Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Livredd for at jeg har HIV

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Livredd for at jeg har HIV

aug 19 2020 - 21:43
For 15 mndèr siden var jeg på reise I UK og var ute på en liten fest. Havnet på ett mørkt røykfylt utested som jeg normalt sett ikke hadde gått. Med heavy metal / punk Ble stukket eller støttet meg mot noe som sannsynligvis var en sprøyte. Så ikke at noen stakk meg, men jeg kjente det godt inn i rumpeballen allikevel om jeg var ganske full. I dagene månedene etter hadde jeg konstant angst og reagerte på alt ved kroppen min. Fikk jeg en prikk på overkroppen var jeg overbevist om at jeg hadde fått HIV. Jeg kjøpte hjemmetester 3 stk som jeg tok over en 2-3 mnd periode- Disse var alle negative. Var livredd for å skulle ligge med samboer. Å i tillegg ammet hun. Men mndène gikk og angsten forsvant gradvis. Jeg hadde tross alt tatt 3 tester. Og sannsynligheten for at en sprøyte skulle ha vært infisert og i tillegg ha smittet meg er ikke stor. Jeg leste også mye på nett. Og det gjorde meg overnervøs.

Nå de siste månedene har angsten gradvis begynt og komme tilbake sterkere og sterkere. Begynte med at jeg har følt at jeg har vært trang i halsen siden Februar og tørre såre øyne. Sliter med tretthet. Veldig sterk svettelukt noen ganger.
I tillegg så har jeg nå de siste par mndène begynt å fått røde prikker (små og litt større) på overkroppen, Samt litt kløe. Har spredt seg litt på armene og bena. Har også brennende følelse på huden noen ganger, som blir litt rødlig. Har også følt at det er noe feil med testiklene mine, litt små ubehag.

Tenker på dette omtrent hver dag, samtidig som jeg prøver å holde maska ovenfor familie og jobben. Nå idag sa samboer at minste mann hadde samme prikker som meg på leggene. Kjente angsten bare kom mer å mer. Jeg tørr ikke søke på nett. Eneste jeg har søkt på er symptomer ved vitamin mangel. Og ja disse tingene kan komme av det. så jeg har kjøpt disse vitaminene nå.

Jeg vet at jeg er nødt til å få meg sjekket fortest mulig hos lege. Det har vært litt vanskelig i disse tider. Men jeg kan ikke utsette det mer. Da dette spiser meg opp. Og det går utover min tilstedeværelse hjemme. En stor del av angsten er om jeg virkelig har vært så uheldig og testene viste feil. Er at jeg er livredd for å ha videreført dette til mor og barn. Og jeg tenker at da har jeg ødelagt 2 liv. Noe jeg føler at jeg da ikke kan leve med. Så tenker at det finnes bare en utvei for meg om det er tilfelle. Da jeg ikke vil takle det.

Så tenker daglig på at jeg må forberede brev til mine barn, samboer og forklare de hvorfor jeg ikke kan leve om dette er tilfelle. Og hvordan jeg ønsker at de skal leve livene sine i fremtiden. Dette er også noe som bremser min kontakt med lege, da jeg er livredd for det verste

Litt tillegg:

Jeg har de siste par ukene hatt veldig kvalm følelse hver dag. Men jeg har også en visdomstann som skulle vært trukket men ble utsatt pga covid, Som det siver litt verk fra. Prøver å tenke at det er disse bakteriene som skaper halsproblemene og kanskje andre symptomer.
Avatar

Tann

aug 19 2020 - 22:06
Rimelig sikkert at den tanna lager trøbbel for deg. Betennelser i slikt kan gå til hals - så det er nok bare tanna.

Sikkert en lettelse å tenke på å få unna den testen etter sprøytestikket....snakker om uflaks.
Avatar

Re: Livredd for at jeg har HIV

aug 25 2020 - 17:36
Det høres helt forferdelig ut å gå med disse tankene. Jeg ville gått til legen ASAP og vært ærlig om hva du er redd for, og få tatt de aktuelle testene. Du kan jo ikke fortsette sånn, du er jo sannsynligvis helt frisk. Stress kan forårsake alle mulig rare symptomer, alt fra utslett til kvalme og anspente muskler (f.eks. i halsen). Du har jo valget mellom å fortsette å leve i dette uvitenhetshelvetet og å ta testen og mest sannsynlig finne ut at du helt frisk? :) Lykke til!
Avatar

Sannsynlighet for HIV-smitte

aug 25 2020 - 18:01
Du skrive du har tatt 3 hjemmetester for HIV, og at prøveresultatene var negative. Da er det en overveldende sannsynlighet for at du ikke har HIV. Spesielt hvis du tok en slik test tre måneder etter eksponeringen, så er svaret ganske sikkert.

Hvis du har lyst til å være 100 % sikker, så kan du gjerne ta en blodprøve hos legen. Du får prøvesvaret etter èn uke, og da er resultatet 99.99% sikkert. Lykke til!
Til forsiden