Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Livredd for at det feiler meg noe.:( angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Livredd for at det feiler meg noe.:( angst?

okt 12 2013 - 16:09
Sist helg ble jeg kjempe dårlig, tung pust, dårlig, prikking i hodet, og mye hjertebank/ekstra slag. Jeg ringte legevakten, der tok jeg ekg, ekg-en var helt fin, men hadde veldig høy puls.120. Så jeg ble lagt inn, men ble sendt hjem etter 4 timer da de ikke fant noe.

Jeg har siden da hatt ekstrem tung pust, fra jeg står opp til jeg legger meg, selv om jeg tar beroligende. Sobri.
Hjerte "dirrer" på en måte, og det holder på i nesten 10 sekunder, og ekstra slag i hytt og pine. Uff, jeg er så redd for det er noe gale med hjertet.

Er det andre som har samme symptomer, og er det angst? Er redd for hjerteflimmer +++. Leste om en jente som trodde hun hadde angst, og en dag ble hun så dårlig at hun havnet på sykehuse og hun hadde alvorlig hjerteflimmer. Tenker da at det kommer til å skje meg og.. er så sliten og lei.
Avatar

Angst

okt 12 2013 - 17:30
Helseangst92

Alt det du beskriver er kjent for oss med helseangst, det du kjenner i hjerte og bryste skjenerelt.

Vi har en eller flere bekymringer vedr alvorlig sykdom som feks hjertefeil, kreft, aids, als osv.
Oss meg så er det frykten for hjerte kjenner også til prikking og stikking i hode, hodepine, hjertebank, ekstrahjerteslag, dirring i bryste og av og til korte urytmer i hjerte.
Har også avlagt mange mange legebesøk på legevakta og fastlegen uten at dem finner noe galt.:)
Selv om man er undersøkt mange ganger så er det vanskligste og skjønne at man ikke er syk, man greier ikke og snu tankene til det fornuftige, hva som skal til for den endringen har ikke jeg ennå funnet ut av men jobber og prøver og finne ut av det.

Vedr den historien om den jenta du nevnte og flimmer der er det nokk kanskje slikt at hun kanskje er født med hjertefeil eller noe lignende.

Bruker du noe medesin for din angst ??
Avatar

svar

okt 12 2013 - 18:45


Du skriver du kjenner "prikking, stikking" i hodet. Hvordan er det?
Jeg har ofte kribling i huden, vanskelig å forklare. Nå har jeg i pannen, Det er nesten som noen stryker deg forsiktig med et hår over huden, da kribler det / kitler det. Sånn har jeg uten at jeg er borti med noe i huden :( Det kommer sikkert hvert 5 minutt. Sist gang hadde jeg i halsen og oppover ansiktet.

Hjerteflimmer kan du få hvor tid som helst :(

Ja jeg bruker remeron, sobril og seroxat.
Avatar

Angst

okt 12 2013 - 21:08
Jeg kan også kjenne det slikt som du spør om, kribling osv hals, hode og ansikt.
Nummenhet er også tilstede noen ganger og rundt leppene.
Merker du stikking feks i bryste, armer og føtene ?

Kriblingen kan noen ganger føles som varme eller strømlignende.

Synes du medesin hjelper noe mot angsten ?
Avatar

Hei!

okt 12 2013 - 22:53
www.hjerteflimmer.no

"Hjerteflimmer - når hjertet løper løpsk

Hva er hjerteflimmer?
Vi har alle opplevd at hjertet løper løpsk innimellom. Når man trener hardt, når man blir skremt eller forelsket. Men når hjertet raser av gårde i over 200 slag i minuttet i hvile lenge av gangen, i timer, dager eller uker, er det en annen sak. Og hvis man kjenner at hjertet slår ujevnt over lenger tid, kan det være verdt å sjekke opp nærmere.
Denne siden er for deg som har eller kan ha en hjerterytmeforstyrrelse, eller hvis du er pårørende til en person med hjerteflimmer. Den er også for deg som bare vil vite mer om hvordan man kan kjenne pulsen og hjertet sitt bedre.
Her vil du finne informasjon om hvordan man måler puls og hva som er normal- og makspuls. Du vil også kunne lære mer om faresignaler og når man bør oppsøke lege. I tillegg kan du lære mer om hjerteflimmer eller atrieflimmer, som er den mest vanlige hjerterytmeforstyrrelsen.
Du vil også finne hjelp og veilledning for hva man bør snakke med legen om, en dagbok for å skaffe seg oversikt over anfallene og en informasjonsbrosjyre for deg med atrieflimmer."

