Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kraftig hjerteslag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kraftig hjerteslag

april 25 2019 - 19:36
Hei, håper noen kan svare meg på dette.

Hadde tidligere idag et kraftig hjerteslag etterfulgt av et enda kraftigere hjerteslag ca 2 sekunder etterpå, så kraftig at det kjentes ut som om noen slo meg hardt i brystet. Var litt svimmel og hadde veldig rar hjerterytme ca 30 min etterpå, og hadde et angstanfall etter dette da jeg ble så bekymret.

Hadde mitt første angstanfall for 5 måneder siden og har siden da slitt fælt med angst, var sengeliggende en periode pga av totalt utmattelse av angsten. Har også slitt med svelgevansker og brystsmerter og har derfor vært en del bekymret for hjertet, men har vært hos lege og tatt en vanlig ekg og denne var normal. Men har aldri opplevd det jeg opplevde idag, hva kan dette være?
Avatar

Svar: hjerteslag

april 25 2019 - 20:00
Skjønner at du blir bekymret. Men når man har angst så gjør kroppen veldig mange rare ting, og dette høres veldig typisk ut for angst og er nok aller mest sannsynlig ikke noe farlig.
Prøv å tenk litt igjennom...
Er det noe spesielt som utløser disse hjerteslagene og angsten? Noen spesielle tanker som trigger? Reagerer du på noe du har drukket/spist ? Går du på noen medisiner som du kanskje reagerer på?
Siden du har 1991 i brukernavnet ditt så går jeg ut i fra at du er rundt 28 år. Sannsynligheten for at det er noe galt med hjertet er ikke så veldig stor. Men skjer det flere ganger og hvis det fortsetter å bekymre deg så er det jo bare å kontakte fastlegen, så vil de kanskje kunne berolige deg litt mer.
Avatar

Hei

april 25 2019 - 20:25
Har hatt akkurat det samme selv, var plaget i en periode der det som regel skjedde når jeg prøvde å sove. Selv trur jeg det er mest psykisk. Da hjerterytme er en automatisk funksjon så jo mer du tenker på det jo større sjanse er det for et det "hopper" litt ut av rytme.

Så det beste er nok å prøve å la ver å tenke så mye over det. Prøve å ligge i en stilling der du ikke legger merke til hjerteslagene.

Ellers så har dem jo de her mini EKG'ene du har på deg et helt døgn som gir mye mer data enn en vanlig EKG. Så du kan jo kansje høre med legen om det.
Til forsiden