Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Legene tar ikke angst og adhd seriøst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Legene tar ikke angst og adhd seriøst

mai 7 2019 - 11:26
Noen flere med adhd som får ekstremt mye angst av ritalin/concerta?

Fikk adhd-diagnose i voksen alder og begynte på ritalin med en gang, fungerte veldig greit de første månedene og merket store forbedringer på studiene, men etter hvert begynte angsten å bli for mye og jeg byttet til concerta. Psykiateren mente det ville hjelpe pga det løstes ut mer jevnt utover dagen og varte lenger. Men jeg har merket enda flere og verre bivirkninger av denne, de siste dagene har jeg ikke hatt lyst til annet enn å bare dø. Trodde ikke det var mulig å få mer angst enn det jeg alltid har hatt, men dette er så ekstremt at jeg ikke orker å leve sånn her lenger.

Hvilke muligheter har man? Før medisinene hadde jeg fortsatt generell angstlidelse, men ekstremt mye mindre enn slik det er nå. Har prøvd SSRI (zoloft), det funket kun på depresjonen, det hjalp ingenting på angsten, det gjorde det egentlig bare verre. I tillegg klarte jeg ikke sove eller spise på flere uker mens jeg gikk på det...

Har ikke ny time hos psykiateren før om en måneds tid, men følges opp jevnlig av fastlegen også. Føler ikke de bryr seg så mye og tar det ikke alvorlig når jeg forklarer hvor forferdelig jeg har det. Får bare beskjed om å fortsette og se om det jevner seg ut over tid, men jeg har gått over ett år nå med adhd-medisiner og ting blir bare verre og verre. Føler meg ikke sett eller hørt i det hele tatt.

Har vært sykemeldt fra deltidsjobben min de siste månedene, og har heller ikke klart å gå på skolen. Selv om jeg prøver å forklare hvordan jeg har det føler jeg bare et enormt press på meg fra legen som vil ha meg ut i arbeid igjen. Virker som han tror jeg lyver når jeg forteller hvor vanskelig det er å bare stå opp om morningen. Jeg fungerer ikke lenger i hverdagen i det hele tatt og har ikke peiling på hvordan jeg skal bli frisk igjen uten hjelp.

Hvordan lever dere med dette? Finnes det noen løsning? Hvordan kan man få legene til å skjønne hvor forferdelig dette er så de kan ta det seriøst og finne en annen løsning?
Avatar

hallo

mai 7 2019 - 13:22
forstår ditt helvete
føler med deg
mange leger er veldig arrogante
de virker å ha dannet seg en mening
og så er det sånn liksom
du må bare pushe hardere
få legen til å forstå
jeg vet ikke om noe annet
stå på som bare det
onsker deg lykke til ;)
Avatar

Hei

mai 7 2019 - 13:45
Hei.Det er aldri greit å føle legen er dømmende men kanskje du bør prate med fastlegen.At du føler ting ikke blir tart seriøst hvis ingenting fungerer da bør du tenke å bytte legen din med annen.Lege skal alltid ta på alvor pasienter og ihvertfall ikke behandle en slik du opplever.Stå på og.si ifra.Lykke til med alt.
Til forsiden