Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lei av å kjempe hele tiden

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lei av å kjempe hele tiden

feb 13 2014 - 03:20
Noen som fortsatt er våkne?
Jeg jobber med å takle angsten hvert minutt, hver time og hver dag. Jeg "klarer" det.
Jeg har "vanlig" jobb som jeg er på så og si hver eneste dag og en del helger også så det er smått med fritid. Jeg blir så lei og sliten når noen da kommer å forteller meg at jeg ikke gjør nok. At jeg lar angsten stoppe meg. at jeg henger igjen i fortiden. At noen så bastant skal mene noe om meg og mitt liv uten at jeg har spurt om deres mening.
Det å ta tlf er så ekstremt vanskelig for meg og samme med å betjene kunder, men jeg gjør det hver eneste dag. Jeg får angst, jeg blir sliten, men jeg bukker ikke under. Men i kveld har jeg hatt ett større angstanfall enn jeg har hatt på mange mnd. Jeg har bare grått og grått til jeg nærmest kastet opp og fikk vansker med å puste.

Jeg er så sliten og lei av å ha angst. Jeg ber ikke om at noen rundt meg skal leie meg i hånda gjennom livet eller at noen stadig skal legge ting til rette for meg, men jeg vil ha respekt. Respek for hva jeg presterer hver eneste dag.
Avatar

Timeout

feb 13 2014 - 12:06
Høres ut som du trenger en liten timeout. Kan gjøre godt med en sykemelding :)
Avatar

respekt

mars 23 2014 - 13:04
hei
æ e faktisk i en lignanes situasjon.
Fådt høre i årekker at æ ikke skal leve i fortida, leve i nårtida, tenke på fremtida, mn vanskelig, når man står der aleina og nermesta aller ront en sier at man ikke gjør nok, og bare tenker negativt. riktignok, mye negative tanker kommer gjennom, mn jobber hart med meg selv om å kaste dem vekk, og æ gjøre alt æ kan for å "tilfredstille min omverden" for da føler de d mere behagelig med å ha meg i nerhet har æ inntrykka av.
Mn uansett, 'æ kjempe, akuratt som æ vet du gjør, bare av å lese d du har skrevet her, så kjemper du dæ gjennom vær dag og æ e stolt av oss begge faktisk, for vi kjemper en kamp, få mennesker fårstår.
Æ har gådt på frog online identeti kurs, og vet no ka æ vil med live, mn d skremme mæ, vet kordan æ skal gjøre d, mn da må æ snakke med folk, æ må ta kontakt. seff me d sån d e i dagens samfun. mn for enklere e d vanskelig, og d at vis vi klare d så e d stort :) og at du står opp,l går på jobb med angst står d respekt av!! i mine øya stor respekt av, æ vet kordan d e.
Håpe du tar d til dæ og vis du vil snakke mere om ka som helst, bare ta kontakt :)
Avatar

Hei Linda

april 1 2014 - 07:19
Angsten er ikke morro, slet mye med angst før, og hender enda den kommer krypende tilbake. Hørt mange fortelle meg att angsten er irrasjonell, att jeg skal tvinge meg til og tenke positivt osvosv. Råd er vel og bra, men til syvende og sist må man gå inn i seg selv å virkelig samle opp styrke(ut av ingen ting i blant) utrolig vanskelig, men for meg var det akkurat det som måtte til. En dag fikk jeg bare nok av frykten, nektet å la den styre hverdagen min mer. Utrolig vanskelig var det, og bare senke skuldrene gå ut døra å møte verden. Men litt etter litt merket jeg fremgang, angsten er som tanker, flytende, den starter gjerne som ett lite stikk men lar man den vokse sprer den seg, akkurat som 1 negativ tanke plutselig blir 100 hvis man starter å gi den oppmerksomhet. Folk lar tanker styre livet deres, kaster bort mange år av livet sitt bare på å tenke på alt og ingenting, og i prosessen mister de tiden de har akkurat nå. De tenker enten tilbake og ripper opp i vonde minner, eller de tenker bare fremover, lost in a dream.

angsten har også en annen vond side, den får deg til å tro att alle du møter dømmer deg, att du er mindre verdt en andre mennesker osvosv. Men dette er 90% av tiden ikke sant. Men når man lar angsten få for mye spillerom blir den ødeleggende, akkurat som tanker også kan knekke ett menneske.

mitt råd til deg er og prøve nye ting i hverdagen, trenger ikke være store tingene, ting du føler deg trygg på men som du heller aldri har prøvd før. Få litt nye impulser inn i livet ditt, bli nysgjerrig på livet litt etter litt, og etterhvert vil angsten slippe taket og istedet vil du kjenne att du virkelig lever akkurat nå. Att ja morgendagen er ikke sikker, men det er også det som gjør hvert øyeblikk unikt.

husk også att det finnes flere medesiner der ute som kan lindre angsten, men bare du kan slå den helt ut av spill. Når angsten sier du skal rømme fra en situasjon, så klyp deg i armen skikkelig hardt, bare det lille trikset får hjernen over på andre tanker ett øyeblikk, og akkurat da kjenner du på friheten du alltid kan få.
Til forsiden