Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Leamus hver dag i flere mnd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Leamus hver dag i flere mnd

aug 2 2021 - 00:02
Hei. Etter ett år med mye bekymringer for minstedatteren min startet leamus på øyelokket mitt. Det hadde jeg fra desember til juni. Nesten konstant hver eneste dag. Var/er livredd ALS eller andre nevrologiske sykdommer. Tok mr av hjernen i april da alt var normalt. Jeg fikk mitt første panikkanfall i mars og trodde jeg skulle dø. Ambulanse og alt kom. Ble kontantert med panikkanfall og etter det startet den ordentlige angsten pluss helseangst. I juni stoppet heldigvis leamusen på øyet, men kjenner det ofte i hele kroppen, spesielt når jeg slapper av. Nå har jeg det konstant nesten hele tiden i langfinger på Høyre hånd. Like intens som på øyet. Legen sier leamusen vil roe seg når jeg roer ned kroppen. At nervesystemet mitt er på høygir hele tiden. Men jeg føler det ikke slik. Samtidig begynner jeg få smerter i den fingeren jeg har leamus. Der er det intens mens det hopper og rykker andre steder på kroppen også. Så tilsammen har jeg hatt leamus hver dag i 8 mnd og begynner å bli så sliten av det.. og redd :( ville dere betalt for privat nevrolog ? Og er det flere som er i samme situasjon som meg? Det ødelegger psyken min…
Avatar

Re: Leamus hver dag i flere mnd

aug 2 2021 - 23:54
Hei!

Tenkte jeg kunne gi deg noen faktaopplysninger om ALS som forhåpentligvis vil berolige deg.

- ALS gir ikke typisk leamus på øyelokk, men begynner som regel i en arm eller et ben. Ansiktsmuskulatur er typisk det siste som affiseres (tenk på Stephen Hawking)
- ALS begrenser seg typisk til ett sted tidlig i forløpet, ikke over hele kroppen.
- Rykningene man får ved ALS kommer som regel etter at muskelen har blitt svak, og ALS fremskrider fort. Så at du har hatt 8 mnd med leamus uten svakhet er helt utenkelig.

Ville unngått alt som er av legebesøk var jeg deg, i og med at du har blitt sjekket ut og ikke har symptomer som muskelsvakhet e.l. Det virker helt klart at du lider av angst, og ingenting annet....

Håper det var litt beroligende.
Avatar

Enig med skilpadde.

aug 3 2021 - 09:11
Har selv diagnosen MS ( og lever bra med den) og den utarter seg ikke sånn som du beskriver.

MR bilder lyver ikke .

Foreslår behandling av selve angsten istedet .
Til forsiden