Jeg har selv mye angst og fysiske symptomer, ekstraslag og typiske angstsymptomer. Tror du kan slå deg til ro med at det er angsten din som utløser de fysiske symptomene dine. For en tid tilbake var jeg 100% sikker på at jeg hadde HIV, og jeg fikk utslett, vond hals og feber. Og dette var pga at jeg så og si hadde pugga symptomene. Men jeg hadde ikke snev av HIV, kun angst. Helt sykt hvordan angsten utløser fysiske symptomer.
Avatar

Hjerteflimmer.

okt 12 2013 - 23:38
Vi som opplever dette med alle di vansklige symptomene med hjerte osv i vår angst situasjon, så blir det ikke noe enklere når man begynner og nevner hjerteflimmer osv som kanskje en sak.

For min del, " ærlig sagt " så trigger slikt meg og det setter igang tanker og kroppslige reaksjoner, jeg kjenner det rett og slett på kroppen.
Jeg også tenker noen ganger den tanken og har sagt det til legen min og på legevakten men alle di 10 tals ekg`er og 72 timers hjerteregistreringer sier at det ikke er noe galt. :)

Men jeg liker ikke dette om spekulasjoner osv og historier om en man kjenner eller har hørt som hadde det osv osv.
Man kan skrive om sine symptomer og hva man kjenner osv men og dra frem historier tror jeg noen ikke setter pris på.

Ikke for og være vanskelig eller kritiserende men våre vanskelige følelser tåler kanskje ikke alt for da iversetter frykten mer inn :/
Avatar

beklager

okt 13 2013 - 11:09

Jeg tenkte egentlig på det da jeg skrev det. Beklager:/ Jeg er så redd, så skreiv ned alt...
Var ikke meningen at du / andre sku bli bekymret nå, selv om jeg selv hadde blitt det. !! <3
Avatar

redd...

okt 13 2013 - 11:11


Nei, synes ikke medisinene hjelper : /

Noen som får øresus, nummen i beina? Føles ut som du mister følelser i beina? og følelse av at du "forsvinner" ? Merker det i hodet, nesten som at jeg forsvinner. Vanskelig å forklare.

Og er det normalt å ha tung pust fra du står opp til du legger deg?
Avatar

.

okt 13 2013 - 13:13
Hvilken medisin bruker du?
Avatar

hvilke medisin;

okt 13 2013 - 13:30
remeron, seroxat og sobril av og til
Avatar

-

okt 14 2013 - 18:02
hei.Har skrevet en del her tidligere og fikk beskjed om det jeg opplevde var psykisk/angst, gikk med denne troen i mange mange måneder mens jeg ble dårligere og dårlige. Ble henvist til dps, gikk til psykriater fikk beskjed om at jeg var hypokonder og hadde angst etc. Etter lang tid ble jeg tilsider innlagt på ullevål via legevakta. De fant heldigvis ikke noe men ble henvist videre hadde puls på 100+. fikk sloss meg til antibiotika behandling og etter 1 uke gikk pulsen min ned til 60-70,hjertebanken forsvant så og si. Så for noen uker siden kollapset jeg i stua, kjørt til ullevål i ambulansen. de fant heldigvis ikke noe etter telemetri,ct av hodet,blodprøver osv. etter samtale med overlegen i psykriatri fikk jeg beskjeden: Du har IKKE primærangst,psykisk sett er du frisk som en fisk men jeg sannsynlig har Me/utmattelsessyndrom, og skal bli videreutredet iforhold til borreliose/infeksjoner da han mente dette var en berretighet hypotese. Om jeg skal ta det som en seier vet jeg ikke, Me er en diagnose som ikke er så gøy å få. Vaktledern på legevakta har også sagt at angst ikke er primær årsaken min. Nå er nok mitt tilfelle litt ut av det vanlige. Mener ikke å skremme noen, men ikke alltid ta denne angst diagnosen som god fisk når du er så dårlig at du ikke vet hva.Følg magefølesen og det er fort gjort for leger å gi angst diagnoser om de ikke noe somatisk der og da. men som sagt jeg er vel et tilfelle utenom det vanlige :/ men angst har jeg på toppen av det hele :/
Avatar

helseangst

okt 14 2013 - 18:29
Helseangst92: Uten tvil, alt det du sier er typiske angst symptomer. Så da blir det opp til deg om du stoler på legene dine eller ikke.
Selvfølgelig kan man bli alvorlig syk, alle kan det, men hvorfor gå å bekymre seg over det? Om man skulle bli syk så finner man jo det ut før eller siden uansett.
Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt meg en sjekk av kroppen. (Blodprøver, generell helsetest) Om legene sier du er fin, så stol på dem. Det er jobben deres! JA, de også kan ta feil, men de har vertfall mye større sannsynlighet for å ha rett enn hva du og jeg har som privatpersoner! :)

Lev livet! :)

mann1986: Tviler på den kommentaren din hjelper trådstarter og andre så mye, men ja, du har helt rett! Av og til kan leger ta feil! Jeg kjenner selv en som har blitt sjekket opp og ned og fått diagnosen angst, for i senere tid å få vite de har noe annet. (Middels alvorlig sykdom, men ikke dødelig på langt nær) MEN, dette er svært svært sjelden! Jeg har selv blitt feildiagnostisert en gang (ikke noe med angst å gjøre), og det er selvfølgelig kjedelige greier. Men leger kan også gjøre feil!

