Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kramper/leamus/rykninger

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kramper/leamus/rykninger

juli 3 2018 - 02:05
Vet det er flere poster om dette temaet, men bare må få det ut. Sliter så mye med det overskriften sier. Har rykninger og leamus overalt. Under øyet, lår,legger, ryggen, armene(over og under). Får ikke ro i sjela.

Er henvist til nevrografi. Har vært hos nevrolog. Ingen som vet hva dette er, ikke lege, ikke nevrolog. Er det noen der ute som har det slik??

Skal nevnes at jeg sliter med helseangst. Har vært redd for mye rart, men nå er det als jeg tenker på.

Jeg mener ikke bare kribling eller tenkte symptomer, men dirring og rykninger som syntes utenpå klærne. Blir glad for alle svar hvis noen har noe å dele.
Avatar

Als

juli 3 2018 - 03:25
Hei. Jeg sliter med helse angst selv og. På de verste dager har eg jevnlige leamus gjennom dag . Det hører til angsten

Angående als så døde morfaren til noen eg kjenner av det . Å har sport om han slet med leamus som syptom. Fikk da til svar at han hadde lit leamus men det kom seint i sykdomsløpet. Å legen min har sakt til meg når jeg sakt jeg Tror jeg har als. At leamus kommer sent i sykdomsløpet på als. Oftes så sent at personen ikke klarer å gå .

Men helseangsten gjør at du som regels er konstant muskelspent og det gir leamus . Så tror i ditt tilfelle du ikke trenger beskytte deg :) håper svaret var til hjelp
Avatar

Als

juli 3 2018 - 05:33
Takk for svar:)

Ble litt beroliget. Selvom det skal mer til for å roe ned meg akkurat nå:).

Er det flere ting du kommer på om denne sykdommen? Vil ikke Google, det gjør saken bare værre
Avatar

Als

juli 4 2018 - 16:06
Ja jeg vet også det at i Norge er als en sjelden sykdom pga klimaet i Norge . Å at om du har vert oss nevrolog osv så er du garantert frisk .

Litt som har hjelpt meg er å går til psykolog. Å så har jeg startet på angst dempende medisin . Medisine. Fjerner ikke angsten men demper symptomene så jeg har nesten ikke leamus lengre
Avatar

Føles som melkesyre i kroppen

juli 9 2018 - 14:39
Jeg sliter med mye av det samme.
Har hatt sykdom i nær familie i mange år, i høst gikk jeg på en smell. Med depresjon og angst. Psykisk påkjenning i mange år har satt seg, har vært sykemeldt mer eller mindre fullt siden i høst, går nå til psykolog.
Dette med anspenthet i kroppen kjenner jeg igjen. Til tider er det som jeg har trent, kjennes som hele kroppen er full av melkesyre. Innimellom har jeg skjelvinger og leamus. Jeg tåler å gjøre veldig lite fysisk arbeid før jeg blir andpusten og sliten, sliter også med helseangst og frykter MS/ME/kronisk utmattelse. En dag kan jeg ha mot og overskudd til å gjøre husarbeid, gå turer og tenker at det er bare angst! Neste dag kan jeg bli slått ut av frykt for nevnte sykdommer, redd for å trigge de om jeg presser kroppen litt. Jeg har fått beskjed om å ikke ta meg helt ut, jeg har slitt med å klare å spise hele denne perioden. Lavt jernlager har jeg også fått påvist og da er det jo logisk at kroppen tåler lite! Har nok dårlig kondis også etter mye stillesitting i vinter.
Jeg blir så oppgitt over å ha det sånn.
Avatar

Melkesyre

juli 9 2018 - 17:45
Kan kjenne igjen dette symptomet også. Trist å høre at du har det sånn.

Hadde vært så gly å hørt om noen som har hatt disse rykningene og leamus og blitt helt kvitt det. En som nevner medisiner tidligere i tråden, så det er jo en mulighet.

