Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Medesin, ja eller nei..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Medesin, ja eller nei..

mars 19 2014 - 19:13
Til alle.

Det strides litt om dette med medisin skal man bruke det eller ikke ved angst, type medisin og merke.?
Har lyst til og høre hva dere tenker om dette, evnt hva dere bruker og hvilken angst funker eller ikke..

Man kan jo da for eksempel skrive :

Har helseangst, panikkangst bruker Cipramil funker ikke.

Har GAD, bruker Zoloft funker bra.

Dette var eksempler for hvordan man kort kan beskrive medisin eller ikke.
Man blir litt usikker på hva som er best eller ikke på di forskjellige angst tilstandene så kunne vært greit og sett hva dere evnt bruker og om det funker.

Jeg begynner.

Angsttilstand: Helseangst, panikkangst bruker ikke medisin men har lyst til og starte opp for og få litt mer kontroll på panikkangsten.
Avatar

-

mars 29 2014 - 03:28
Har selv brukt forskjellige medisiner, med varierende effekt.

Det jeg har funnet ut er at medisinen bare roer ned angsten. Du lærer ikke takle angst om du går på medisin. Hver gang man slutter på medisinen så blusser angsten opp igjen! Dette er ikke for å skremme deg, men det handler om hjernen sin kjemiske balanse. Og om du skal ha et liv uten piller, så må du lære deg å takle den angsten.

Angsten vil nok aldri helt forsvinne for noen av oss som er såpass hardt rammet, men å takle den, det kan vi gjøre!

Angst er en følelse.. Men det samme er glede! Har du noen gang blitt skremt av en venn og blitt redd? I begynnelsen banker hjertet, men i ettertid er det latter fordi du finner ut det var en god venn som tullet med deg?

Se på angsten din slik.. En god venn, som gir deg en skremmende følelse i en kort tidsperiode. Du tror det er fare på ferde, men så finner du ut at: "Oiii, det var bare tull" :)
Angst er det mest naturlige du kan tenke deg. Vi er mennesker! Vi skal bli redd om vi tror noe er galt! Problemet med vi som har angst er at vi bruker for mye tid på perioden vi blir skremt, og ikke perioden i ettertid når vi finner ut det var bullshit!

Jeg er ingen lege, så jeg kan ikke si om medisiner er rett eller galt for deg, men slik jeg har forstått det er dette bare en forsinkelse av noe du må igjennom før eller senere uansett.

Du må bare forstå at du har angst. Du overreagerer på situasjoner som andre ser på som normale. (Om det er å kjenne hjertet banker hardt eller hva det måtte være) Prøv å snu på situasjonen: Tenk om en av vennene dine forteller en skikkelig dårlig vits du ikke synes er morsom, hadde du begynt å le som pokker da?
Det samme kan du tenke om angsten.. Se på den som en dårlig vits. Du trenger ikke overdrive.. Det er greit å le litt "for å være snill", men å le, le, le og le unødvendig er helt idiotisk! :)

Angst er en følelse på lik linje som andre følelser. Hvorfor gå rundt å kjenne på en følelse hele tiden?

Min mening: Om du har god oppfølging av lege/etc, gi faen i medisin å få orden på tankene dine! :) Angst er ikke farlig! :)
Avatar

Min subjective opplevelse av medisin

april 1 2014 - 16:11
VIl bare nevne først at han som skrev over meg hadde et langt og fornuftig innlegg.
Man må lære seg å takle angsten, for en del av oss vil den nok være der hele livet i varierende grad.

Jeg har unnvikende personlighetsforstyrrelse, GAD og delvis panikkangst.

Har prøvd 4-5 forskjellige medikamenter, cipralex, zoloft,valium, lyrica, effexor, tolvon.

Ingen av disse har hatt noen som helst effekt på meg, men vet om andre som har hatt effekt så jeg er nok et "heldig" tilfelle.

Alkohol er det eneste som hjelper for meg (rødvin) men dette er selvsagt ingen god løsning så derfor lever jeg heller med angsten og jobber med den.

Til forsiden