliserende uten at jeg følte jeg fikk uttale meg noe særlig i prosessen. Har forøvrig hatt forholdsvis god effekt av disse på de tilbakevendende depresjonene mine.

Det jeg tar for angsten er medisiner som jeg ikke tar fast, men som jeg kan ta av og til for å få gjort skolearbeid (reddet en hjemme-eksamen jeg hadde), sove (slik at jeg ikke ligger søvnløs en hel natt på grunn av angst) og ved andre spesielle anledninger. De medisinene for angsten som jeg tar er Sobril (vanedannende over lang tid, b-preparat) og Truxal (antipsykotika som også blir brukt mot angst, ikke vanedannende). Sobril hadde jeg aldri tatt om jeg hadde hatt problemer med impulskontroll overfor vanedannende ting (enten det er snakk om medsiner eller alkohol). For meg er medisinene jeg bruker mot angst noe jeg som sagt bruker ved spesielle anledninger og ikke til vanlig.

Viktig at du snakker åpent og ærlig om dine bekymringer overfor medisiner mot angst med fastlegen. Kan sikker være veldig godt å få snakket om det. Ingen skal føle seg presset til å ta medisiner mot angst. Spør gjerne fastlegen om hvordan de virker, fordeler og ulemper ved de og eventuelle bivirkninger hvis det skulle bli snakk om medisiner. Fastlegen din skal respektere dine valg.Blir ingen bra behandlingsallianse om man skal føle seg presset til å ta medisiner. Dersom du ikke føler fastlegen tar dine tanker og bekymringer på alvor har du selvsagt mulighet til å bytte fastlege (det kan du gjøre intil to ganger i året).

Lykke til!
Avatar

Nedtrapping

nov 28 2012 - 20:06
Kort kommentar.

JA bivirkninger er der, prikking, nummenhet i ansikte armer og fotene.:( og angst, men det er vell det jeg kan fårvente meg ???????????
Til forsiden