Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kronisk sykdom og angst som følger

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kronisk sykdom og angst som følger

nov 20 2021 - 14:08
Jeg skal forsøke å gjøre dette så kortfattet som mulig. I 2018 fikk jeg en halsbetennelse, de påfølgende dagene ble jeg satt på pencilin og en dag etter oppstart av Antibiotika fikk jeg rød urin, flankesmerter , og oppkast. Jeg ble hastet til sykehus hvor jeg fikk påvist Iga-nefritt (kroniske nyresykdom) på grunn av streptokokkhalsbetennelsen. Dette er en sykdom hvor noen vil i løpet av år måtte trenge dialyse og evt. nyretransplantasjon.

Nå i 2021 sitter jeg her fremdeles og googler meg ihjæl. Jeg kjenner etter etter symptomer konstant og legger merke til absolutt alt. Jeg har mistet nesten all energi, sovner ikke lett, dårlig matlyst og hverdagene er generelt vanskelige å komme seg gjennom. Jeg mistenker at med nyresykdom og usikkerheten rundt denne har jeg vært så ‘’heldig’’ å fått en kraftig angst mot helse og død. Der jeg tidligere kunne fint jobber 10-12 timer om dagen klarer ikke jeg ikke lenger mer enn 5. der jeg tidligere løp opp fjelltopper vegrer jeg meg nå i det hele tatt for å prøve av frykt for om jeg plutselig skal falle om, at ingen er i nærheten, at urinen min igjen skal bli rød, at jeg kommer til å dø. Og med dette har jeg fått panikkangst i tillegg hvor når det står på som verst tror jeg jeg skal dø. Svimmelhet, kortpustet, nummen, panikkfølelse og en utta seg sjæl følelse er noen av tingene jeg opplever.

Jeg trygges dog av å lese om andres opplevelse av angst da jeg skjønner at jeg ikke er alene. Kan noen snille sjeler her inne kanskje fortelle litt om sin opplevelse og følelse av angst? Det trenger selvfølgelig ikke innebære at du også sitter med en nyresykdom. Alt tas i mot med et stort takk.. jeg er rett og slett litt motløs og sårt trengende om andres erfaringer og tanker rundt dette.
Avatar

altså

nov 22 2021 - 19:52
jeg sliter
mye med angst
masse pga
såkalte hallusinasjoner
masse av årsaker
jeg rett og slett ikke vet
jævlig er det uansett
hele meg skjelver
jeg klarer ikke fokusere på noe
frykten for å leve
blir større enn frykten for å dø
Til forsiden