Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

feb 16 2018 - 15:07
Hei.

Er det noen her inne som opplever at det dirrer/vibrerer i bena, litt sånn fra foten og oppover? Og som i tillegg har lemaus i samme området, men også litt andre steder på kroppen?
Nå er jeg livredd for både MS og ALS.
Det skal sies at jeg har vært innom en del andre sykdommer og anser meg selv som hypokonder. Har en tendens til å kjenne etter altfor mye, og spesielt etter at jeg hadde et helseproblem i begynnelsen av fjoråret. Det har satt meg helt ut av spill. Jeg kjenner etter og kjenner etter, og jeg googler og får helt hetta.
Har fått time hos nevrolog og gruer meg så veldig. Jeg er LIVREDD for ms. Mange av symptomene mine stemmer med det jeg leser om denne sykdommen. Jeg har opplevd å ha nummenhet innimellom, men det er vibreringen/pitringen og leamus som plager meg veldig. Jeg kjenner det ikke så godt når jeg går, men mest når jeg er i ro. Føler for å bevege bena hele tiden.
Kjenner at jeg av og til må hive litt etter pusten, for har jeg egentlig pusta dypt i dag? Det føles som om jeg puster veldig overfladisk på grunn av all angsten jeg har.
Når jeg får et nytt symptom så setter det meg helt ut av spill, og jeg klarer ikke fokusere på det jeg driver med.
Kan i tillegg informere om at jeg har tinnitus, men det er ikke denne som plager meg nå, det er alt det andre.

Hjelpe meg. Kan helseangst utløse så fysiske problemer? Virkelig?
I så fall er det helt utrolig.

Noen andre med erfaring rundt dette?
Avatar

JA!

feb 19 2018 - 11:15
Ja, jeg har hatt akkurat samme symptomer. Og mange mange flere. Leamus sies det å komme mer av når man er ekstra sliten. Det har ihvertfall jeg merket. Husk at ALS aldri starter på den måten. Stort sett alltid med svekkelse i muskel. Etter hva jeg har lest meg til er det mer vanlig med spasmer, noe som er stor forskjell fra leamus, som er noe som er helt vanlig og som de aller fleste har fra tid til annen. Selv har jeg hatt det i årevis. Samme med fruen. I vinter har jeg hatt det tidvis kraftig, men jeg har heller aldri hatt angst før. Jeg har ihvertfall ikke utviklet hverken MS eller ALS,så jeg syns ikke du skal ofre det for mange tanker heller. Husk også at MS ikke er en sykdom som du dør av, men med den. Jeg kjenner flere som har MS, og alle lever på sin måte gode liv. Ja, det må tilrettelegges på en litt annen måte, klarer kanskje ikke de samme tingene som før, men de har tross alt gode liv, sammenlignet med en del andre etter f.eks. ulykker osv.
Avatar

Takk for svar, Kenny D.

feb 19 2018 - 11:20
Hei Kenny D.
Tusen takk for tilbakemeldingen din. Er det sånn at du ikke har dette lenger nå? Og når det stod på, hadde du det gjennom hele dagen? Blir veldig glad hvis du kan forklare litt nærmere hvordan du opplever/opplevde symptomene. Dirring/vibrering i et eller begge ben? Hele benet, leggen, foten, ja - du skjønner :)
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

feb 19 2018 - 11:54
Jeg har fortsatt litt lemus, men ikke sånn som jeg hadde for en stund siden. Spesielt i tiden etter influensaen hadde jeg mye og kraftig leamus. Selve leamusen var lokalisert til mindre muskler om gangen. F.eks. kunne det vibrere på deler av låret, i armen,i skuldere, ja nesten hvor som helst. Noen ganger varte det lenge (timer )andre ganger ikke så lenge (minutter). Noen ganger kom det tilbake på samme sted, andre ganger ikke.
Jeg har også opplevd dirring/vibrering som du prater om. Akkurat som om det skulle stått en lastebil på tomgang rett ved siden av deg, eller når du sitter på bussen med motoren i gang.
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

feb 19 2018 - 13:47
Den måten du forklarer dirringa på passer veldig bra med min. Enten det eller en mobil som durer liksom. Det er i nesten hele benet, men mest fot og legg, men innimellom er det dirring på et sted på låret for eksempel. Og jeg har faktisk sett at det er leamus på bena min, hvis jeg stirrer. Herregud, jeg vet. Helt utrolig teit å stirre etter ting, men jeg var nå der. Den eneste forskjellen på oss er at det virker som om det har kommet og gått på deg. Men på meg har det vært sånn konstant nå i nesten to uker................
Avatar

