Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kvalme og oppkast - dårlig matlyst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kvalme og oppkast - dårlig matlyst

sep 20 2020 - 15:34
Hei der!
Jeg har hatt angst til og fra siden jeg var yngre, mest i form av panikkanfall og agorafobi, i tillegg til at jeg har en del helseangst. Jeg går på Zoloft, og har gjort det i 4 år, men vurderer helt klart å slutte, da jeg føler at de ikke lenger har noen som helst effekt.

Uansett. I én uke nå har jeg slitt veldig med kvalme og oppkast. Til å begynne med trodde jeg at det var noe fysisk; at jeg var syk med omgangssyke eller lignende - for jeg blir så kvalm av å spise. Likevel var det noe i meg som sa at det kanskje kunne være psykisk også... Jeg tok en tlf til legen, og hun ville teste meg for corona, og nå har jeg tatt to tester som begge er negative. Dermed mener legen min (over telefon) at dette sannsynligvis er psykogent.

Når jeg gråter letter kvalmen. Det er alltid verst om morgenen og formiddagen, før det avtar litt utover kvelden. Men det er absolutt når jeg spiser som er verst; det er en krig å få i seg selv den minste lille ting. Jeg har alltid vært nøye med å få i meg godt med mat, da sult ofte trigger angsten min. Så nå når det blir veldig lite inntak av mat så blir jeg engstelig av det i seg selv.

I tillegg har jeg jo som nevnt innledningsvis litt helseangst. Jeg får gjennomgående katastrofetanker om at det er noen bakenforliggende sykdom her, noe alvorlig galt osv. Klarer ikke akseptere at jeg har det kjipt akkurat nå, og begynner i stede å dvele på dumme tanker om forskjellige somatiske tilstander jeg frykter at det kan være.

Jeg har vært i et forhold i fire år, og det siste året har vært tøft. Jeg har ved flere anledninger tenkt at jeg burde gå ut av forholdet, fordi det er usunt og tærer på meg, men jeg klarer det ikke. Det blir for vondt og vanskelig.

Jeg lurer egentlig mest på om denne kvalmen og oppkastet og den elendige matlysten er noe som andre med angst kan kjenne seg igjen i? Tusen takk for at du tok deg tid til å lese innlegget!!!

Hilsen 24-åring
Avatar

oh yeah

sep 20 2020 - 19:44
angst kan definitivt
skape kvalme osv
angst fra langt tilbake
er fra når vi feks ble jaktet på
og hvem setter seg vel
ned foran matbordet da?
altså det passer ikke sammen det
stor frykt og stor appetitt liksom
nei plukk fra hverandre angsten
det er mitt råd i alle fall ;)
Avatar

Re: Kvalme og oppkast - dårlig matlyst

sep 21 2020 - 21:17
Kvalme og dårlig matlyst kan absolutt forårsakes av angst. Hadde veldig problemer med det selv en periode.

Høres ut som det kan være verdt å sjekke ut om du blir bedre av å være vekke fra partneren din en stund. Når du får det på avstand blir det lettere å tenke klart.

Lykke til <3
Til forsiden