Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kriblinger i kroppen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kriblinger i kroppen

jan 20 2021 - 16:01
Noen som er plaga med kriblinger i kroppen? Får det spesielt når jeg skal legge meg for natten. Føler jeg må bevege hender og føtter. Ligg meget urolig. Kan også få en følelse av «mauring og kribling» i brystområdet og i pusten osv. Er dette vanleg ved angst? Er så redd for at det kan være MS eller ALS. Jeg har det samme symptomene som på MS(men de symptomene er også symptom på angst). Har vore til både mr av hode(ikke får å sjekke ms), blodprøver osv, men aldri sjekket meg for MS og ALS. Når jeg googler «kribling i kroppen», kommer jeg alltid til MS-Sider!
Avatar

Restless legs

jan 20 2021 - 16:13
«Restless legs» i både armer og bein er ganske vanlig. 5-10 % av befolkningen anslås å ha dette. Jernmangel kan være årsak; lave verdier altså. Er du kvinne og menstruerende, så er det noe mer forekommende. Blodprøve av ferritin er måling av jernmangel.

Så, neppe MS/ALS.....
Avatar

Re: Kriblinger i kroppen

jan 20 2021 - 16:19
Men kan man ha restless legs i brystkassa også? Kan kjenne antydninga til det på dagtid også, spesielt når det har vore ille natta før. Akkurat sjekket jern, det var 48. Men har lest en plass at man burde ha over 50 med tanke på restless legs
Avatar

Re: Kriblinger i kroppen

jan 20 2021 - 16:28
Over 50 ? Du mener vel under? Siden normalområdet strekker seg opp til 200, og tilskudd anbefales under 45-50, så kan det jo være fordi du har under 50 du har disse plagene. Jernmangel altså. Over 50 og opp til 200 et et område hvor plagene trolig ikke skyldes jernmangel. NHI sine hjemmesider har sikkert informasjon. Jeg kjenner til nivåene pga min mor som har målt dette nylig.

Kjenner ikke til brystkasse. Kan jo kanskje være magnesiummangel også.
Avatar

Re: Kriblinger i kroppen

jan 20 2021 - 16:40
Man Bør ha over 50 i ferritin om man er plaget med restless legs var det jeg mente :-) Magnesiumnivået er også bra! Men kan hende det kommer av anspente muskler overalt! Takk for svar :-)
Avatar

Re: Kriblinger i kroppen

jan 25 2021 - 21:17
I veldig stressende perioder kjenner jeg på kribling i kroppen, som om det kravler masse maur inni meg... ekkelt. Jeg kjenner det mest i armene, men jeg tror alle kjenner angsten på ulike steder. På mitt aller verste kjente jeg kriblingen i absolutt hele kroppen
Avatar

Jeg også

mars 9 2021 - 15:42
Huff, er ganske lei. Hadde en god periode nå for noen uker siden. Har slitt med nervesmerter, brenning, nummenhet og mauring i venstre arm. Tidvis også venstre bryst. Gått til fysio og fått treningsprogram, og følte meg bedre. Så har jeg antakeligvis overbelastet, trent for mye og vært veldig fysisk aktiv ift det jeg er vant til... så har alle symptomer kommet tilbake og mer til. Og hva gjør jeg da tror dere? Jeg googler og googler. MS ble jeg utredet for i 2019 og det var det ikke... men nå blir jeg redd for at det er det likevel. Eller at det er noe annet alvorlig. Jeg føler at huden er nummen i armen og brystet stikker. Ryggen maurer. Føler med deg. Må bare tenke på at det kan bli bedre snart. Sensitivering av nervesystemet gir mange symptomer pga angst, stress, fysisk overbelastning.
Avatar

Ingen av dere har MS :/

mars 9 2021 - 16:11
Jeg har MS , fikk det i 2018 ( attakvis Multipel sclerose ) , sykdomsforløpet er ikke sånn noen av dere beskriver.

Diffuse rykninger og smerter som kan være hva som helst .

Og om noen har mast seg til MR med kontrastvæske OG spinalpunksjon så er det ingen tvil. Enten har man det , eller har man ikke det.
Man skal stole på en nevrolog og fastlege.

Forstår ikke disse trådene der dere hauser opp hverandre med disse diffuse symptomene, istedenfor å snakke om kjernen i angsten.

( og nei ..MS er ikke det verste å få , slutt å Google skrekk- historier på nettet)
Avatar

Hei

mars 10 2021 - 14:21
Det er jeg enig i, men noen ganger er det fint å høre at andre har de samme symptomene... Har for øvrig bare tatt vanlig MR av hodet og ikke mast meg til noe som helst. Når man får sterke symptomer blir man redd. Jeg har helseangst og det trigger da enda mer.
Avatar

Ferritin

mars 10 2021 - 14:39
Og jeg fikk forresten blodprøvesvar i går og interessannt det dere skriver om ferritin. Jeg har kun 9 i jernlager og d vit mangel.
Avatar

Så lenge dere deler symptomer og det er innforstått at det er angst.

mars 11 2021 - 22:29
..og ikke prøver å overbevise hverandre at alle sammen har ALS el PP -MS .

Jeg ble lettet over å gå diagnosen , da visste jeg hvordan den kunne behandles og kan fremdeles stå i jobb.

Hva tenker du om hva hadde følt om du fikk denne diagnosen ?
Den er fullstendig behandlingsbar . Til og med den mest progressive typen fins det veldig gode bremse- medisiner for.
Spotify har en god info- podcast om MS og hvordan den utarter seg.

Jeg har jo ikke helse - angst, så jeg vet ikke hva dere søker etter. Er det frykten for frykten for å få en nevrologisk sykdom .
Eller er det et kontrollbehov for fremtiden eller? Redsel for død/ invaliditet?
Bare lurer altså:)
Avatar

Hei:)

mars 12 2021 - 10:37
Jeg er ikke redd for å dø, men redd for å få en sykdom som innebærer mye smerter som ikke kan behandles. For det har jeg allerede, men nå har jeg slitt med forferdelige nervesmerter det siste 1,5 år som gjør angsten ille. Var egentlig ok for noen uker tilbake, men har gjort mye fysisk og overbelastet igjen, med alle symptomer og litt til og da blir jeg redd. Angst for sykehus. Har sett et nært fam.medlem dø, så det ble trigget etter det.
Avatar

Hei

mars 12 2021 - 11:41
Kan det hende at dette utviklet seg etter å ha opplevd dette med familie medlem og at det startet da.Hvis personen som ikke lever var i store smerter så kan det ha trigget ting.Ingen vet jo 100 prosent om man kan ha alvorlig sykdom selv leger tar feil.men hvis dette henger sammen med familiemedlemmet kanskje det er sorgen din.Hvis det er sorgen da er det du må jobbe mer med for det er det da som fører til helseangst.
Avatar

Ok forstår, det er ikke nevrologiske sykdommer spesifikt du er redd for

mars 12 2021 - 14:49
Det er generelt alle sykdommer som fører til seigpining osv.

Jeg kjenner flere med sykhusangst som har havna på sykhus over lengre tid ( den ene døde av lymfekreft/ den andre overlevde en annen type kreft )

Jeg tenker er man først så uheldig å få en alvorlig terminal sykdom så er sykehus - angst det minste problemet- da får man et annet syn på det.

Som feks da jeg var ung så Tenkte jeg at fy! Jeg skal aldri få barn , det ser vondt ut å føde osv.

Men da man blir gravid og det nærmer seg fødsel så tenker man ikke sånt i det hele tatt.

Det blir vel en angst for angsten.
Angst over å ikke ha full kontroll over fremtiden.
Til forsiden