Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Medisin

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Medisin

okt 30 2011 - 23:59
Er det mange her som går på medisiner mot angst? Evenuellt om dette fungerer for dere? Erfaringer?
Avatar

Re: Medisin

okt 31 2011 - 00:30
Jeg bruker zoloft. Etter å ha brukt den en stund så ble panikk angsten jeg hadde omtrent helt borte, dvs jeg kunne få panikk angst når som helst, hjertebank og pustevansker. Men nå får jeg det kun i sosiale sammenhenger, den biten hjelper ikke medisinene meg noe.
Jeg lurte på om noen hadde erfaring med seroxat??
Avatar

Re: Medisin

okt 31 2011 - 00:35
oki, jeg har ikke erfaring med den medisinen. Jeg selv går på citaloprahm. Synes denne medisinen har hjulpet meg veldig i forhol til å roe meg ned. Før var jeg som en duracell. Kunne ikke sitte stille og hadde en uro i kroppen hele tiden. Den har hjulpet meg å få roen tilbake. Det er godt :) Hvor lenge har du gått, eventuellt skal gå på medisin?
Avatar

Re: Medisin

okt 31 2011 - 00:38
Det er bra de har hjulpet deg da :)
Jeg begynte først på cipralex (eller hvordan det skrives) men de funket ikke, så begynte jeg på zoloft og de har jeg brukt i snart 3 år, har ikke fått noen beskjed om hvor lenge jeg skal bruke dem :/ men tror ikke jeg hadde klart meg særlig bra uten!
Avatar

Re: Medisin

nov 2 2011 - 07:51
Jeg bruker zoloft, Quatiapin og Truxal. Sobril ved behov. Har prøvd mange forskjellige medisiner men har ikke funnet noen som virkelig hjelper mot angsten. Jeg skal utredes for ADHD, om jeg får diagnosen så vil det forklare litt av grunnen til hvorfor medisiner ikke hjelper meg.

Avatar

Re: Medisin

nov 2 2011 - 14:49
Jeg gikk på Cipralex i nesten to år. Tok litt av de værste toppene av depresjonen jeg hadde den gang, men hjalp lite på angsten jeg har. Byttet for ca. ett år siden til Seroxat. Den hjalp meg litt mer med angsten men ikke veldig mye selv på maxdosen som er 60 mg. Nå er det viktig å huske på at det veldig individuelt hvilke SSRI-preparater ("lykkepiller") som funker hos hver enkelt. Seroxat er et eldre preparat enn Cipralex men sies gjerne å være litt mer potent (særlig mot angst). Har prøvd i noen måneder uten Seroxat. Nesten ikke hatt bivirkninger av Seroxat, heller ikke da jeg sluttet på dem. Var mindre flat i følelsesregisteret på Seroxat enn Cipralex. Det er en del som har hatt en del plagsomme bivirkninger av Seroxat (Paxil i USA).
Avatar

Re: ANGST :(

nov 2 2011 - 18:07
Jeg føler livet har tatt slutt og jeg har mista meg selv jeg er 28 år, trudde jeg sku bli et bedre menneske når jeg ble eldre og ikke minst klokere! Jeg føler at sosial angsten har blitt verre! Jeg hadde mer venner før, kor d har blitt av d livet der jeg var litt mer sosial av meg?? Jeg kjem hjem fra jobb, og er mer ensom! De på jobben har barn og kjærest! Så vanskelig å finne på noe me en av dem, og desuten er jeg sjenert og trur de ikke liker meg egentlig, jeg har d litt vanskelig å stole på folk og trur dem ikke liker meg:( Jeg vil bli bedre å stole på folk! Ka kan man gjøre??
Avatar

Re: forlatt 2011

nov 2 2011 - 19:02
Hei "forlatt 2011"!

Synes også det kan være vanskelig når man er i slutten av 20-åra (er selv 27 år) og det føles som alle andre har både dame og barn. Har selv slitt med litt av tankene du omtaler. Blir ikke lettere når sosiale sammenhenger blir sterk angstbetonte heller.

Det høres ut som du har det vanskelig. Om du ikke mottar noe hjelp, kunne det kanskje være en mulighet å oppsøke fastlegen og evt. få henvisning til psykolog og kanskje medisiner mot angsten.

Selv hadde jeg en depresjon for noen år siden hvor jeg hadde mange av de samme tankene/ følelsene. Noe som hjalp meg godt var timene psykologen. Der fikk jeg mulighet til å bygge opp en trygg relasjon. Det hjalp meg til å bli mer trygg på andre relasjoner. Har du kontakt med venner du har hatt over flere år er kanskje det relasjoner som er lettere å bli trygg på. Da er det lettere senere å bli trygg i større sosiale sammenhenger.

Lykke til!
Avatar

ANGST :(

nov 2 2011 - 20:15
Jeg har noen venner men syns d bi mye drikking, liker å finne på noe annet oxo en drikking! Har lite kontakt me barndoms venninene mine.. Føler meg nede, og har ikke lyst å mase.. Koffor tar ikke de kontakt da? Jeg venter p psykolog time! Håper d vil hjelpe meg!! Jeg vil opp ijen, føler at jeg bare e her for ingenting:( lite energi om dagene! Jeg kjenner rett å slett ik meg selv! Frister ik meg å date mer:( for jeg føler jeg har litt mye problemer me meg selv! Huff.. Blir oppgitt av meg selv!
Avatar

Re: Medisin

nov 2 2011 - 20:52
du er da ikke ett dårlig menneske. du blir da klokere, med åra. du har jo erfaring fra hvert år uansett.alle får erfaring enten det er på godt eller vondt.
Så lenge man lever, hvordan man har det, hva du opplever er det erfarinng. Hvorfor skal ikke folk like deg?. du har da ikke gjort noe galt.
jeg selv er redd for å ikke bli likt, tror at ingen likte meg der jeg kom fra.
fordi jeg slet med å få til kontakt med andre, og mange har sletta meg på fb. mange hadde flyttet også.

-Hva med å finne seg en hobby?, meld deg innpå noe..strikkekafe, sjekke ut tilbuder dem har. Mental helse-gruppe- kor, organisjasjoner..
som du kan være med på noen ganger i uka...?? vet det ikke er så enkelt, fordi jeg sliter selv med å finne på noe, sliter mye med å aktivisere meg, pga angsten. gå turer gjør veldig godt for psyken. Anbefaler fjellturer i helgene! jeg har begynt å like fjellturer. Fikk en slags indre ro. bare ha på seg ordentlig med klær, og etterpå blir man helt døs, og man får sove veldig godt.
greit å ha med selskap, så man kan prate. hva om det finnes noe fjelltur-gruooe der du bor?
Til forsiden