Avatar

Attaksi

juli 14 2018 - 00:46
Jeg har attaksi. I stressende, slitne eller fryktaituasjoner får jeg rykninger og kramper i bein og armer og flere steder på kroppen. Skikkelig ubehagelig.
Avatar

Attaksi?

juli 14 2018 - 01:16
Aldri hørt om dette, attaksi. Er det en diagnose?
Sliter selv veldig med rykninger og leamus.
Avatar

Leamus vs ALS

juli 19 2018 - 22:53
Hei.
Jeg er ny her. Har noenkommentarer angående Leamus og muskelrykninger. Jeg er ekstremt plaget av dette selv. Tror det ble utløst av noe medisiner jeg fikk for noen år siden. Jeg har sluttet med disse nå, men leamus og rykninger er forsatt tilstede.
Når det gjelder ALS så er slike symtomer IKKE det første som melder seg, det er muskelsvakhet og muskelsvinn. Når dette har debutert vil det komme slike symtomer i ETTERKANT på grunn av disse muskelsvakhetene. Dette er viktig å forstå for å skille ufarlig leamus fra farlig leamus. Hvis det er muskelsvinn og muskelsvakheter først gjerne i føtter ( man snubler gjerne og mister kontroll over beina). er det grunn til misstenke nevrologisk sykdom. Leamus og muskelfacikulasjoner er veldig vanlig. Dette kan vare i en uke eller opp til år. Dette er helt ufarlig, men meget ubehagelig. Jeg har hatt dette i 5mnd nå, føler meg av og til som en popcornmaskin. Jeg tror og håper dette vil gi seg, men tror det kan ta tid.
libra 1985.. Jeg er overbevist om at du iallefall ikke har ALS. Det tror jeg du kan være veldig trygg på
Bare noen korte fakta og litt erfaring.
Avatar

Leamus vs als

juli 20 2018 - 00:59
Takk for at du leste og tok deg tid til å svare Finmarken.

Det virket beroligende og er til stor nytte. Et tiltak jeg har iverksatt er å slutte å Google og lese om dette(sykdommer), derfor vet jeg bare det jeg har hørt og husker fra før av.

Igjen takk for svaret ditt.
Avatar

Leamus

juli 20 2018 - 13:14
Igjen finmarken; har du så store rykninger og leamus at du kan se det utenpå huden? Altså at muskelen eller området vibrerer synlig?

Prøver å ignorere men ikke lett. Å vite at det ikke er farlig hjelper jo litt på angsten.
Avatar

Leamus vs ALS 2

juli 20 2018 - 13:44
OM jeg har, det lever i føtter og noen ganger i armer også. Kan til og med se det når jeg har strømper på. Det er som om hele legg og fotmuskelen hele tiden er i konstant bevegelse. Dette er ikke vondt bare ubehagelig. Jeg ignorerer dette konsekvent. Orker ikke bruke enrgi på dette. Om det kommer flere tilleggsymtomer skal jeg ta affere. Har snakket med fastlegen om dette. Han er heller ikke så veldig bekymret. Så lenge det ikke er svekkelser eller at man mister konrollen på føtter eller hender er dette ikke farlig. Ditt største helseproblem er ikke sykdom, men sykdomsangst. Dette er urasjonelle tanker som du må få bort. De har ikke rot i virkeligheten.
Jobb med deg selv og få tankene bort. Ta deg treningsturer o gkjenn at kroppen fungerer. Nå skal jeg peise på med en topptur der jeg gir jernet. Når jeg kommer opp vet jeg at jeg er frisk. Jeg hadde ikke klart det om jeg ikke er frisk. Det er ikke enkelt, men du må jobbe det bort. Jeg vet hva du sliter med da jeg har hatt dette angstspøkelset hengende over meg selv.
En tilleggsopplysning. ALS starter ALLTID ensidig. ALDRIG bilatteralt eller tosidig. Det er en regel du kan forholde deg til.
Lykke til.
Avatar

Leamus vs als 2

juli 20 2018 - 13:56
Hva vil det si at det starter ensidig? I en arm/bein? Ett sted?

Jeg har det ikke konstant, det kan gå timer mellom hver rykning. Noen steder har jeg det oftere enn andre. Mest på høyre side lår og arm.

