Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Livredd for hjertet (helseangst)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Livredd for hjertet (helseangst)

juli 31 2020 - 19:29
Jeg har i mange år slitt med helseangst, hatt masse forskjellige symptomer og blitt sjekket grundig. Allikevel kommer bekymringene for hjertet tilbake hele tiden! Det siste halvåret har det vært mye belastning på jobb og tildels hjemme. Og nå sliter jeg masse med symptomer fra hjertet. Det verste er at det kommer ofte ved anstrengelse (løping, bære tunge ting osv). Da får vondt i kjeven, brenner mellom skulderbladene og ut i venstre arm, og blir fort kvalm og redd. For noen dager siden var det så ille at jeg dro på legevakta og som sendte meg direkte på sykehuset. EKG, blodprøver og sjekk viste ingenting galt. Det er bare ett år siden jeg var hos hjertespesialist og tok masse tester, og han konkluderte med at alt så bra ut. Jeg kan også bråvåkne midt på natta med høy puls og stråling ut i venstre arm. Nå tør jeg nesten ikke gjøre noe belastende, for er så redd for å få symptomer. Er det noen som har opplevd lignende ting? Er redd for å gå glipp av et viktig signal fra kroppen... Helseangsten har ligget som et lokk over meg i flere år og ødelegger så mye!
Avatar

hmmmmm

aug 1 2020 - 02:50
jeg hadde masse symptomer
for mange mange år siden
jeg hadde masse dødsangst
men så skjedde masse
enkelt fortalt mistet jeg alt
og da ble dødsangsten
byttet ut med dødslengsel
og da forsvant symptomene
altså dette er rett og slett angst
plukk det fra hverandre
og du finner svarene <3
Avatar

Re: Livredd for hjertet (helseangst)

aug 1 2020 - 14:48
Tusen takk for svar @aliengang72! Det høres ut som en stor lettelse for deg! For meg føles alt overveldende nå - orker ikke bli med på noe, engasjere meg i noe. Redd for konsekvensene... Hva tenker du på med «plukk det fra hverandre»? Kanskje det ligger en løsning for meg i det.
Avatar

hallo igjen

aug 2 2020 - 02:09
fint du setter pris på svar!
mitt råd er å plukke alt fra hverandre
altså har du angst for bussen
minskes angsten dess mer buss du tar
jeg mistenker at du har dødsangst
og da vil jeg råde deg til å jobbe mentalt
overbevise deg selv om at det jo er utenfor din kontroll
den dagen vi selv kan bestemme det vet vi ikke kommer
slå deg til ro med dette vennen min
det eneste vi har er øyeblikket ;)
Avatar

Re: Livredd for hjertet (helseangst)

aug 2 2020 - 12:52
Ja, har antagelig dødsangst, i alle fall helseangst. Redd for å bli alvorlig syk. Og i det ligger nok at jeg er redd for å miste kontrollen, friheten, eller redd for ikke lenger å være som «alle andre«... Har jo hatt det sånn altfor mange år allerede. Denne helseangsten kommer i rykk og napp, og utløses ofte av stress/bekymringer/belastninger over tid. Da får jeg mye fysiske symptomer, blir redd for sykdom og oppsøker lege... Burde begynne skjønne det nå, men kroppen gir nye symptomer hver gang, og det gjør meg usikker.
I det jeg skriver, ser jeg jo at å jobbe med ikke å bli overveldet av alt som skjer rundt meg, i utgangspunktet sikkert er en god ide. Og som du sier @aliengang72, jobbe med å godta å være dødelig og å leve i øyeblikket.
Avatar

Re: Livredd for hjertet (helseangst)

aug 5 2020 - 14:33
Dette er ikke enkelt. Jeg har slitt med slike problemer i over 20 år. Prøver å minne meg på at sjansen til å overleve et hjerteinfarkt er svært god. Har lest at ved de fleste norske sykehus dør 7-10% av hjerteinfarktpasientene. Det vil si at over 90% overlever. Ved gjentatte infarkter er sjansen for å overleve mindre, men med dagen medisiner er sjansen til å få et nytt infarkt ikke så stor så lenge man tar medisinene som foreskrevet.

