Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kvelningsfølelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kvelningsfølelse

juni 28 2017 - 16:54
Er så sliten av å ha kvelningsfølelse... Halsen føles for trang og at eg til slutt vil bli kvelt... Blir så redd... Har det sånn ofte... Og det er der nesten heile tida i varierende styrke.. Dette ødelegge alt for meg.. Kjenner ingen andre som har det slik....
Avatar

Re: Kvelningsfølelse

juni 28 2017 - 17:03
Skjønner hvordan du har det..
Når jeg får skikkelig angst, strammer det seg i halsen min, føler jeg blir kvelt eller holder på å spy.. Du må bare huske å puste og prøve å slappe av, husk at det er ikke ekte!
Avatar

Re: Kvelningsfølelse

juni 28 2017 - 17:05
Eg prøve å pusta men det fungerer ikkje... Problemet er at eg har det sånn i dagesvis...
Avatar

Re: Kvelningsfølelse

juni 28 2017 - 18:41
Jeg har mye kvelningsfølelse, helt grusomt. Det som har hjulpet meg en del er en liten ting som heter pulsoksimeter. Den måler om oksygenmetningen i kroppen er bra eller dårlig via fingeren. For å bli kvitt angst bør man vell ikke ha slike hjelpemiddel, men i mitt tilfelle så har det hjulpet MYE!! Sjekker nesten aldri mer :-) Hvis kvelningsfornemmelsen er reell, så ser man det på oksygenmetning.(VIl jeg tru ;.))
Avatar

Re: Kvelningsfølelse

juni 29 2017 - 18:45
Jeg har også mye kvelningsfornemmelser! Spesielt den siste tiden har jeg slitt med det. Har ingen gode triks som hjelper, men synes det er en liten trygghet i at det er et vanlig angstsymptom.
Avatar

Re: Kvelningsfølelse

juni 29 2017 - 21:30
Jeg har også slitt med kvelningsfornemmelser og leste et sted at når kroppen er i beredskap/angst/anspent kan man ha en tendnes til å trykke tungen opp mot ganen. Etter jeg ble oppmerksom på dette viser det seg at jeg ofte nettopp har tungen trykket opp i ganen og det hjelper på kvelningsfornemmelse ved å "flytte" tungen tilbake. Vet ikke om det gir mening, men kanskje det kan hjelpe.
Avatar

Re: Kvelningsfølelse

juni 30 2017 - 19:03
Takk for svar alle sammen... I dag er det ekstra ille... Trur eg blir kvelt...
Avatar

Re: Kvelningsfølelse

juni 30 2017 - 20:50
Prøv å bevisst kjenne etter at du har frie luftveier! Når det er ille til meg konsentrerer jeg meg veldig om å kjenne at lufta går ned i lungene - det hjelper på panikken men ikke selve følelsen!
Avatar

Bevissthet!

aug 11 2017 - 11:28
Jeg har erfart selv at når jeg blir bevisst et ubehagelig symptom så går fokuset på det. Dermed forsterkes symptomet og fokuset blir større. Dette er en ond sirkel... som de sier i tidligere innlegg så blir du ikke kvelt i virkeligheten. Men én ekstrem ubehagelig følelse. Klarer du å trekke inn pusten? Strammer du eller er du anspent? Kan være lurt å øve seg på å puste ordentlig.

Fortell meg gjerne om dette jeg skriver gjør vondt verre eller om det er til hjelp...: hvis du ikke får nok oksygen i kroppen så vil du besvime. Da vil ikke kroppen merke noe til angsten og kroppen vil dermed sørge for at du puster normalt igjen. Kroppen gjør alt for å overleve
Til forsiden