Ganske normalt

feb 19 2018 - 21:26
samme her! jeg har hatt mye leamus i perioder de siste 5 årene. sikkert før det også, men det er først da jeg begynte å legge merke til dem. Jeg kan ha det i låret, armen, fingre, legg, under foten, ryggen, øyet, leppen osv. alt fra noen minutter, til to uker på samme sted. Det kommer som lyn fra klar himmel, men jeg ser jo at perioder med mye stress kan trigge det.

Ikke lett å tenke rasjonelt når det står på.. magmesium og B-vitaminer innbiller jeg meg at funker :)
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

feb 19 2018 - 21:40
Leamus ja, har det ukentlig, nesten hver gang etter en times\halvtimes joggetur... Må si at det er ganske uspesifikt. Ikke for å skremme, men ALS debuterer som oftest ikke med at det er leamus over forskjellige muskelgrupper på ulike ekstremiteter (slik som jeg kan huske å ha lest)
Avatar

Fysiologisk angstreaksjon

feb 19 2018 - 23:49
Høres ut som en fysiologisk angstreaksjon.. Ved hyperventilering skapes en pH ubalanse i blodet. For mye O2 inn [basisk] og for mye CO2 ut (syre) = basisk blod pH som irriterer nerveendinger i underhuden, ofte i ektremiteter m.m. Også motornerver som styrer liten muskulatur, ala leamus, parestesier,,prikking, nummenhet m.m.
Helt ufarlig, ikke MS eller ALS. Det beste er å gå til en flink terapeut, gjerne medikamentfri kognitiv terapi. Da blir du raskest frisk iflg nyere forskning.
Selvhjelp tilgjengelig på kognitiv.no
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

feb 20 2018 - 10:38
Takk for tilbakemeldinger. Det er fullt mulig dette er psykisk, og jeg håper det. Men jeg tenker å sjekke det ut, just in case. Noen her som også kan merke en nummenhetsfølelse på et spesielt punkt? Ikke nødvendigvis et helt ben eller arm, men et lite punkt? Jeg kan få det oppå den ene foten min, spesielt hvis jeg bøyer den (sånn som ballettdansere gjør) og setter den ned på bakken igjen. Da føles jeg nummen. Uff, at man skal gå etter å kjenne etter alt mulig. Fryktelig slitsomt, men jeg tenker på det HELE tiden, og jeg har det hele tiden. Det er ikke perioder, men gjennom hele dagen. Starter nesten med en gang jeg våkner opp om morgenen. Kan også føle meg kald på den ene armen min på morgenen, kanskje nummen, vanskelig å si.
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

nov 10 2018 - 11:09
Ville bare spørre deg om hvordan det går ? Gikk det over ?
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

nov 30 2018 - 14:57
Hei Panikkhuggu84.

Disse symptomene (ALS-relaterte) er helt borte. Det vil si at dersom jeg her og nå, på jobb, kjenner etter leamus og pitring, så er de der - men ikke sånn som før. Jeg bryr meg ikke, derfor merker jeg de ikke lenger heller.
Helt utrolig. Så redd jeg var - tenkte på det dag og natt, sov dårlig - var hos lege, men hjalp ikke. Jeg kan faktisk ikke si når det gikk over. Tror jeg bare valgte å gi meg hen til problemet, så forduftet det på merkelig vis.