Igjen takker masse for svar.
Avatar

Leamus vs ALS 3

juli 20 2018 - 16:48
Det vil si at i 90 % av tilfellene dvs nesten alltid starter det i en fot. Foten klarer ikke å bære deg. Du snubler og føler deg klossete. Det kan også starte med at man mister kaffekopper vannglass
Etc. og ikke skjønner hvorfor. MEN husk det jeg sa. Muskelspill er et sent symtom. Det kommer ETTER at fremtredende muskelsvakhet har debutert.
Nå må du roe ned du har IKKE ALS.
Lykke til
Avatar

Rykninger

juli 23 2018 - 16:43
Finmarken; beklager maset, men har behov for å vite. Når du skriver ukontrollerte bevegelser, hva vil det si? Jeg har nå en storetå som beveger seg opp og ned, og fra side til side, ikke konstant men hvert 5.minutt ca. Det dirrer og murrer i storetåa og langs innsiden av foten/rista.
Det samme skjer også med min tommel. Av og til, en gang om dagen et par dager i uka.
Kan dette utløses av angst? Er dette ufarlig så lenge foten er like sterk?
Avatar

Re: Kramper/leamus/rykninger

nov 13 2018 - 17:17
Hvordan går det i dag ? Ble dere som var redde her kvitt det ?
Avatar

Re: Kramper/leamus/rykninger

nov 14 2018 - 23:32
Jeg skal på ingen måte underkjenne at mennesker sliter med tanker rundt sykdom fordi de er rammet av angst, det er i grunn slik angst virker, fysisk og krevende, med tanker som gjør at man får høy puls, er i fight, flight og i noen tilfeller freeze modus , derimot kan de fysiske virkningene av angst forklares på en enkel måte, når angsten slår inn er det ett beskyttelses modus som ligger naturlig i oss og som er og har vært nødvendig for overlevelse, det som enkelt skjer fysisk når man er i dette moduset er at pulsen øker, blodet trekker seg til de viktige organene som hjerte og muskler , dette fordi du enten trenger å forsvare seg, rømme/flykte unna situasjonen eller spille død i de tilfeller man ikke kan flykte vekk, f.eks om man møter en bjørn, videre fører dette til prikkinger , skjelvinger i hud og andre organer som ikke får blod, derimot er det sjelden at vi i vårt trygge samfunn har behov for hverken å beskytte oss eller rømme fra noen farlige situasjoner,, det starter gjerne med ett panikkanfall, hvor tankene rundt egen helse gir den mest naturlige forklaringen fordi man nødvendigvis ikke har vært i noen fare, tanker rundt panikkanfallet gjør at vi stiller oss spørsmål ved vår fysiske helse nettopp fordi panikkanfallet er så fysisk, dette er med å vedlikeholde frykten som fører til en generell angst .

Jeg har selv vært svært preget av angst deler av livet, så jeg vet hva det dreier seg om, min løsning har vært å stadig stille spørsmål til meg selv om jeg virkelig skal bruke tid på å tenke på om det er noe galt med helsen min eller om jeg faktisk skal bruke tid på å leve livet , skal jeg virkelig bruke tid på å tenke på at jeg kanskje har en eller annen sykdom eller skal jeg velge å stole på at jeg ikke kan ha kontroll på hva som kan skje, jeg vet det høres skremmende ut , men vi får ikke gjort noe med hva som kan skje, vi kan derimot leve i nuet og nyte den tiden vi har.

ALS er jo en svært skremmende sykdom, men vi får ikke gjort noe med den om vi først har fått den samme gjelder hjerteproblemer og kreft, man kan ikke forutsi noe.

Avatar

Kramper

nov 16 2018 - 09:58
Beklager sent svar.

Siste nytt fra meg er at jeg var til nevrografi og ble friskmeldt av de som foretok undersøkelsen. Dette var beroligende-en stund.

Nå derimot så hopper lårene mine, innsiden rundt kneet vibrerer som bare det. Redselen er tilbake. Hva kan dette være?? Man skal da ikke ha kramper og rykninger flere steder i kroppen? Dette har vart i ca 1 år.
Avatar

Skjønner så godt...

nov 26 2018 - 21:43
Flott svar homo47årmedangst! Det er selvfølgelig helt riktig det du skriver. Man burde ikke bruke tiden sin på å tenke seg syk når man heller burde fokusere på at man er frisk. Man får det jo så mye bedre med seg selv da. Men så er det slik at mange får fysiske symptomer og det er da det er vanskelig å tenke rasjonelt fordi man hele tiden søker etter svar. Svar på hva dette kan være og svar på om dette kan være begynnelsen på noe. Det å leve som hypokonder er og blir kjempe slitsomt fordi man rett etter en legetime føler seg helt topp og ekstremt lykkelig. Før man begynner å kverne over det som ble sagt og gjort. Man finner til slutt alltid ut at man ikke spurte om de rette tingene og at legen sa et eller annet som man overtolker. Jeg snakker dessverre av erfaring fordi jeg er slik selv.

