Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kontroll

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kontroll

juli 21 2019 - 06:40
Jeg har det utrolig tungt for tiden,jeg er så opptatt av kontroll og forutsigbarhet.på grunn av tidligere ting har jeg hatt stort behov for å ha kontroll over alt som skjer.Nå har det nylig vært ting rundt der hvor jeg ser enda mer at heg har ingen kontroll her i livet.Ting skjer rundt som jeg ikke kan ha kontroll over og Nå føler jeg meg fullstendig hjelpesløs for de tingene som skjer har jeg ingen kontroll over men kun å stole på leger at de vet hva de gjør.Det er utrolig tøft nå for tida.jeg føler meg fortvilet og frustrert og hjelpesløs.i så mange år har jeg gått rundt jeg må ha kontroll jeg må ha kontroll men så skjer dette og gjør alt til kaos.fullstendig kaos og starter å minne meg på tidlegare ting jeg ikke hadde kontroll.Man ser plutselig hvor sårbare vi mennesker er hvor lite kontroll vi har her på denne jord.det er store kamper som foregår i hode og jeg får enda dårligere søvn som jeg ellers sliter mye med.sovner jeg plutselig får jeg marreritt.Alt er vondt angsten blir forsterket enda verre enn ellers tvangstanker trenger seg på angsten er med overalt jeg er hjelpesløs.Alt er rot den kontrollen jeg ikke hadde før i tida og kjempet så mange år tilnå ha kontroll.kjempe kjempe for å ha kontroll plutselig skjer uforutsette ting hvor jeg mister helt kontroll.jeg er fortsatt i sjokk og prisgitt at leger vet hva de gjør.jeg har det så vondt nå for tida at jeg aner ikke hvordan komme gjennom dette her.Jeg aner rett og slett ikke hva jeg skal gjøre av meg og man får fort katastrofe tanker at det verste kommer til å skje selv om jeg vet dette kommer til å gå bra.dette ordner seg men bekymringene blir så store.det er tidligere tap av kontroll og samtidig min kontroll jeg har kjempet for å ha men plutselig skjer ting rundt og da ser man det enda klarere Vi har ingen kontroll over hva som skjer rundt oss og andre vi bryr oss om.Uforutsette ting skjer og plutselig blir vi hjelpesløse og innser hvor avhengige vi er av at leger vet hva de gjør at livene til mange mennesker er i hendene hos leger at de vet hvordan de skal gjøre folk friske.Å være oppi dette er så tøft.jeg aner ikke hva jeg skal gjøre av meg av fortvilelse men å se hvor lite vi mennesker har kontroll at hva som helst kan skje rundt oss vi tenker ikke alltid så mye over det.Helt til vi får sjokk dette er utrolig tøft holder meg så mye våken selv on det ikke er noe jeg kan gjøre.Det er så mye kaos og rot i hode føles så overvelmende.Hva gjør man når man innser at man har så lite kontroll over ting som skjer i livet og kontroll er noe man har kjempet for å ha i så mange år.Alt raser sammen men hva gjør man.Er det noen som har gode råd?
Avatar

Re: Kontroll

juli 21 2019 - 10:40
Finn frem til noe som du HAR kontroll over, for noe er det gudskjelov. Jeg tenker på ting som å plante blomster, lage et bed eller en blomsterkasse. Gå en tur på stranda eller i skogen og finne vakre småstein, skjell, røtter og lignende som du kan bruke til å pynte bed eller blomsterkrukker. Du blir i hvert fall ikke verre av å gjøre sånt. Og det kan godt tenkes at det roer ned og gjør godt. Går du ut i regnet, så si høyt til deg selv: "Jeg bestemmer at jeg vil bli våt!" Er du tørst, så si: "Jeg bestemmer at jeg skal hente et glass vann!" Du skal se at det faktisk er ganske mye du har kontroll på. Det hjelper å snakke høyt til seg selv om viktige ting, synes jeg.
Hilsen Liv
Til forsiden