Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kosttilskudd/matvarer mot angst/depresjon. Min erfaring

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kosttilskudd/matvarer mot angst/depresjon. Min erfaring

feb 23 2022 - 18:19
Heisann. Mann 35 år her som har slitt med angst i ca 5-6 år nå, og litt med depresjon i det siste året..
Eg tenkte at eg kunne dele mine erfaringer med kosttilskudd/helsekost (vitaminer og mineraler).
Eg tror eg har testet det meste innen kosttilskudd, og det er mye som ikke fungerer (for min kropp).

Dette er hva eg har testet,også en liten kommentar på om det fungerte eller ikke.

- Magnesium: Ja magnesium fungerer utmerket mot angst/stress, MEN man må velge den riktige typen. Det finnes over 5+ typer magnesium (magnesiumoksid,malmate,glycinate,citrate etc) og den eneste magnesiumtypen som fungerte for min angst var Magnesium Glycinate. Og her er linken til magnesiumtypen er tar :https://www.tights.no/butikk/bodyfuel-chelated-magnesium/
PS: På pakken står det anbefalt 1 tablett om dagen, men eg tar totalt 7 stk fordelt i 4 tabletter om morningen, og 3 på formiddag/ettermiddag. Men eg veier 117 kg så er sikkert derfor eg tåler dette fint.

Tran: Er litt sånn 50/50 om det fungerer. En gang så tok eg 3-4 tranpiller....så ventet eg 20-30 min og var glad som en sol. Fiskeolje skal visst hjelpe mot depresjon, men man må ta en som har riktig balanse mellom omega 3 fettsyrene EPA/DPA.
Mer info her: https://www.youtube.com/watch?v=5qbtUL0W0_A

L-Tryptophan: Er ikke sikker på om dette fungerer på meg. Eg tester fortsatt sånn av og på om det virker. Dette er en aminosyre som blir til serotonin i kroppen. Serotonin er feel good happy hormon som gjør at vi blir glad. Eg lurte ofte på hvorfor eg var angstfri og glad om sommeren, også leste eg at når man er ute i solen så lager kroppen serotonin og vitamin D.....og dette gir velvære.Jim Carrey slet med depresjon og han fant hjelp i aminosyrer: https://www.youtube.com/watch?v=5jntds3XAJ8

L-Theanin: Skal visst være beroligende men eg tror ikke dette fungerer på meg. L-Theanin er også en aminosyre som kan hjelpe på stress.Finnes bla i grønn te.


Lemon Balm/Sitronmellisse: Tja....kan hende eg ikke brukte dette lenge nok men tror det hadde litt effekt ,men er usikker. Lemon Balm minker stresshormonet kortisol og skal hjelpe mot angst. Sjekk denne videoen for mer info om Lemon Balm mot stress:
https://www.youtube.com/watch?v=j6I6kbaJPeQ


B12 vitamin: Ingen effekt, men hadde sikkert ikke B12 vitaminmangel.


L-Thyrosin: Fungerte 1 gang for meg. Ble superhappy og full av energi 30 min etter at eg tok dette......men så fikk eg aldri den effekten tilbake. L-Thyrosin er en aminosyre som gjøres om til dopamin i kroppen.

Andre ting som eg har i tankene:
Angst kan også ha sammenheng med dårlig mage/fordøyelse. Har lest at hvis man spiser mat som er "probiotic" i nooen uker så kan man fikse fordøyelsen sin og bli glad igjen (f.esk Kefir,Yoghurt,Surkål).Har ikke prøvd dette selv men er bare en ting eg lurer på om eg skal prøve.
Å faste noen dager kan også gjøre suses på å forbedre humør/angst. Eg anbefaler denne videoen som handler om fasting/fiber etc for et positivt humør.
https://www.youtube.com/watch?v=hl71wnDhGpg


Beklager skrivefeil
Still meg gjerne spørsmål hvis du lurer på noe ;)
Avatar

Gode tips!

des 27 2022 - 11:37
Jeg er også en person som har fått mye nytteverdi ut av kosttilskudd, og jeg er kanskje litt i overkant entusiastisk angående endringene de har gjort for meg. For det er så klart ikke sikkert det samme fungerer for andre, men jeg vil likevel dele det som har fungert, som ikke allerede har blitt skrevet av Poliginal. Jeg må også nevne at jeg brukte disse kosttilskuddene samtidig som jeg gjorde andre ting for stressmestring. For eksempel en del meditasjon.

For meg gjorde Ashwagandha kanskje størst forskjell. Umiddelbar indre ro, og god effekt over tid. Rhodiola Rosea hadde god effekt på energinivåer og nedstemthet. Lavendel brukte jeg bare i en liten periode, men det fungerte bra mot eksamensnerver. Jeg likte også vitamin C og B6 (i formen p5p).

Jeg lærte utrolig mye av å disse to nettsidene: "https://www.kamastressmanagement.no" og "https://www.wanvig.no/6-effektive-kosttilskudd-mot-angst-og-indre-uro/". Begge sidene er veldig vitenskapelig baserte.
Til forsiden