Nå har jeg derimot problemer med dott i høyre øre nå da..... En dottfornemmelse i alle fall.
Skal sies at jeg plutselig ble døv og mistet hørselen på det venstre øret mitt, så kanskje ikke rart jeg er redd for det gode øret mitt. Spesielt når legene ikke vet hvorfor det skjedde. Så nå er dette bekymringa mi....

Jeg tror, for "sånne som oss", som kanskje er hypokondere, kjenner lett etter ting, bekymret og engstelige - så vil det alltid dukke opp ting og tang på vår vei. Kanskje verre i perioder hvor det er andre underliggende ting - ting vi ikke er bevisste, kanskje. Det hjelper faktisk litt å tenke sånn. At okey, jeg kommer til å få litt av hvert - mest sannsynlig er det ikke noe alvorlig, men jeg kommer til å tro det. Og sånn er det bare.

På gravsteinen min skal det i alle fall stå "hva var det jeg sa". For noe skal en jo dø av!

Håper du slipper taket i dette etter hvert. Jeg vet hvordan du har det. Virkelig. Det er uttømmende å ha det sånn. Man blir av og til kvalm, spiser mindre - ja, i det hele tatt. Det føles så reelt.
Jeg har ingen gode råd faktisk - annet enn at jeg har hatt det helt likt som deg med tanke på nattesøvn og ALS angst, hjertehopp og bank med mer. Det kommer ikke til å være sånn her i mange år fremover, det kan jeg garantere deg - men når det står på, så er det det vondt.. Det går fint. Bare vent å se :)


Avatar

Takk

des 1 2018 - 01:48
Tusen takk fot at du tok deg tid til å svare. Dette gir meg virkelig håp da det er plagsomt å gå slik. Man rer redd og plages av det samtidig. Vibreringen min startet i venstre arm, så venstre bein og nå har det også kommet i høyre fot. Kan også dirre skikkelig ved hofta og brystkassen. Merkelig at det psykiske kan virke så inn..

Det med øret ditt var rart. Jeg har imidlertid lest om en mann som faktisk ble lam fra livet og ned pga det psykiske. Nå skal ikke jeg trekke slutninger for jeg vet ikke historien bak, man har du gått og bekymret deg lenge om noe i hodet eller øret så kan jo det kanskje virke inn. Vi hypokondere finner jo stadig noe å tenke på dessverre.

Takk igjen for svar og så håper jeg det ordner seg for oss begge to. Psyken er og blir både plagsom, dominerende og vind til tider....
Avatar

Armene dovner bort her..

des 20 2018 - 09:08
Hei,
Kjenner meg igjen i mye av dwt som blir skrevet.
Må spørre dere om noen av dere opplever at armene og hendene dovner? Slik en fot kan gjøre om du sitter lenge nok på den?
Helt forferdelig! Har i mange år slitt med store ryggsmerter og perifere smerter. Men det er ikke noe diagnose utover muskelsmertesyndrom og fibromyalgi. En diagnose jeg selv føler er tant og fjas..noe den jo ikke er.. Jeg har levd med alvorlig sykdom i nær familie i mange år. Tidvis turbulente familieforhold, og nå har jeg stått halvannet år uten jobb. Må vel innrømme at jeg har seriøs helseangst. Både når det gjelder meg selv og datteren min. Kreft har vært den store stygge ulven. Fortsatt redd for det, men nå er det ALS..særlig etter at leamusa begynte.. MS også, men det dør man jo med, ikke av, i motsetning til andre diagnosen. Jeg begynte med leamus i leppene for noen uker siden. Nå opplever jeg tidvis muskelrykninger i armer og ben, samtidig som armene mine dovner. Dovningen er det verste. Rykningene kommer bare av og til. Det pitrer som tusen av bittesmå nåler i huden fra bak i nakken og ut i hendene. Halve tungen dovner av og til. Nesen også. Og øret. Venstre side er verst.
Jeg er livredd for at jeg skal være alvorlig syk, noe som ikke akkurat hjelper på kan du si!:/ vet ikke om jeg skal dra til legen eller ikke, han tar ingenting av det jeg sier alvorlig lenger.:( er det her rett og slett angst som bare tar helt over kroppen? Noen andre som har det sånn?
Avatar

