Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ME, GAD? hjelp?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ME, GAD? hjelp?

jan 27 2020 - 13:00
Hei!
Jeg har det veldig vanskelig nå, og er usikker på alt.

Jeg er blitt diagnosert med ME, fordi symptomene mine er så alvorlige og ikke kan forklares med noe annet. Samtidig føler jeg at det kanskje er GAD diagnosen min som er grunnen til mye av plagene mine?
Jeg har fått ME diagnosen med begrunnelsen «psykiske belastninger over tid, vanskelig oppvekst, stressende livssituasjon» osv, og ikke den standard infeksjonen i forkant.

Jeg fungerer ikke i jobb, men har en veldig liten stilling i butikk. De 4,5t jeg jobber i mnd gjør så nav ikke vil hjelpe meg, og jeg har heller ikke penger til videre utredning og behandling. Jeg er 22 år og har ikke fått fullført utdanningen min.

Jeg er ekstremt utmattet, tåler ikke å gjøre mye. Sover dårlig, men blir aldri uthvilt. Jeg skjelver, er svimmel, kvalm, nummen i hele kroppen, spesielt munnen. Jeg har feber-følelse hele tiden, ekstremt vondt i kroppen, utslett. Har også fått veldig mye synsforstyrrelser, men legen tror dette er en stressreaksjon. Tidligere har jeg hatt besvimelser, og vært innlagt for dette.

Alt dette har blitt en ond sirkel. Jeg er konstant dårlig, men på de dårligste dagene tør jeg ikke å kjøre bil i frykt for å bli dårligere og miste kontroll. Så fort jeg føler jeg ikke har kontroll blir jeg stressa og bekymra. Det er derfor jeg kanskje tror GAD har en del å si fremdeles...

Har noen noe fornuftig å si?

Jeg har vært til alle tenkelige utredninger og «behandlinger». MR x5, EEG, EKG, ultralyd, blodprøver, kiropraktor, refleksolog, akupunktur, psykolog i 4 perioder, men de skriver meg bare ut.

Jeg orker ikke mer.

Avatar

Er du utredet

jan 27 2020 - 17:36
... for borrelia?
Avatar

Borrelia

jan 27 2020 - 21:08
Nei, det er jeg ikke.. Ikke som jeg vet om, iallfall. Skal ta det opp med legen. takk for tips
Avatar

ME, GAD? hjelp?

mars 9 2020 - 10:22
Hei-sliter med mye av det samme jeg også. Tar Venlafaxin krka, i tillegg til ca 4 Sobril om dagen. Uten sistnevnte hadde jeg ikke klart meg. Fører logg over medisinbruken og skalasetter formen. Dårligst 1 best 10. Ligger på skal 3-4 om dagen, og så letter det noe ved 18-19 tida. Tar 1/2 sovetablett ved sengetid og sover bra. Absolutt dårligst form må morgenen. Noe som har synspunkter/erfaringer??
Til forsiden