Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Livet i grus

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Livet i grus

mars 22 2020 - 19:27
Jeg synes det er tøft å tilpasse meg tilstanden i Norge nå. Går siste året på VGS og hadde planlagt mye dette året. Vi har planlagt russetiden siden ungdomsskolen og har brukt mye penger på russebuss. Nå har alle treffene blitt avlyst både i Lillehammer og Tryvann. Vi har ikke engang skaffa oss sang og har ikke brukt russeklærne noe særlig. Skulle ha lappen klar til sommeren og få ny bil om jeg klarte det. Nå har alle plana blitt grusa. I det siste har jeg bare vært hjemme og hatt hjemmeskole. Bor rett ved Majorstuen i Oslo så det er ikke noe særlig å gå ut om dagen heller. Ender bare opp med at jeg kjeder meg. Har hatt en del Skype samtaler med kompisene mine, men er kjipt at ikke alle kan møtes. Synes også det er kjipt at vi som er unge og ikke blir rammet noe av viruset ikke kan gå ut. En annen ting jeg synes er teit er at Norge blir rammet hardt av det. Hvorfor ikke land som Afrika i stedet? Vi er ressursterke med utdanning og bidrar til at verden går rundt. Trenger alle mann her. Aner ikke hva jeg skal fylle tiden med framover. Denne neste uken har jeg bare planer om å kjøre turer med kompiser, stå på ski og trene. Blir det ingenting å gjøre hjemme tenker jeg å game. Foreldrene mine går ut i permisjon og vi hadde tenkt oss en tur på hytta, men nå er det ulovlig også. Mamma foreslå å bake noe, men det virker kjedelig. Vi burde få russetiden når koronatiden er over for synes det er urettferdig at staten har kansellert den også. Er deppa over dette for tiden.
Avatar

Ulrik

mars 23 2020 - 12:58
Stakkars deg Ulrik.du får ikke feiret russetiden det er kjempe synd på deg.det er mye mer synd på deg enn det er på mennesker som dør i Italia hver dag.du tenker på din russetid mens mennesker dør.Og nei det er ikke kun eldre som blir syke av dette men også yngre mennesker.de som også har sykdommer med dårlig immunsystem som er yngre.men kanskje mener du at ditt liv er viktigere enn de andre unge som er syke og kjemper hver dag.stakkars både deg og dine foreldre som ikke får dratt på hytta.hva slags mennesker oppdrar så egoistiske mennesker som tenker kun på seg selv.jeg har det kjempe tungt for mye av hjelpe apparatet rundt meg har stoppet opp i komunen på grunn av corona jeg får samtaler med psykologen på videokonsultasjoner og selvfølgelig denne tilstedeværelsen er kjempe tung for meg men jeg må holde ut holde ut for de som har dårlig immunsystem.deres liv er like viktig som deg og din familie men hva tenker dere på russetid og hytter mens mennesker dør det tenker dere på.vet du at mange med dårlig immunsystem er redde for å gå ut nettopp på grunn av sånne som deg som ikke tar hensyn.de vet at corona er kjempe farlig for dem og feil at corona ikke er farlig for unge.Hold deg hjemme.gå alene tur.Dette dreier seg ikke om deg og din familie det dreier seg om mennesker som er mer uheldige enn dere.Tenk på andre mennesker enn dere selv.
Avatar

Nei

mars 23 2020 - 13:21
Ingenting går riktig vei uansett nettopp på grunn av slike holdninger.hele verden er i kollaps.det er så mange mennesker som har dødd av corona og som kommer til å dø av corona men det man er opptat av er russetid og hytte ikke den eneste familien som tenker som dere selvfølgelig.det jeg kan love deg den holdningen der hadde du ikke hatt hvis noen nærme rundt deg var i risikosonen.det fins unge på din alder som ligger på sykehus de har dårlig immunforsvar av forskjellige årsaker og for dem er corona farlig.tror du de fleste av dem hadde russetid.tror du de tenker på russetid.å være russ er ingen menneskerettighet.
Avatar

Re: Livet i grus

mars 23 2020 - 13:24
Se glasset alltid halvfull ikke halvtom..Er russetiden nå viktigere en å beskytte samfunnet og vi innbyggere?Forstår du er ung og det er typisk ungdoms «umodenhet «dette dette..men likevel..det er mulig for deg å reflektere litt på helheten av situasjonen!Offre er de som mister meningsløst livet over hele verden pga denne viruset..og alle sammen må vise samhold og gjøre det vi kan for å stoppe spredningen!Hadde russetiden ...vært ikke stoppet ..hva kunne skjedd da?Mange syke..overlastet helsesentre osv?Egne behov til siden....Andre ungdommer opplever krig og ikke har mat på bordet,døde foreldrer,ikke klær og trygghet..og andre sutrer etter fest og moro og russesanger...Hallo...you are funny..Sikkert vakkert sjel men ungdom..tenk litt inperspektiv ig se hvor heldig du er!:)Take care!:)Russetiden er ikke viktigere en luv og helse..!
Avatar

Justsmile

mars 23 2020 - 15:13
Er enig i mye av det du skriver.men selv om man er ung og umoden så tenker jeg på mange som nettopp opplever mye tross alt.tenker jo på unge som mistet familie i Italia.der var det også 16 åringer som mistet foreldre av corona,16 åringer ligger syke selv denne tida på sykehus i Norge.Unge som er i krig og som ikke har noe.de er også unge og det er unge som har mistet mye og ble modne for fort for de har ikke tid å tenke på festing og å ha det så gøy og kjede seg for mye å gå glipp av russetiden.Russetiden eksisterer ikke for dem men kampen for livet.man ser det sp godt i corona tiden at vi i Norge har mye selvsentrerte mennesker som kun tenker på seg selv og sitt istedet for å tenke på mennesker både yngre og eldre som er i risikosone hvor corona er farlig for dem.
Avatar

enig

mars 30 2020 - 21:22
Hei "Skriveterapi". Jeg liker response din og er enig at det er morsomt, men kanskje ikke rett forum å kødde på
Avatar

Hei

mars 31 2020 - 03:57
Egentlig syns jeg ikke det var morsomt men upassende å tenke på dette nå som det et så mange døde mennesker i verden.russefeiring å dra på hytteturer alt dette kan vente og et langt i fra verdens undergang.det viktigste nå er at vi alle gjør noe for å stoppe smitte.
Til forsiden