Men det som er typisk med angst er at vi oppsøker lege gang på gang, og legene finner aldri noe galt. De som virkelig har alvorlige sykdommer (dødelige/svært skadelige), går som regel en gang til legen så finner legene ut sykdommen veldig kjapt. Leger er godt trent til å finne ut hvilke symptomer som er viktige å se etter!
Av og til leser vi om syke tilfeller i media hvor leger har oversett svulster osv, men dette er vel nesten like lite sannsynlig som å vinne toppremien i lotto. Jeg vil si at det er mye farligere å sette seg inn i en bil enn å kjenne på en kraftig hodepine. Det er mer sannsynlig du kræsjer med bil, enn at hodepinen er farlig.

Når det er sagt. må man selvsagt gå til legen om man ikke føler seg bra. Men å gå 5-10 ganger når alle sier du er frisk, er stort sett bare bortkastet tid.

Håper det går bra med deg mann1986, og lykke til videre! ME / Borreliose høres ikke gøy ut! :(
Avatar

-

okt 14 2013 - 20:48
mener ikke å skremme trådstarter, angst er et allment problem noen får det sterkere enn andre. Og som du sier så virker symptomene til trådstarter som typiske angst symptomer :) så ikke vær redd trådstarter! :)
Men jeg tror en noen ganger må gå itt dypere inn i det som en 24t ekg, utbedra blodprøver for eks og vi alle med heleangst gjør som regel det hehe. Var synd for min egendel del men egentlig litt godt, for det er neimen ikke lett å bli avfeid som angst pasient når en til de grader føler seg dårlig over lengre tid som blir verre og verre. Tror man må akseptere at ting kan skje med en om det er sykdom,døden osv. Så som du sier, nyt livet mens man kan :)
Avatar

fortsatt bekymret.

okt 16 2013 - 18:37
takk for svar! Ja det kan godt hende det er angst symptomer. Men det som er så rart er at pusten er verre når jeg reiser meg opp, og ska bevege meg bitte litt/ eller mye. Det er akkurat som et trykk under brystet/magen, som gjør at det er tungt å puste. Føles ut som jeg skal dette om..
Avatar

Er nok angst

okt 16 2013 - 23:14
dette høyres veldig kjent ut. Eg har erfart det samme sjølv, og det var "heldigvis" berre angst. Tungt som det no enn er å bære, er det sannsynligvis berre det. Du har vært på legevakta, og dei konkluderte med at det ikkje var noko gale. Eg håper sjølvsagt at det hjelp ein del.
Avatar

..

okt 19 2013 - 18:10
noen her som vet om det er normalt at pulsen stiger veldig når du reiser deg opp fra sittende stilling og skal gjøre sånne små ting som, hente noe, rydde litt opp osv?

Hvilepulsen min er rundt 80, og går fort opp til 130 med en gang jeg reiser meg :/ om det har noe med angst?
Avatar

hei.

okt 20 2013 - 11:12
Akkurat som jeg skulle skrevet det selv. :-)

legg meg til om du vil snakke. :-)

Elisabeth!
Avatar

-

okt 20 2013 - 15:09
Søk og les om "pots". Har akkurat det samme. fra 70 i senga til 120 når jeg reiser meg.
Avatar

Det er kun dine tanker!

jan 31 2014 - 04:43
Ser dette innlegget er noe gammelt men velger å skrive litt fordet.
Det du beskriver her er som å ta ordene rett ut av munnen min!
Jeg har slitt med akkurat disse pusteproblemene og har vært ut og inn av legevakter fordi jeg følte jeg ikke fikk puste. Jeg hadde tvangsjekking av pusten min om jeg kunne ha astma-symptomer og lignende.. å dette var det altså ikke! jeg tok spirometri 4 ganger hos legevakten, røntgen av lunger og hjerte.. you name it! Jeg har helt siden jeg var liten vært redd for mye sykdom ettersom jeg ble fortalt at ting var farlig osv. Når jeg skulle legge meg kunne jeg ikke ligge på den ene siden for da var det tyngre å puste, mens jeg lå på den andre siden ble det lett. Legene sa jeg var frisk som en fisk å jeg forklarte også at jeg var veldig bekymret for helsen min og pusten, fordi jeg gikk å tenkte på denne hele tiden! Dette blir en ond sirkel hvor man fokuserer på alt som skjer i kroppen over tid så blir man gående i denne sirkelen å finner aldri veien ut om man ikke tar et valg. Det valget angrer jeg ikke på den i dag! I dag er jeg kvitt problemet og har ikke som et symptom nesten engang på disse problemene som jeg hadde før. Jeg gikk rundt å trodde at "Er det sånn her jeg skal ha det resten av livet nå da" men det som var så sprøtt at hver gang jeg kom ut fra legevakta så forsvant disse symptomene.. mens etter en stund så kom dem tilbake ettersom jeg spekulerte mer å mer på dem igjen for jeg kunne jo ikke være sikker. Men det valget jeg tok til slutt var å tenke at legene har rett, de er fagfolk å vet hva dem snakker om og ta må man nesten ta sjangsen å stole på dem. Du kan velge om du vil være syk eller frisk.
Avatar

