Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kortpustet og ekstraslag på hjertet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kortpustet og ekstraslag på hjertet

mai 27 2019 - 23:09
Har slitt med ekstraslag på hjertet i ca et år, kommer som regel etter en lang arbeidsdag eller i arbeid. Har noen dager da jeg har veldig mange utenom og være i så mye fysisk aktivitet, fra jeg står opp til jeg legger meg, er også mye svimmel,kortpustet og har vondt i hodet.
Ekstra slagene kommer som et sug i brystet og opp i halsen. Kjenner det utrolig godt. Har ikke noe spesiel helseangst eller noe men når det er dager som dette kjenner jeg at jeg virkelig blir lei. Noen andre som sliter med dette, eller lignende?
Avatar

Re: Kortpustet og ekstraslag på hjertet

juni 2 2019 - 08:04
Hei,
Ja.. jeg «sliter» med ekstraslag. Første gangen jeg ble utredet for dette var i 2010 da jeg var 7 uker på vei med førstemann. Da fortalte jeg om anfallene mine til legen som lyttet på meg og mente jeg hadde en bilyd på hjertet. Han henviste meg til hjertespesialist som tok 48-timers EKG og ultralyd. Ingen bilyd, ingenting galt med hjertet og selvfølgelig ingen ekstraslag under registreringen. Den gangen hadde jeg kun ekstraslag anfallsvis på kveldstid. Gjerne etter kl 20. Forholdsvis rask puls og ekstraslag på hvert andre og tredje slag i en periode på 3 timer. Kunne gå dager eller uker til neste gang. Ble erklært hjertefrisk.

Denne gangen... haugevis av ekstraslag hele dagen uavhengig av klokkeslett. Endte opp livredd på legevakta som kun tok en 30-sekunders EKG. Ingen funn. Hadde flere ganger også ekstraslag i serier. Opptil 4 stk etter hverandre. Fikk «kranglet» meg til ny time hos hjertespesialist. Denne gangen 24-timers EKG og belastnings-EKG + ultralyd. Da jeg fikk timen hadde det gått såpass lang tid at ekstraslagene hadde roet seg. Typisk. Ingen funn på EKG. Belastningstesten var helt fin og ultralyd viste normalt fint hjerte. Erklært hjertefrisk igjen og med anbefaling om å prøve å slappe mer av. Ekstraslag er helt ufarlige for hjertefriske. Han fortalte at serier heller ikke er farlige. Ubehagelig, ja, men ikke farlig.
Han hadde hatt folk med 50 000 ekstraslag på et døgn uten å merke noe (altså annenhvert slag hele døgnet) og folk som hadde blitt henvist fordi de hadde kjent 2 stk (!)

Noen merker de mer enn andre. Så lenge man er hjertefrisk, er ikke dette farlig i det hele tatt. Jeg angster en del selv om jeg vet at det ikke er farlig. Dette selvfølgelig fordi jeg finner det veldig ubehagelig og fordi jeg får en følelse av at det aldri helt kan gi seg.

Man kunne få opphopninger av ekstraslag i lang tid etter infeksjoner også. Hjertet blir litt irritert. Ikke farlig det heller.

Gå og sjekk at hjertet er ok. Får du tommel opp så anbefaler jeg å prøve hardt og leve med ekstraslagene. Det er vanskelig og jeg prøver hardt selv. Det er enda mer slitsomt og energikrevende å gå rundt å bekymre seg.

Lykke til

Hilsen meg
Til forsiden