Skjønner hva du mener..

des 20 2018 - 21:58
Forstår så godt hvordan du har det.. Ingen god følelse å gå med slike bekymringer. Hos meg er det fortsatt skjelvinger på venstre side. Helst i armen, men også foten. Jeg har smerter oppe ved skulder/nakke med varme som brer seg utover. Dette og skjelvingene kan komme av at jeg falt i trappa i høstferien. Men det er ekkelt å kjenne på når man ikke vet hva det er.. Jeg har vært hos en gammel nevrolog som sa rett ut at det er 150 % sikkert at du ikke har ALS. Han sjekket mye på kroppen. Men som en med hypokonder tenker man alltid: men hvorfor har jeg symptomer da ?
Avatar

Panikkhyggu84

sep 29 2019 - 21:26
Hvordan har det gått med deg?
Avatar

Bedre

nov 3 2019 - 21:08
Hei. Jeg har ikke lenger angst for ALS og MS. Litt innimellom, men ikke på langt nær. Dirringa og pitringa er det lite av. Litt innimellom, men bryr meg ikke så mye om det. Nå er det derimot synet mitt jeg er redd for. Har litt fluer og sånn, så er redd for det nå da... herregud asså...
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

nov 6 2019 - 14:31
Så mye trolig skyldtes alt angst?
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

nov 8 2019 - 17:07
Jeg husker selv i 2008/2009 slet jeg skikkelig med bekymring for å ha als. Hadde sitringer og leamus over hele kroppen. En del inni låret mitt vibrerte underlig. Trodde mobilen min lå i lomme og jeg hadde den på vibrering. Helt sykt og underlig! Beina var helt ømme og rare. Som om jeg gikk på bomull. Angst kan ha alt mulig av symtpomer. Vell her sitter jeg 10 år etter men hverken als eller ms. Håper alt står bra til med deg.
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

jan 26 2020 - 16:30
Jeg sliter fortsatt med helseangst, men ikke ALS og ms akkurat nå. Det er synet mitt. Redd for netthinneløsning, har mye fluer og sånt. Har sjekka hos øyelegen, men er redd likevel. I går fikk jeg en sånn pitring i den ene pekefingeren min, helt ytterst. Hang meg grådig opp i dette og syns jeg fikk litt during i håndleddet, fortsatt litt i dag. Er så lei!!! Jeg er DRIT lei av å sjekke kroppen hele tiden. Det er jo klart at man finner noe!!! Har også hatt litt trykk på det ene øyet, men etter 2 uker ble det bedre. Når skal dette stoppe. Skal prate med noen om det til uka. Jeg må lære meg gode metoder på hvordan jeg reagerer. Jeg vil alltid oppdage eller merke noe på kroppen- det gjør alle, men jeg må jobbe med hvordan jeg reagerer så det ikke blir så stort og farlig.
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

feb 26 2020 - 16:34
Hei:)

Jeg har ikke gått gjennom alle svarene her, så kan hende det står noe om det. Slik "vibrering" , trang til å bevege bena kan være Restless legs syndrome. Dette er egentlig veldig vanlig og HELT UFARLIG. Men veldig slitsomt og irriterende. Kommer ofte når man har lagt seg for natta eller prøver å slappe av, om man er sliten, stressa osv.
Jeg har hatt dette så lenge jeg kan huske, men i perioder. Ville bare komme med tipset, da jeg så hva du beskrev. Magnesium/kalsium og jern kan hjelpe. Står mye om Rastløse ben/restless legs på nett:)

Husk også at leamus, dovning og prikking her og der så godt som alltid er helt ufarlig og ofte kommer om kroppen og systemet er utsatt for stress, noen den er til oss med helseangst.

Hvis jeg får panikk så dovner hendene og armene mine helt bort. Meget ubehagelig. Friket selvfølgelig helt førsge gangen det skjedde, men har lært meg at det ikke er farlig, bare kroppen min som reagerer slik på høyt stress.


