Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kunst om angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kunst om angst

aug 26 2022 - 14:07
Jeg skulle gjerne ha presentert meg her men får evt ta det senere en gang på private meldinger.

Tidligere har jeg vært et aktivt medlem her på forumet fordi jeg har slitt med angst, delvis psykoser og ellers problemer rundt det å være trygdet, og vanskeligheter dette har skap sosialt og på selvfølelsen.

Etter 15+ år med store psykiske vanskeligheter har jeg etter hvert klart å få meg et normalt liv og vært så heldig å kunnet gifte meg med en helt fantastisk dame.

Grunnen til at jeg skriver her nå handler ikke om meg, men om det kanskje finnes noen her inne som kan være interessert i å samarbeide om et prosjekt jeg har som omhandler angst og det å sitte i en vanskelig livssituasjon. Jeg ønsker å finne personer som lidenskapelig tegner og utrykker seg visuelt (og evt musikk). Jeg tegner litt selv, men jeg ønsker å ha flere med meg på dette.

Det vil si jeg leter først og fremst etter personer som tegner og utrykker sine følelser og frustrasjoner visuelt eller evt via egen musikk. Jeg ønsker å starte et prosjekt som viser frem og synliggjør kunst og utrykk. Tanken er å kunne bruke dette til å skape ikke bare en mulighet for de involverte kunstnerne, men kanskje og forhåpentligvis også for flere.

Dette betyr at de er kunstneriske på en eller annen måte og interessert i å vite mer hva dette kan være må veldig gjerne ta kontakt. Hvis vi hadde hatt lov til å presentere oss offentlig her skulle jeg gjerne gjort det, fordi jeg ønsker at jeg er seriøs men dette er og skal selvfølgelig være et anonymt forum. Og det er mulig å samarbeide også oss imellom anonymt om noen skulle foretrekke det.

Jeg tenker først og fremst at jeg er etter strektegninger, avanserte og mindre komplekse. Om du tenker at det ikke er godt nok, så er tanken her at man skal få fokus bort fra det å være god nok, men heller å være komfortabel med sitt eget uttrykk. Jeg ønsker å bruke dette prosjektet jeg utvikler til å sette mer fokus på angst og vanskeligheter folk kanskje har i livet, men som mange ikke er flinke nok til å akseptere og respektere.

Ta gjerne kontakt om dere har spørsmål eller ønsker å vite mer. Eller om dere vil svare på denne tråden, så svarer jeg gjerne så anonymt som mulig på ting dere måtte lure på.

Avatar

Re: Kunst om angst

aug 30 2022 - 05:59
Jeg kunne være interessswrt, viktig at man har sin egen opphavsrett til det man det man lager, sant rent økonomisk o. Kan hjelpe til med lokale og organisasjon å jobbe i og med, om du liker a samarbeide med flere. Synes ikke det behøver å være bare svart hvitt, det er opp til en hver og bestemme, har du lyst til å tegne selv og eller bidra med dikt, skrift, tegning sa er vi i hvertfall to, trådstarter.. vi kunne inspirere hverandre hvis vi ville sikkert?
Avatar

Re: Kunst om angst

aug 30 2022 - 22:05
Ja, dette er jeg helt enig i Tristoglei.

Jeg ser for meg å hjelpe kunstnerne med å sette det opp slik at de beholder rettighetene til det og da også mesteparten av inntektene. Prosjektet er avhengig av å kunne ta 5% av inntektene, men hvis man sammenligner med profesjonelle gallerier og kunst selgere som ofte tar 40% eller noen ganger mer hvis det er et veldig prestisjefylt galleri. Det er vanskelig å gjøre suksess med NFTs, så det er viktig at alle involverte også forstår at det ikke nødvendigvis blir så mye inntekt på noen. Jeg tenker at dette kan være et prosjekt som vi kan utvikle sammen og at alle for tatt eierskap i. På ingen måte skal noen andre enn kunstnerne selv bli kreditert og anerkjent som skaperne av kunsten.

Det må gjerne være med farger også ja. Og man kunne kanskje fått til å lage dynamiske effekter som gjør bildet mer interessant. Som for eksempel farger som beveger og utvikler seg bevegelig i noen av bildene. Jeg så bare for meg at det kan være sort hvit også og at enkelte som tegner sort hvit kanskje tenker at det ikke er nok. Men sort hvit kan også være et veldig vakkert uttrykk som jeg ønsker å ha med.

Grunnen til at jeg gjør dette er at jeg ser for meg å skape et prosjekt som ikke bare gir kunstnerne en mulighet, men også kan være med å gi et bra bidrag til verden. De 5% ene tenker jeg at kan være med på å skape et budsjett som kanskje kan gi tilbake til enkelte organisasjoner eller frivillige prosjekter som jobber for mental helse. Dvs at ikke bare kunstnerne tjener på dette, men også personer som ønsker å gi noe til folk og tjenester som trenger det. Dette krever jo litt mer organisering, men dette tenker jeg er noe man kan snakke sammen om vi som evt blir involvert i prosjektet om hvordan vi skal gjøre eller om vi kan få til i det hele tatt.
Avatar

Re: Kunst om angst

aug 30 2022 - 22:06
Dikt og opplesning kan også absolutt brukes i NFTs. Enten som skrevne verk, eller som høytlesning og lydeffekt i NFTen.

Jeg skal klare å stille med kommunale lokaler sentralt i Oslo, som vi kan treffes i og bruke til å utvikle dette.
Til forsiden