Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lyrica?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lyrica?

mars 6 2011 - 15:39
Hei!

Jeg bare lurer på om det er noen her inne som har erfaringer med bruk av medisinen Lyrica. Da tenker jeg mest på de som har brukt det ved angstlidelser, særlig generalisert angst.

Jeg har lyst til å vite om det har hjulpet for deg/dere, og om det har gitt plagsomme bivirkninger. Er også interessert i erfaringer med andre medisiner fra mennsker med generalisert angst. Er det noen som har noe å fortelle?

Takknemlig for svar!
Avatar

Re: Lyrica?

april 20 2011 - 11:51
Er det ingen som vil si noe om dette?
Avatar

Re: Lyrica?

april 20 2011 - 12:32
Har ikke brukt denne så har lite å si.
Har erfaring med:
Olanzapin ratiopharm
Trilafon
Venlafaxin krka

For min del hadde ingen av disse ønsket effekt. Var en del som skjedde men å gå rundt i koma uten å være i stand til å forstå ting som skjer rundt en er ikke direkte kult. Mener trilafon fjernet alt som heter frykt men det ble litt skremmende i seg selv siden man ikke brydde seg om noe som helst. Var kjekt for arbeid i høyden.
Avatar

Re: Lyrica?

april 20 2011 - 19:05
Mannen min har generalisert angst og han bruker zoloft kombinert med sobril. Og dette fungerer kjempe bra ingen hangover dagen derpå eller at man føler seg som zombi. Selv gikk jeg på truxal mot angst men de hjalp meg ikke så selv bruker jeg kun sobril og de fungerer. Men lett å bli avhengig så her må man ha kontroll. Selv har jeg gått på disse sammenhengene i 3 år nå, men jeg har full kontroll og tar de kun når jeg trenger dem som mest.
Klem
Avatar

Re: Lyrica?

april 21 2011 - 14:41
Takk for svar! Det er en psykiater som leder teamet der jeg går i behandling. Det har ikke blitt sagt noe om medisinering hittil. Noe jeg egentlig er glad for, siden jeg er skeptisk til medisiner og av andre grunner også, helst vil holde meg unna det. Likevel, hvis f.eks. Lyrica kan hjelpe meg til å ha det bedre, er det noe jeg er åpen for.

Johnny, de tablettene du tok, var det med tanke på generalisert angst? Jeg spør fordi, hvis jeg har forstått det riktig, generalisert angst kan håndteres med andre medisiner enn bare typiske beroligende.

Cecilie, ble det vurdert andre medisiner til mannen din før han begynte med den kombinasjonen du fortalte om? Soloft har jeg prøvd før, og det ga masse bivirkninger og ingen ønsket effekt. Sobril bruker jeg en sjelden gang iblant, men bare som en slags Paracet når angsten er ekstra ille. Ingen varig hjelp der.

Jeg skulle gjerne hatt medisiner som gjør at jeg til daglig er rolig og avslappet, men uten at jeg blir følelsesmessig nummen. Usikker på om jeg tør/vil ta opp temaet med psykiateren. Det er jo ekstra komplisert siden jeg har en personlighetsforstyrrelse i tillegg til generalisert angst.
Avatar

Re: Lyrica?

april 21 2011 - 15:25
ja mannen min har prøvd zyprexa og cipramil. Cipramil gjorde det til at han fikk motsatt virkning gikk bare rett ned i kjelleren. Han tar sobril gjennom hele dagen for å holde det i sjakk slik at han er rolig gjennom hele dagen. Selv har jeg tatt det gjennom hele dagen i perioder.

Mannen min har også faktisk flere forskjellige personlighetsforrstyrrelser men han har klart å jobbe seg gjennom dette og de tar ikke overhånd for han lengre.

Har du prøvd Truxal dette er angst dempende og mot uro?
Jeg gikk på disse som sagt men de fungerte ikke på meg så legen min bestemte seg for at jeg skulle ta 4 tab av sobril gjennom dagen av den sterkeste typen. Fastlegen min vet at jeg har kontroll på disse og jeg har kuttet de ut i perioder som jeg har det bedre.
Truxal kan jo fungere på deg. Selv har jeg også gått på sarotex du kan jo prøve dette i en kombinasjon med truxal. Men nå er ikke jeg noen lege akkurat. Så jeg kan bare gi deg noen tips. Og så har det vel lett for at vi blir noen prøve kaniner igrunnen. Man reagere forskjellige alle sammen.
Når jeg snakker om at han prøvde Zyprexa så er dette et anti psykotisk middel men han har ikke vært psykotisk men de har også hjulpet han. Glemte å si at han går på disse også i samme kombinasjon.
Så det er mange varianter man kan prøve.
Og jeg skjønner det ikke er lett å prate om dette der du går. Men om du har et godt forhold til fastlegen din kan du kanskje prate med han/hun om det?
Det gjorde jeg selv når jeg fikk tips om hva slags tab jeg burde prøve.
Er det andre tab du tar? Som feks innsovning osv?
Klemmer fra meg
Avatar

Re: Lyrica?

april 21 2011 - 15:31
Glemte å si det men har også prøvd nozinan. Disse fungerte på meg men jeg fikk så hangover dagen derpå så jeg valgte å kutte de ut. Men disse er også mot angst og uro og andre ting.
Avatar

Re: Lyrica?

april 21 2011 - 15:35
Her kommer det litt flere tips jeg har en mor også som har generalisert angst og hun går på seroxat og disse fungerer for henne uten at hun er zombi. Så det finnes mange forskjellige slag man kan prøve.
Avatar

Re: Lyrica?

mars 8 2021 - 07:52
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Avatar

Re: Lyrica?

jan 14 2023 - 20:06
må si hadde holdt meg unna av alt avhengig skapende medisiner. jeg venter på plass på avrusning nå pga sobril osv
Til forsiden