Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mamma til gutt med angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mamma til gutt med angst

mars 8 2021 - 10:28
Hei! Er det noen her som har barn med angst? Jeg er mor til en 15åring som er i starten av utredning, men som har vært engstelig i mange år og som nå har utviklet en form for angst.
Han har det verst når han er ute av huset og dette har resultert i høyt skolefravær og tidvis vegring for skole. Som mor har det vært belastende å føle at man ikke kan hjelpe han! Han har også fått et anstrengt forhold til mat, og har mange tvangshandlinger periodevis.

Er det noen som har noen tips til hva man bør gjøre og si sånn i hverdagen? Presse eller ikke? Komme med krav eller "la ham være I fred"?
Avatar

Angst...

mars 9 2021 - 22:05
Hei, Jeg er ikke mamma til en med angst selv, men har tett relasjon til en i lignende situasjon. Og har selv erfaring med å ha angst... jeg tror det er to ting som er viktig at man gjør som forelder i denne situasjonen. Nr 1 er å presse passe mye. Dvs press han innenfor den sonen du tenker han kan takle. Ikke mer, da vil han miste mestring og motivasjon. Men heller ikke mindre, for unngåelse forsterker angsten enda mer. Her ville jeg som forelder bedt om veiledning fra psykologen som følger gutten din opp med samtaler, når den tid kommer. Får han angstdiagnose og følges opp av BUP så lager de et behandlingsforløp til han med eksponeringsterapi, mest sannsynlig. Be om å få planen og gode råd fra dem som jobber tett på ham som individ.
Nr 2 er å være der. Enkelt og greit. Når ting er vanskelig, ikke moralisere eller belær, men bare finn på noe fint for ham så han har en arena han føler seg sett, trygg og akseptert. Det kan være filmkveld med popcorn eller noe annet helt enkelt. Når man har angst føler man seg alene og utrygg, og har tankekjør. Det å bare føle at noen bryr seg uten å sette masse krav er godt, og helt nødvendig. Lykke til, som mamma vet jeg at det er vondt når barna har det vondt <3
Avatar

Re: Mamma til gutt med angst

mars 13 2021 - 21:46
Tusen takk for svar! Det var godt å høre fra noen med noe erfaring rundt dette.

Vi har presset mye i forhold til å holde ut skoledagene. Det har heldigvis hjulpet fra å være der i et par timer, til nå nesten hele dager. Det går opp og ned med formen, men sånn er det kanskje. Håper bup gir oss god hjelp og at han responderer på hjelpen vi får.

Vi er tilgjengelig hele tiden og det vet han. Men så er det dette med å klare å sette ord på det som ikke er så lett for han. Men det er vel håp ❤
Til forsiden