Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Medisiner mot panikkangst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Medisiner mot panikkangst?

april 9 2017 - 18:25
Finnes det medisiner mot panikkangst? Jeg har slitt med kraftige anfall siden jeg var liten, men det eneste jeg har fått for det er serequel(som egentlig skulle brukes som sovemedisiner, men kunne brukes mot angst og vistnok) og sobril. Begge deler fungerer jo når det først slår inn, men det tar minst tre kvarter, og jeg rekker å gjøre mye skade på både meg selv og andre på den tiden. Finnes det noen andre mer, hurtigvirkende metoder?
Avatar

Re: Medisiner mot panikkangst?

april 9 2017 - 19:03
Cipralex har hjulpet meg helt enormt. Slet med ekstrem og akutt panikkangst, samt en konstant følelse av at jeg ikke fikk puste (kvelningsfornemmelse)
Med Cipralex 20 mg forsvant dette helt!
Avatar

Re: medisiner mot panikkangst

april 10 2017 - 18:04
Beste medisin mot panikkangst finner du i benzo gruppen. 5mg valium knerter angsten min på et kvarter, og placebo effekten kicker inn umiddelbart. Vil du ha noe som virker raskere enn dette, er det stort sett bare xanor som gjør jobben. Men jeg anbefaler ikke denne. Det er sterke saker.... Ulempen med valium er at du må ha stålkontroll på viljen din. Aldri aldri ta mer enn det du får foreskrevet, og helst mindre. Gjerne mye mindre om du klarer. Denne ulempen har også en fordel, en silver lining, om du vil: du får mange dager du bare må lære deg å leve med å håndtere angsten din, og dette er veien til helbredelse. Blir det for mye, har du en krisepille i lomma.

Ssri og snri er jeg mer skeptisk til. Disse må du gå på konstant, og selv om de er dokumentert effektive mot angst, så kommer de med bivirkninger, hvor de mest plagsomme er mulig vektøkning og nedsatt libido. Denne risikoen er ikke jeg villig til å ta. Da heller risikere å besvime på gata eller bussen. Det er jeg tross alt vant med og det har alltid gått bra:) ble også fjern og fjollete og følte at kroppen min var fremmed på lykkepiller. Følte meg på en måte litt mett av alt, livshungeren var helt borte. Gadd ikke gjøre noen ting... Men de funker ikke slik på alle.

Uanz, det er en myte at valium er så farlig. Tar du 5mg i uka er du mye tryggere enn om du skulle gå 24/7 på lykkepiller. Men er panikkangsten din så omfattende at den kommer hver dag er ikke dette en løsning. For deg. Råder deg til å drøfte dette nærmere med din lege, og ikke vær redd for å få en second opinion...

Lykke til:)
Til forsiden