Dessverre er helseangst ingen garanti mot ekte sykdom. Jeg hadde et hjerteinfarkt for et par år siden. Jeg har også hatt panikkangstanfall og trodd det var hjerteinfarkt. Panikkangstanfallene har vært mer skremmende enn hjerteinfarktet. Da ringte jeg 113 med en gang, ved hjerteinfarktet ringte jeg fastlegen for å bestille time (ble da bedt om å ringe 113).

Etter infarktet har helseangsten blitt verre, men hadde en skikkelig hjerteundersøkelse hos spesialist for et par måneder siden og det har hjulpet. Han fant ikke noe galt og det har roet meg en del.
Avatar

hei

aug 5 2020 - 15:52
Hei, solskinnsbolla (liker navnet ditt) jeg har lest en bok som heter "DARE" / the dare Response, kanskje den kunne være noe for deg? Den handler om angst generelt, men tror den også gikk innpå helseangst, og vet at mange i det communitiet strever med det samme, de har online gruppeterapi og Facebook-gruppe, osv. Det jeg husker ble sagt er - om du har sjekket hjertet ditt og legen ikke har funnet noe galt, da er du helt trygg, det er angstsymptomer. anbefaler å høre dare på lydbok gjennom audible-appen!
Avatar

Re: Livredd for hjertet (helseangst)

aug 5 2020 - 22:10
Tusen takk for betryggende ord og gode tips! Jeg skal absolutt sjekke ut DARE. Ja, jeg har vært og sjekket hjertet hos spesialist 3 ganger siste årene, og det er aldri funnet noe galt. Merkelig hvordan jeg liksom «glemmer» hva som er resultatet derfra neste gang kraftige symptomer oppstår (særlig fordi symptomene gjerne har endret seg litt fra sist).
Avatar

Hei

aug 30 2020 - 19:50
Send meg en pm om om du vil snakke litt mer. Jeg er en jente på 34 år som Har slitt med helse angst i 22 år
Avatar

Re: Livredd for hjertet (helseangst)

aug 31 2020 - 17:10
Ja, vil gjerne snakke litt mer med andre som har slitt med helseangst i mange år! Sender deg en pm :)
Avatar

Re: Livredd for hjertet (helseangst)

aug 31 2020 - 22:40
kjenner meg virkelig igjen. dette har herjet med meg i årevis. men jeg ble kvitt det i 4 år før det kom tilbake etter at helseangsten gradvis fikk utvikle seg igjen. hvis du er en googler kan jeg anbefale Dr. Sanjay Gupta på youtube! han er en britisk kardiolog som lager videoer om hjertesykdom for å betrygge folk og lære de mer om normale/unormale symptomer.
uansett, sånn du har det nå vil slippe! husk det. jeg var kjempefanget i de symptomene i månedsvis, men plutselig slapp de og gikk over til andre symptomer jeg stresser med. jeg tenker at symptomene fra hjertet kommer tilbake fordi det er de du stresser mest med.
og til alle som snakker om DARE. Det funker! Både appen og boka er kjempebra!
Avatar

Re: Livredd for hjertet (helseangst)

sep 1 2020 - 11:52
Tusen hjertelig takk for svar @kaninunge! Så bra tips - de skal jeg sjekke ut så fort som mulig! Jeg er absolutt en googler... Det er jo alltid for å forsikre meg om at jeg ikke har noen alvorlig sykdom, men så ender det opp med mye mer bekymring enn jeg hadde i utgangspunktet! Tenker at det for meg er i stressfulle perioder i livet at kroppslige symptomer dukker opp, og da er ikke veien lang til helseangsten. Men er ikke god på å overbevise meg selv om at det er angsten og ikke reelle sykdommer som herjer. Og jobber med å akseptere symptomene, og ikke være med å trigge nervesystemet til å fortsette sende disse signalene til kroppen min.
Til forsiden