Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Leamus på øyet. Trenger hjelp!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Leamus på øyet. Trenger hjelp!

mars 12 2021 - 19:46
Hei kjære dere <3 jeg har hatt angst siden 2018. Begynte i forbindelse med jobb og konkludert med helseangst/kontrollangst. Jeg er overbekymret for barna mine, spesielt min datter på 1 år hvor det har vært mye sykdom (ikke alvorlig) jeg har problemer i forholdet, dårlig selvbildet, sover ca 6 t om natten , hyppigere angstanfall enn før. Kjenner på depresjon. For ca 2 mnd siden begynte jeg å få leamus på venstre øyelokk. Tenkte ikke så mye over det, men har det hver eneste dag og nesten konstant med små pauser. Dette plager hverdagen min skikkelig og jeg blir bekymret. Selvfølgelig for ALS som dukker opp på Google. Jeg hadde lavt d vitamin nivå og har startet opp med både det og magnesium. Idag tok jeg også b12 injeksjon for å være på den sikre siden med vitaminer. Jeg var hos legen Igår hvor han tok nevrologisk test på meg. Sjekket alle reflekser , sjekket nerver fra hjernen med lys over øynene, ba meg stå på ett bein med øynene lukket, ta meg selv på nesa med øynene lokket og mange fler. Jeg bestod alle testene og han sa dette ville gå over med tid, og at dette er ett preg av hverdagen min hvor jeg sliter mye. Men selvfølgelig klarer jeg ikke å slå meg til ro med det og innbiller meg at dette er nervrologisk. Har noen erfaring med det samme? Hatt det over lengre tid? Gikk det over ? Har også i låret og beinet , men ikke så ofte som på øyelokket. Jeg blir frustrert og lei meg :(
Avatar

Opplever en del leamus

mars 12 2021 - 22:59
Hei! Det er leit å høre at du er bekymret for ALS, jeg har lest mye om ALS og det er mange flere symptomer enn leamus som er fremtredende ved ALS. Når dette er sagt opplevde jeg leamus på det ene øyelokket en sommer det var veldig varmt( kanskje pga at man mister en del mineraler når man svetter). Det skjedde mange ganger daglig og gikk over etter noen uker.
De siste 1,5 årene har jeg tatt extra tilskudd av magnesium og det siste året opplever jeg leamus flere steder på kroppen daglig. Virker nesten som om det flytter på seg fra sted til sted. Men når jeg fikk det på øyet for et par mnd siden, varte det i mange uker daglig...
En gang hadde jeg leamus på hjertet/i hjertemuskelen og det varte i ca 12 timer med små pauser og så forsvant det...
Nå lever jeg med leamus her og der( magen, ryggen, hjertet, lår osv...) daglig i tillegg til å ha extraslag som jeg fikk for ikke så lenge siden ( de er veldig skumle og skaper mye angst)....
Avatar

Re: Leamus på øyet. Trenger hjelp!

mars 13 2021 - 12:08
Hei. ALS starter så og si ALDRI med leamus/fasikulasjoner som første symptom, men kommer sent i sykdomsforløpet og da er ofte den affekterte kroppsedelen allerede nærmest ubrukelig. Hvis det stemmer at du er født i 89 er også sjansen ekstremt liten at du kommer til å utvikle denne sykdommen nå. ALS er veldig sjeldent, og når du er så ung blir det veldig sjeldent oppå veldig sjeldent, hvis du skjønner.
Prøv også og stol på legens tester. Du hadde garantert feilet på en av disse testene hadde du hatt ALS, og selvom du hadde feilet, kunne det vært titalls andre grunner til det. Jeg vet det ikke er lett, men prøv å legg denne tanken om ALS bak deg.
Leamus i øyelokket og rundt omkring på kroppen er kjempevanlig, og særlig ved angst og søvndepresjon. Jeg har dette i perioder selv, og da hjelper det med nok søvn og væske. Vet dette ikke er lett med barn og vanskelig livssituasjon. Prøv ihvertfall å legg tanken om ALS bak deg, for å fortsette seg å engste seg kommer nok til å gjøre leamusen og depresjonen vanskeligere. Kan også være en tanke å spørre legen om kognitiv samtaleterapi hvis angsten for dette tar overhånd.