Har den siste tiden vært plaget med mange panikkanfall og har i den forbindelse fått vibrasjon/skjelvinger på venstre side av kroppen. Det kommer og går litt, men er for det meste konstant når jeg kjenner etter. Jeg prøver å ta meg selv i nakken å tenke at dette er bare angst. Men så kommer tankene. Det hjelper heller ikke at hver gang man ser noen sitte i en rullestol tenker man at vedkommende har ALS, eller at det er ei på jobben nå som har en far som har ALS. Og ei anna på jobben som mistet sin mor i ALS. Man blir stadig trigget og dette tar knekken på hypokondere..... Det er så vondt, unødvendig og slitsomt på samme tid.

Libra85: Forstår at du søker svar. Jeg er der selv... SIden du ble friskmeldt av en nevrolog syns jeg du skal ta til deg dette. Siden du har gått med dette i et helt år uten å bli muskelsvak, tenker jeg at dette er angst som sitter godt i kroppen din. Tankens kraft er virkelig kraftfull... Har lest om mennesker som rett og slett har blitt lamme fordi de har tenkt det. Hvor sykt er ikke det??
Avatar

Libra 1985

mars 8 2020 - 21:19
Ber om oppdatering
Avatar

Du er ikke alene

mars 9 2020 - 23:22
Jeg sliter med mye leamus over hele kroppen, er mest i venstre bein, men kjenner det til dels over alt.

Har en teori at kanskje om en ikkje er vant med muskelrykninger/leamus fra før så henger hjernen seg opp i det.

Spesielt oss som sliter med helse angst, hjernen funker på rare måter. Sliter fortsatt med det, men begynner og bli vant med det som gjør det mindre skummelt.

Kan sies at jeg gikk en 3-4 ukers periode med Zoloft og når jeg økte dose så blei det verre. Muskelspasmer kan være bivirkningerr på medisin. Håper dette hjelper litt for andre som føler mye på det.
Avatar

Leamus i ryggen

mars 23 2020 - 21:35
Har idag begynt å få leamus i ryggen.
Skal sies at jeg også har helseangst.

Jeg tror jeg er frisk, men hater å ikke vite 100%.
Har på en måte gått fint å leve med helseangsten og den roer seg ned innimellom, men orker ikke leamus også.

Tips til hva som kan hjelpe?

Godt å vite at man ikke er alene om dette :)
Avatar

Leamus i ryggen

mars 24 2020 - 22:06
Hei.

Du vil ha tips om hva som hjelper mot leamus i ryggen.
Aksepter at leamus er der når du kjenner den, MEN begynn å tenke på noe annet, f.eks at du er frisk og sterk. Leamus kan flytte seg overalt i kroppen. Vær forberedt på det.

Jeg tenker aldri på krampene eller leamus lenger, selvom jeg har det. Aksepter det.
Avatar

Re: Kramper/leamus/rykninger

mars 25 2020 - 09:50
Hei!
Jeg har hatt leamus over alt i fire måneder nå. Mest i legger og føtter, men også ofte i ryggen. Og magen. Og armer. Og skuldre. Og så videre. Overalt, med andre ord! Det er ikke farlig og det er heller ikke noe forstadium til ALS! Det kalles Benignt Fascikulasjonssyndrom (BFS) og er nok mer vanlig enn det en skulle tro. Hva som er årsaken til BFS har man dessverre ikke klart å finne ut av, men det ser ut til at det debuterer etter perioder med mye stress eller kraftig virusinfeksjon. Det finnes flere studier som har fulgt pasienter over lang, lang tid, og samtlige konkluderer med at det er helt ufarlig. Det er imdilertid greit å få en lege til å vurdere det, men fascikulasjoner/kramper uten andre nevrologiske utfall eller klinisk svakhet er godartet! Legen kan raskt fastslå dette gjennom en standard nevrologisk undersøkelse.

Studiene har vist at symptomene kan vedvare i mange år - men det er altså helt ufarlig!

Den eneste "behandlingen" er å akseptere at de er der, noe som kan ta litt tid (min egen erfaring).
Til forsiden