Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Leamus / Stiv musklatur - Angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Leamus / Stiv musklatur - Angst?

nov 24 2020 - 07:40
Hei !

har i ca 1/5 år slitt med smerter i underarmene og nakke / skulder. musklene står i konstant spenn! Visst jeg prøver og trene armer / rygg så er jeg helt ødelagt de neste dagene, kan bli støl i armene og generelt rundt på kroppen for nesten ingenting.. Har itillegg til alt dette slitt med leamus overalt på kroppen, noen dager veldig lite da. Har tatt masse blodprøver og nevrologiske tester uten funn. Har forsøkt kiropraktor / fysio og muskelterapeut, dette hjelper der og da. Hadde en periode med panikkanfall for 2 år siden, nå har jeg generelt helseangst og daglige bekymringer pga disse smertene og leamusen...

Andre som sliter med at kroppen er stiv og støl konstant? får skikkelig vondt i armene når jeg jobber fysisk.. føler og nesten at jeg kan tenke på meg Leamus eller ekstraslag.. Sprøtt..

Hører gjerne andres erfaringer og hva som hjelper.
Avatar

Kjenner meg igjen

nov 24 2020 - 11:09
Jeg skjønner godt hva du mener! Får ofte muskelsmerter etter en periode med mye stress og angst. Spesielt panikkangst. Kroppen er jo hele tiden i "faremodus", som vil si at hver og en muskel er spent. Jeg legger ofte merke til at jeg krøller tærne mine mye, og derfor spenner leggene, eller har skuldrene opp til ørene, noe som gjør pustingen min overfladisk og jeg blir tungpustet. I tillegg blir nakkemusklene mine ekstremt såre og stive, noe som gir meg svimmelhet og hodepine.

Det er altså helt sykt for fysisk psyken og angst egentlig er! Har du prøvd en fysio/muskelterapeut som har angst som fagfelt? Det tenker jeg å gjøre, da de er eksperter på hvilken muskelgruppe som spenner seg under perioder med mye angst.

En ting er sikkert: muskelsmertene dine og leamusen er ikke farlig i det hele. Bare slitne muskler etter mye spenning. Prøv lette strekkeøvelser hjemme, det kan hjelpe. Finnes mye om du søker på google eller youtube.

Lykke til! Det er mange i samme båt, og du er ikke alene.
Til forsiden