Skriver mye av dette fordi jeg har vært der hvor du er med ALS angst. Er selv i tidlig 30 årene og har barn, og vet hvor vanskelig og redd man kan bli. Dette går bra, du klarer dette :)
Avatar

Hei

mars 13 2021 - 12:10
Leamus er veldig vanlig.Alle mennesker har leamus uten at det er noe farlig.
Avatar

Hei!

mars 13 2021 - 21:32
Det er IKKE ALS. Leamus på øyet er veldig vanlig ved stress.
Har du tørre øyne? I desember fikk jeg plager med dirring og prikking og tåkete syn på det ene øyet. Dro til optiker som sjekket øyet og det var veldig tørt. Fikk øyedråper og sånn øyemaske som varmes opp og allerede etter 2 dager ble det bedre. Leamusen mente hun kunne skyldes overanstrengt øye ved mye skjermbruk eks. Leamusen og prikkingen forsvant fort etter kuren mot tørre øyne. Bare et tips:)
Avatar

Takk for svar.

mars 13 2021 - 22:12
Tusen takk for svar dere <3 jeg sitter foran skjerm stort sett hele dagen på jobb. Har også dotter i ørene /kjennes ut som hodet. Verker i kroppen.. men alt dette kom etter bekymringene for leamusen. Jeg føler meg rett og slett enda mer deprimert nå. Skal absolutt kontakte en optiker å få dem til å se på øyet mitt. Har også sliti lenge med vond nakke og rygg. Ofte svimmelhetsanfall, men blodprøvene mine var fine. Jeg orker ikke å ha det slikt som dette.. og at jeg kunne henge meg opp i ALS så sinnsykt som jeg har gjort , er urolig trist :( går utover hele livssituasjonen. Men jeg takker masse for så fine svar av dere. Ja, jeg er 31 :)
Avatar

Hei igjen

mars 13 2021 - 22:28
Vond nakke/anspenthet kan gjøre at du blir svimmel. Anbefaler fysioterapeut/manuell terapeut som kan hjelpe deg å løsne opp. Svimmel kan du også bli ved stress. Puster du "riktig"? Sjekk ut avspenningsøvelser hvor du fokuserer på pust med magen. Lykke til:)
Avatar

Flippasol

mars 13 2021 - 23:56
Kan det ha en årsak med leamusen også? Jeg har det jo veldig ofte daglig. Men merker jeg trigger det hvis jeg «blunker for hardt» , nyser eller gjesper. Ligger jeg på sofaen får jeg også leamus i lår, arm , leggen osv. men det er sånn innimellom hvis jeg slapper mere av- øyet er liksom hele tiden... Husker ikke sist hvor jeg hadde helseangst for meg selv, men nå har det tatt kaka. Skal få en time hos fysio for rygg og nakke. Samboeren min orker ikke å massere meg en gang, han sier det er så «hardt» . Var hos massør hos kiropraktor i november, hun sa jeg hadde knuter mange steder. Syns det var rart jeg ikke hadde hatt skiveutglidning enda. Å med så mye angst jeg har hatt i det siste så har skuldrene vært høye.. tusen takk igjen for svar <3
Avatar

Det høres ut som om du er stresset

mars 14 2021 - 09:01
...ikke vondt ment men jeg får det sånn jeg også. Hatt 3 dager nå med stress og angst og det setter seg i øvre del rygg og skuldre. Jeg har gått til psykomotoriker og prøver da å gjøre det jeg lærte der. Rolige bevegelser pg pust med magen. Kanskje psykomotorisk fysioterapi hadde vært noe for deg? Leamus kan også komme av for mye koffein. Drikker du kaffe? Kutt det ut 2 uker (eller trapp ned) for å se. Og drikk nok vann.
Avatar

Jeg ble kvitt det..

mars 18 2021 - 19:38
Press skikkelig hardt på lilletå når du kjenner det begynner. Gjør dette noen uker, så vipps. Håper det hjelper.
Avatar

Jeg ble kvitt det..

mars 18 2021 - 19:38
Press skikkelig hardt på lilletå når du kjenner det begynner. Gjør dette noen uker, så vipps. Håper det hjelper.
Avatar

Lurt tips !

mars 18 2021 - 20:08
Det skal jeg også prøve neste gang øyelokket går bananas ( merker det spes etter lite søvn )
Til forsiden