Btw..En teknikk jeg brukte og fortsatt noenganger bruker for meg selv ift helseangst, er tredagers"fristen". Jeg venter ut 3 dager om jeg får et eller annet symptom. Er det ikke borte eller bedre etter 3 dager kan jeg kontakte legen, men det er stort sett ALLTID glemt eller forsvunnet før det er gått tre dager. Men kan være lurt å prate med noen, lære deg noen teknikker som fungerer for deg. Lykke til ♡
Avatar

Dirring i benet

nov 21 2020 - 22:43
Innlegget er ulest.
Har dirring i benet, ved fotbladet. Kjennes ut som en telefon som ringer/ vibrerer. Har hatt det sånn i 4 dager. Er redd
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

nov 21 2020 - 23:11
Takk for rask svar, har kjørt mye bil i det siste, kanskje det kan være en årsak. Har du også hatt vibrering? Ikke vanlig leamus, men som ren vibrering. Livredd for at det kan være tegn på ms. Leste ett innlegg der en mann hadde akkurat samme symptom, og fikk MS like etterpå
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

nov 22 2020 - 09:32
Tusen takk for svar, satser på at det går over. Har hatt det konstant i hele natt også. Dirring med jevne mellomrom
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

nov 22 2020 - 09:54
Men har du hatt dirring på en plass konstant i flere dager?
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

nov 22 2020 - 12:44
Hadde du da konstant vibrering? Min går i takt, nesten som pulserende vibrering. Jevn rytme
Avatar

Re: MS og ALS angst! Dirring/pitring i bena + leamus flere steder på kroppen

nov 22 2020 - 13:03
Tusen takk for ar du har tatt deg tid til å svare.
Avatar

Angst for MS

nov 23 2020 - 16:12
Leste innleggene nedover her og kjente meg vedlig igjen.....! Jeg har selv hatt helsenagst i mange år nå, men det har gått ganske bra i lang tid, ikke vært spesielt redd for noe de siste par årene faktisk. Men før den tid har jeg vært igjennom alt mulig...kreft, MS, hjertesykdom, hjernesvulst...ja u name it, jeg har vært innom det aller meste. Nå er jeg så fortvila fordi jeg har begynt å få tilbake angsten og denne gangen har tankene hengt seg opp i MS. Jeg merket for noen uker siden at jeg skalv en del på hendene , slik at det var palgsomt å for eks knyte skoene elelr gjøre andre ting som krever litt finmotorikk. Tenkte at det var da ekkelt, men det gikk litt over , helt til nå den siste uken har det kommet tilbake, sammens med en rar fot! Det vil si, venstre foten min kjennes så tung ut når jeg går, akurat som muskelen ikke vil henge helt med, vanskelig å forklare. Da begynte jeg med en gang å tenke på muskelsvinn og sånn MS- symtomer som gjør at man blir svakere i for eks en arm elelr bein..... Klarer ikke slutte å fokusere på det, aner ikke om det er helt reelt eller om det kan være konstant fokus som gjør at foten kjenens så rar ut. Skjevlingen er også så ekstremt plagsom, men prøver å si til meg selv at det kan være angsten som utløser stress-hormoner og da er det ikek så uvanlig å bli litt skjelven.... En annen mulig årsak kan også være at jeg så en dokumentar på NRK som handelt om MS, da hadde hun ene pasienten en treg fot. Veldig snedig at jeg skulle få nettopp samme plage noen dager etetrpå..... Jeg blir sprø av å gruble....bestilte meg derfor en time til legen på fredag denne uka. Flere som kjenner seg igjen? Det hjelper litt å snakke med andre som vet hvordan det er å ha helseangst, så er takknemlig for svar:)
Avatar

Angst for MS

nov 25 2020 - 22:53
Kjenner meg godt igjen, kan ikke se noe på tv som omhandler sykdom. Plages selv mye med skjelvinger og kvalme om dagene. Føler meg konstant syk. Våkner om mornigen og kjenner at jeg er så urolig innvendig. Er nok angsten som tar overhånd.
Til forsiden