Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Langvarig svimmelhet - tips og råd?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Langvarig svimmelhet - tips og råd?

nov 19 2018 - 23:16
Jeg er ei jente på 25 år som gikk på en real smell her i mars etter for angst og stress over lengre tid. I starten slet jeg med total utmattelse og veldig høy angst. På bedringens vei heldigvis men sliten enda med svimmelhet. Dette har jeg hatt mer eller mindre siden mai, så begynner mildt sagt å bli lei!

Min svimmelhet oppleves som en "jyngesvimmelhet" der det føles ut som du står/ligger i en båt i bølger. Det kjennes ekstra når jeg ligger nede i ro, spesielt når jeg skal sove og tar igjen øynene. Om jeg er sliten/har angst/er stressa kan det jynge veldig når jeg står oppreist også. I tøffe angstsituasjoner jynger det også veldig. Har på det værste opplevd at hele rommet jynger!

Jeg opplever heldigvis ikke veldig sterk redsel rundt dette da jeg er ganske trygg på at dette er psykisk. Litt redd for å svime av, men det har jeg fått beskjed om at jeg ikke gjør. Det jeg gjerne ville kanskje få hjelp til er tips og råd fra andre som har samme symptom som meg. Hvordan opplever dere det? Hva hjalp? Hva hjalp ikke? Setter pris på alle tips og råd da jeg er lei av å være på båt!
Avatar

Langvarig svimmelhet, som gikk over

nov 20 2018 - 14:12
Hei!

Jeg kjenner meg igjen i det du skriver, og skjønner du er lei! fikk selv svimmelhet etter en periode med stress og angst. Først i Mars -Mai, og deretter fra August til nå. Det var samme type svimmelhet som du beskriver, at det føltes som om jeg var på en båt men ikke så ille at jeg mistet balansen. Jeg har vært hos legen flere ganger, hos nevrolog, tatt MR.. Alt normalt. Så bestilte jeg meg time til manuellterapeut, han fant ut at jeg ofte kniper kjeven når jeg er stressa sånn at kjeve/nakkemusklaturen blir stram, og det gir svimmelhet/hodepine. Ble bedre etter kun første timen. Kanskje du kunne prøvd det?

Evt kan du ha noe som heter Bppv (krystallsyke) dette kan legen din teste om du har. (merk at de klassiske symptomene for krystallsyke er karusell lignende svimmelhet, men det er bevist at veldig mange har nautisk båt svimmelhet også)

Det er godt du ikke er redd for svimmelheten, da dette ville forsterket den.. Du kommer nok til å bli bra igjen:)

Lykke til!
Til forsiden