Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Livredd for ALS, tenker ikke klart.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Livredd for ALS, tenker ikke klart.

juni 22 2018 - 18:46
Hei. Jeg er en jente som sliter med helseangst. Har tidligere vært bekymret for kreft, blodpropp osv, helt til det siste året, da leste jeg et innlegg i en Facebook gruppe om ei som var redd hun hadde fått Als.
Etter en meget stressende sommerferie brøyt angsten ut for fullt, fikk masse symptomer på Als, leamus, rykninger som hopper rundt til enhver tid, følte meg ustø og syk. Dro til fastlegen som ikke ville sende meg videre til nevrolog da hun mente dette bare var angst. Startet opp på antidepressiva og roet meg ned ganske raskt, glemte egentlig hele redselen for Als.
I mars følte jeg meg såpass bra at jeg valgte å slutte på medisinene, det gikk bra veldig lenge helt frem til nå i juni. Jeg fikk en ekkel følelse i halsen som at en noen smuler satt fast, det var kun plagsomt, ikke vondt. Noen dager etter fikk jeg det for meg at jeg kjente lammelser i svelget, da svartnet alt for meg. Det brøyt ut i full panikkangst, sikker på at jeg nå er i en forverret grad av Als, at jeg kommer til å dø. Alt er svart akkurat nå, og jeg har ingen jeg kjenner som forstår.
Jeg har fått masse mer leamus og rykninger, er kvalm og føler meg syk, orker ikke spise, har halsbrann og føler høyre side av kroppen er svak selv om den ikke er det, det bare føles sånn.
Jeg skjønner ikke helt hva som skjer, kan dette være bare angst? Legen ville heller ikke nå henvise meg til nevrolog, hun er sikker på at jeg er frisk. Har forøvrig fibromyalgi som gir mange plager og diffuse smerter.
Klarer fint fysiske gjøremål selv om dette tapper meg for ekstremt mye energi.
Skulle så gjerne lagt denne Als-ballen dø en gang for alle.
Noen som har slitt med det samme? Som kan hjelpe litt med tanker eller erfaring? Har forresten startet opp igjen på antidepressiva men det har foreløpig ikke hjulpet, er kun på 4 dagen nå.
Avatar

Helseangst ALS

juli 1 2018 - 19:16
Tror du kan legge den ALS tanken dypt nede i skuffen. Det er en uhyre sjelden sykdom og den har du ikke. Leamus og rykninger er svært vanlig ved generalisert angst. Slå deg til ro med hva legen din sier til deg! Bekymringer gjør mye med kroppen og du kommer i en vond sirkel hvor man blir ekstra oppmerksom på alle endringer i kroppen - som også er normale og ikke forbundet med sykdom. ALS og tenkt ALS er to forskjellige sykdommer, og du har den siste:)
Til forsiden