Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lydoverfølsom - Forvrengning av lyd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lydoverfølsom - Forvrengning av lyd

des 9 2014 - 13:38
Jeg har slitt med angst og depresjon de siste 5 årene. Nå syntes jeg det gikk rette veien, og det siste året har vært greit. Ikke bra, men greit.
Jeg har vært på behandling på DPS Poliklinikk i 3 år. Der har jeg fått diagnosen hypokonderi og generalisert angstlidelse. Nå kunne jeg ikke fortsette på DPS lenger og legen henviste meg til psykiater med offentlig avtale. Hun gjorde en ny utredning og mente at jeg var blitt feildiagnostisert på DPS og har gitt meg diaganosen unipolar ettersom jeg bare har depresjoner og angst, ingen manier eller noe som kan ligne mani en gang. Jeg startet derfor med Lamictal. Opptrapping av medisin har gått greit og jeg var nå oppe på riktig nivå.

MEN for 12 dager siden opplevde jeg at hørselen på høyre øret forandret seg. Den minste lille lyd smeller i øret/hodet, det er som om hele høyre siden av hodet skjelver av lyden. Flere type lyder forvrenger seg også, bla min egen stemme og stemmen til datteren min. Jeg klarer ikke å være sammen med familien min. De må hviske til meg og jeg må hviske til dem Så fort de kommer hjem må jeg rømme ned på soverommet og være der helt alene i stillhet. Jeg må bruke hørselsvern hvis jeg skal gjøre noe, for eksempel lage meg mat. Å dusje er ett mareritt for da kan jeg ikke få skjermet øret godt nok.

Jeg har vært i kontakt med legevakt, fastlegen, psykiateren og i går kom jeg endelig til undersøkelse på ØNH. Men ingen vet hva dette er for noe!! Jeg får bare beskjed om å ta tiden til hjelp så går det (kanskje) over.

Jeg er bare helt fortvilet! Jeg kan ikke leve på denne måten, uten sosial kontakt. Å ikke kunne være sammen med mannen min og datteren min på 6 år er bare helt grusomt. Å ikke kunne være med datteren min på juleavslutninger mm. Jeg gråter og er bare så redd for at dette ikke skal forsvinne.

Har noen av dere opplevd noe av det samme? Kan dette være psykisk (legevakten og ØNH mente det, fastlege og psykiater tror ikke det). Veldig glad for alle som orker å svare meg.

Avatar

Re: Lydoverfølsom - Forvrengning av lyd

des 10 2014 - 13:58
Jeg har det også sånn.. bare ikke fult så ille da. Men med meg hører jeg meg selv høyt og utydelig (kjennes ut som dott i øre) å av og til hører jeg nesten ingenting rundt meg. Å takler veldig dårlig høye lyder
Avatar

Re: Lydoverfølsom - Forvrengning av lyd

des 11 2014 - 05:14
Jeg får often piping og dotter i ørene. Når jeg er i ubehagelige situasjoner hører jeg stemmen min 5 ganger høyere enn alle andres. Noen ganger høres det også ut som at jeg er under vann, alle lydene er liksom litt dypere og tregere.. Hadde en periode dette var veldig irriterende. Men så plutselig ga det seg sakte men sikkert..

Selv om ikke lydforvrengningene er de samme håper jeg og tror at dette vil roe seg ned sakte men sikkert hos deg og :)
Avatar

Hvordan går det nå?

juni 1 2021 - 00:05
Sara-sol, har du blitt bedre ?
Til forsiden