Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Leamus og atter leamus

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Leamus og atter leamus

mai 28 2019 - 21:01
Jeg har lest en god del innlegg her, om hvordan man opplever å ha leamus daglig. Jeg takler det dessverre dårlig, er super engstelig for at det er starten på ALS. Det rykker til noen ganger, mest i låret men også i legger på begge sider, eller i en arm, på halsen eller i en tommel. Jeg har googlet så mye så kjenner meg helt utslitt av det nå. Er sliten av angsten min, sliten av å tenke på hva det evt kan være. Lege sier det ikke er noe å tenke på, har tatt noen enkle nevrologiske tester. Hun bare ber meg om å lese bøker om kognitiv terapi. Men jeg klarer ikke sortere disse tankene og tenker at det må være «noe» som gjør det at jeg får slike rykninger. Har hatt dette i ca en måned nå. Går turer hver dag og tester muskel kraften i armer og ben daglig, for å forsikre meg om at det ikke er noen svekkelser. Hadde hjulpet å høre fra andre i samme situasjon og hvordan dere takler dette.
Avatar

" symptom

mai 29 2019 - 11:27
Såvidt jeg forstår er ikke leamus forbindet til ALS .
At man mister balansen, muskelsvinn og førligheten i tale blir svekket er noe som skal sjekkes opp i
( sist jeg leste brosjyre på venterommet på nevrologisk)

Jeg har multipel skletose ( snill versjon)og det er tap av muskelkraft og synsforstyrrelser som fikk meg inn på MR og etterpå spinalpunksjon.

Kan ikke legen bare sende deg til MR så får du litt fred iallefall?
Avatar

Hva kan det være

mai 31 2019 - 08:28
Jeg blir bare ikke klok på hva dette kan være? Jeg har til og med vært inne på Youtube og funnet videoer som viser nevrologiske tester som utføres, for å se om det kan være noen avvik i forhold til nervesystemet. Prøvde en refleks test som kalles Babinski refleksen. Den slo ut normalt hos meg, så da tenkte jeg at dette var et halmstrå å gripe fatt i. Men så leste jeg et annet sted, at det ikke nødvendigvis gav noen klare indikasjoner på om det var bra eller ikke. Jeg har nå tatt magnesium tilskudd i et par uker, men jeg kjenner at jeg blir dårlig i magen av dette, så må dessverre kutte de ut. Ringte legekontoret og fikk bekreftet at mine magnesium verdier lå godt innenfor normalen. Men hvorfor vil ikke leamusen gi seg? Det rykker og napper til i leggene, enten i venstre eller høyre. I tillegg kjennes armene tunge og stive ut noen ganger, men vet ikke om dette er innbilt eller om det faktisk skjer.
Avatar

Re: Leamus og atter leamus

mai 31 2019 - 09:56
Hva er det du vil vite? Det er haugevus av ting som skjer i kroppen som man ikke har en fast bastant forklaring på
Avatar

Re: Leamus og atter leamus

mai 31 2019 - 10:28
Jeg vil bare vite at det IKKE er ALS jeg har. Jeg er dessverre slik at jeg trenger en konkret trygghets bekreftelse på at noe er ok, det hjelper ikke å høre at det sikkert ikke er noe galt.
Avatar

Re: Leamus og atter leamus

mai 31 2019 - 10:48
Så test deg da.

Hvorfor tror du at det er als forresten?
Avatar

Re: Leamus og atter leamus

mai 31 2019 - 11:09
Jeg får prøve å gå til fastlegen min en gang til. Sist gang jeg var der, hadde jeg leamus i armen, da hadde det ikke startet i leggene og lårene ennå. Nå kjenner jeg det nesten ikke i amen lenger, men har på en måte flyttet seg til bena. Hun tok bare noen enkle nevrologiske øvelser med meg og konkluderte med at dette ikke var noe å bekymre seg for. Jeg skjønner jo at man ikke skal be om videre utredning for alt mellom himmel og jord. Men hvis det er noe som har hengt i ei stund og som man virkelig bekymrer seg for, må det vel være en mulighet for at hun vil henvise meg til en nevrolog? Jeg har bare fått det på hjernen, rett og slett. Begynte med at jeg leste om leamus og årsaker til at man fikk dette og det første som kom opp da var jo ALS. I tillegg har jeg dessverre lest noen historier om folk med ALS, som fortalte at deres første symptomer var leamus.
Avatar

Re: Leamus og atter leamus

mai 31 2019 - 11:47
"Mange som har ALS merker at musklene blir stivere. De fleste legger også merke til såkalte fasciculasjoner. Fasciculasjoner er et medisinsk uttrykk for leamus. Det som skjer er at enkelte muskelfibre trekker seg sammen, slik at det kan sees et bølgende muskelspill under huden. Dette er et normalt fenomen, men hos pasienter med ALS opptrer det mye sterkere i muskler som er blitt tynne og svake. Fasciculasjoner skyldes at muskelfibre, som er i ferd med å miste sin nerveforsyning, trekker seg sammen på en ukoordinert og unormal måte. Leamus i muskler som ikke er svake og tynne er ikke tegn på sykdom"

Har de musklene du har leamus i blitt tynne svake og stive? Har du blitt nummen og snublet eller falt mye? Leamus i en muskel som ellers fungeref som den skal er ikke als
Avatar

Re: Leamus og atter leamus

mai 31 2019 - 12:41
Jeg har ikke opplevd at jeg snubler eller faller. Syns heller ikke at musklene noe sted har blitt svakere eller tynnere. Jeg er plaget med litt stive ledd, spesielt fingre når jeg våkner om morgenen, men syns dette har vært slik over lang tid og ikke merket noe forverring av det i senere tid. Mitt problem er at jeg hele tiden "er på vakt" overfor endringer i muskulatur. Tester meg selv og kjenner etter hele tiden. Det ligger en frykt i hodet mitt, om at jeg KAN få det så lenge leamusen er der. Det er denne stressende tanken som gnager meg hele tiden. Jeg klarer ikke sette punktum ved det og la det være slik det er nå. Jeg ser bare frem til å få komme til legen og legge fram dette for henne og håpe at hun vil henvise meg denne gangen. Hvis jeg får snakke med en nevrolog og bli undersøkt grundigere der, vil dette være veldig beroligende for meg. Det hjelper ikke at alle sier at dette er en veldig sjelden sykdom osv. Sjansen for at jeg kan få den sykdommen er der, nettopp fordi jeg har økt leamus aktivitet (sånn tenker jeg ihvertfall i hodet mitt).
Avatar

Re: Leamus og atter leamus

juni 24 2019 - 22:12
Jeg har hatt perioder med veldig mye leamus over store deler av kroppen, og også mye av både kramper og spasmer. Viste seg å være magnesium mangel, nå er det nesten borte.
Til forsiden