jeg som er trådstarter

juni 12 2014 - 20:12
glemte passordet på denne brukeren. Gammel innlegg, men nå har jeg fått det igjen. Bare nå har jeg lav puls?! Da tenker jeg at da er det i allefall noe galt? jeg hadde høy puls forrige gang pga angst:/
Avatar

-

juni 12 2014 - 23:30
Bra du kom deg gjennom den tøffe perioden din.
Det er riktig at det ofte kan vre hypokondri/helseangst/angst som fører til fysiske problemer. man kan stole på legene.
MEN... samtidig er det viktig å huske at leger er mennesker, de behandler deg etter interesse, deres egen kunnskap etc. Desverre er det mange som får psyke diagnoser og beskyldninger tredd over hodet når det er infeksjoner, kreft eller andre ting.
For min egen del kan jeg fortelle at jeg tidligere var frisk mentalt og fysisk. jeg ble plutselig skikkelig dårlig. fastlegen tok noen prøver og sa de var fine. jeg fortsatte å vre dårli giform av brystsmerter, ørhet mye hjertebank, utmattelse, kvalme, typiske angst symptomer jeg vet. men jeg var sikkert på at noe ikke stempte. var på legevakta noen ganger, fikk dette psyke greiene sleng i ansiktet. ble henvist til dps, de sa jeg var hypokonder, selv om jeg satt der med 130 i hvilepuls,som gikk opp til 150 når jeg reiste meg. fikk beskjed om å trene etc, gjorde det, tiden gikk og jeg ble mye drligere. tilslutt besvimte jeg. lagt inn på sykehus, og jeg hadde tydligvis perikarditt!. mest sannsynlig har jeg hatt en infeksjon, som jeg gikk med ubehandlet. har idag utmattelsessyndrom pga mangelfull behandling av infeksjoner. Fortsatt får jeg slengt psyke kommentarer innimellom. desverre kan man ikke alltid velge mellom være syk eller ikke. mn nå er sikkert mitt tilfelle et av de få.
Avatar

Til jente1985x

juni 17 2014 - 15:01
Uff!! Det hjalp ikke med det innlegget. Ble skikkelig redd. Men legen bør vell ha funnet noe med meg visst jeg hadde hatt det? Jeg har tatt rundt 5-8 ekg, ultralyd av hjertet, og blodprøver . Hvordan tester til du før de fant det ut? Og hvilken tester tok de da dei fant ut at du hadde perikarditt??
Avatar

huff av meg

juni 17 2014 - 17:06
Du trenger ikke være redd i det hele tatt. jeg tok 1 ekg tror jeg og ferdig med det. tok ingen blodprøver nesten. fikk bare beskjed t det var psykosomatisk og ferdig. tror nok jeg har hatt maks uflaks, mn uansett irriterende. Perikarditt får du kke med en gang, er som regel infeksjon som får godgjøre seg tror jeg. er ikke lege så veit ikke...
du trenger ikke være redd som sagt og jeg håper virkelig jeg ik skremte deg. budskapet mitt er bare at man burde bli kjekket godt før angst og psyke diagnosene kommer. og det har du :-) perikarditten fant de på et ct thorax bilde og ultralyd som følge av det, og du har jo tatt ultralyd så det er utelukket for din del :-)
Avatar

ps..

juni 17 2014 - 17:42
En hypokonder(en som lider av helseangst) er som regel VELDIG godt utredet!! Og ingen finner noe feil tross blodprøver, tester, røntgen, mr, ultralyd, spesialister osv osv.. Og tror faktisk legene i dag tar en veldig på alvor og sjekker ut alt som kan være alvorlig og eller fysisk før man konkluderer med at det er psykisk!
Avatar

jepp

juni 18 2014 - 05:30
Helt enig elisabeth. jeg hadde uflaks jeg da, men noen må jo ha det :-)
Til forsiden