Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Livredd for å dø! Ekstrem helseangst og ekstraslag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Livredd for å dø! Ekstrem helseangst og ekstraslag

okt 16 2019 - 10:32
Hei, jeg er ei jente på 35 år som har ekstrem helseangst, livredd for hjertesykdommer, hjertefeil, o. l.
Sliter mye med ekstraslag/ekstrasystoler på hjertet, og i dag hadde jeg en forferdelig opplevelse.
Hjertet mitt begynte å løpe helt løpsk da jeg var på tur med hunden.
Jeg ble livredd, hev meg i bilen, full panikkangst, klarte kun å tenke på å komme meg hjem! Dette holdt på i ca 3-5 minutt, med panikkangst som god hjelper til å holde pulsen ekstremt høy. Da jeg kom hjem måtte jeg kaste opp pga angst, jeg var LIVREDD!
Hjertet roet seg ned, jeg drakk masse vann mens jeg grein mine modigste tårer. Det var forferdelig, og nå er jeg helt slått ut av dette.
Noen andre som har/har hatt det slik?
På forhånd, tusen takk for svar ❤️
Avatar

Re: Livredd for å dø! Ekstrem helseangst og ekstraslag

okt 16 2019 - 15:22
Hei :) Ja, jeg har også hatt sånn. Harehjerte, ekstraslag, «flimmer». Ikke farlig, men kan komme av stress, kald kropp i bevegelse og sånn. Eller av ingenting. Kvalme er jo klasisk angstssymptom. Jeg er kvalm hele tiden i angstperioder og det øker på når jeg må gjøre ting jeg gruer for. Bare si fra hvis du vil prate mer:)
Avatar

Re: Livredd for å dø! Ekstrem helseangst og ekstraslag

okt 16 2019 - 23:29
Hei,

Jeg har også slitt med en hjertebankfølelse i 2 uker, hver dag, hvor det kjennes ut som om hjerte stopper og tar i hardt igjen, hvor det føles ut som om det «flimrer». I dag kom de 2 ganger på kort tid. Veeeldig ubehagelig da man blir skikkelig redd og det kjennes ut som man skal falle om.. Håper at dette er knyttet til angst og ikke hjertesykdom som er min største frykt.
Avatar

Hei

okt 17 2019 - 00:05
Dette høres veldig kjent ut! Først vil jeg si at jeg vet at det er utrolig skremmende og føles helt forferdelig. Dere beskriver ekstrasystoler som jeg selv har tatt EKG for fordi jeg trodde jeg hadde hjerteproblemer. Disse kan utløses av stress og er ufarlige selv om det føles helt grusomt. Til og med fastlegen min hadde fått det ved en anledning og ble livredd selv!
På det verste hadde jeg disse rare slagene sammenhengende i 24 timer der det humpet på hver 10 slag. Hvis dere er engstelige for at det er noe farlig vil det komme andre symptomer i tillegg som svimmelhet , brystsmerter ol. Det kom nesten aldri når jeg var i fysisk aktivitet, for det er da gjerne hjerteproblemer gir seg til kjenne og man blir uvel når man presser seg.
Avatar

Re: Livredd for å dø! Ekstrem helseangst og ekstraslag

nov 2 2019 - 15:37
Uff, føler så utrolig med deg. Har hatt panikkangst siden 2014, men aldri hatt så mye symptomer knyttet til hjerte. Så her om dagen når jeg lå og slappet av og hjertet mitt begynte å banke med 5000 slag i minuttet ut av det blå var jeg sikker på det var noe alvorlig galt.
Fordi jeg følte meg ikke redd eller hadde andre panikksymptomer annet enn at jeg selvsagt fikk dødsangst når dette ikke gikk over og jeg begynte å tenke at min siste time hadde kommet. Tok EKG på legevakta som selvsagt var normal. Jeg har i ettertid måtte innse at dette selvsagt var angst, men på en totalt uvant og mye kraftigere måte enn jeg er vant til. Forferdelig ekkelt, jeg vet :( Som psykologen min sa, det er ikke alltid at en selv får tak i følelsene, men kroppen samler på de.. Og da kan de dukke opp når man minst venter det, ofte når man slapper litt av.

Enig med de som skriver over her at det er ikke slik hjerteproblemer arter seg. Det første som kommer opp når man googler hjertebank er faktisk angst og anspenthet, og lite annet.
Jeg hadde mye ekstraslag på hjertet for noen år siden, men tilskudd av magnesium og kaliumrik mat samt avslapningsteknikker hver dag har minimert de. Merker det kun typ noen ganger i halvåret nå, helt minimalt. Før var det hver dag og totalt utmattende og veldig skremmende.
Lykke til <3
Til forsiden