Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kriblinger i kroppen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kriblinger i kroppen

jan 20 2021 - 16:01
Noen som er plaga med kriblinger i kroppen? Får det spesielt når jeg skal legge meg for natten. Føler jeg må bevege hender og føtter. Ligg meget urolig. Kan også få en følelse av «mauring og kribling» i brystområdet og i pusten osv. Er dette vanleg ved angst? Er så redd for at det kan være MS eller ALS. Jeg har det samme symptomene som på MS(men de symptomene er også symptom på angst). Har vore til både mr av hode(ikke får å sjekke ms), blodprøver osv, men aldri sjekket meg for MS og ALS. Når jeg googler «kribling i kroppen», kommer jeg alltid til MS-Sider!
Avatar

Restless legs

jan 20 2021 - 16:13
«Restless legs» i både armer og bein er ganske vanlig. 5-10 % av befolkningen anslås å ha dette. Jernmangel kan være årsak; lave verdier altså. Er du kvinne og menstruerende, så er det noe mer forekommende. Blodprøve av ferritin er måling av jernmangel.

Så, neppe MS/ALS.....
Avatar

Re: Kriblinger i kroppen

jan 20 2021 - 16:19
Men kan man ha restless legs i brystkassa også? Kan kjenne antydninga til det på dagtid også, spesielt når det har vore ille natta før. Akkurat sjekket jern, det var 48. Men har lest en plass at man burde ha over 50 med tanke på restless legs
Avatar

Re: Kriblinger i kroppen

jan 20 2021 - 16:28
Over 50 ? Du mener vel under? Siden normalområdet strekker seg opp til 200, og tilskudd anbefales under 45-50, så kan det jo være fordi du har under 50 du har disse plagene. Jernmangel altså. Over 50 og opp til 200 et et område hvor plagene trolig ikke skyldes jernmangel. NHI sine hjemmesider har sikkert informasjon. Jeg kjenner til nivåene pga min mor som har målt dette nylig.

Kjenner ikke til brystkasse. Kan jo kanskje være magnesiummangel også.
Avatar

Re: Kriblinger i kroppen

jan 20 2021 - 16:40
Man Bør ha over 50 i ferritin om man er plaget med restless legs var det jeg mente :-) Magnesiumnivået er også bra! Men kan hende det kommer av anspente muskler overalt! Takk for svar :-)
Avatar

Re: Kriblinger i kroppen

jan 25 2021 - 21:17
I veldig stressende perioder kjenner jeg på kribling i kroppen, som om det kravler masse maur inni meg... ekkelt. Jeg kjenner det mest i armene, men jeg tror alle kjenner angsten på ulike steder. På mitt aller verste kjente jeg kriblingen i absolutt hele kroppen
Til forsiden