Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kognitiv terapi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kognitiv terapi

juli 31 2019 - 18:02
Hei på dere!

Er det noen som har opplevd at kognitiv terapi ikke fungerer (helseangst/panikkangst) Eventuelt hva man da kan prøve. Kan ikke stå på Sobril i evigheten eller. Håper på svar fra dere godt folk :)

Avatar

Re: Kognitiv terapi

aug 15 2019 - 00:41
Har du prøvd sånn fire dagers kurs ?

Har ikke prøvd selv bare sett at det har hjulpet for mange
Avatar

Re: Kognitiv terapi

aug 15 2019 - 09:41
Kognitiv terapi har noe effekt når man holder på med det men for de fleste (sier fleste nå siden jeg ikke husker prosenten fra hodet) så vil man få tilbakefall etter 6 måneder så det er vel dokumentert i psykiatrien at dette ikke fungerer så bra.

Men så har du noe som heter meta kognitiv terapi hvor pendelen svinger andre veien og har en effekt på omtrent 80% (denne husket jeg i det minste), så setter man de opp mot hverandre så gir det et hav av forskjell når det kommer til hva som fungerer.

Er du oppegående og har en god forståelse av det du leser og jobber med deg selv så ville jeg lest boken “meta cognitive therapy for anxiety and depression” av Adrian Wells, for det er nok mer hjelp der enn det offentlige kan tilby desverre.
Men har du råd eller går privat så hadde jeg spart tiden og gått til en/ei som har et diplom på veggen at de kan dette, desverre må du nok privat for den hjelpen, men verdt pengene for de fleste hvis man har råd.

I og med man ikke kan linje her så kan du bare søke «meta cognitive vs cbt» , «meta cognitive therapy studies» etc. Så får du et litt innblikk.

Har selv for mange år siden vært gjennom cbt (kognitiv) og fungerte ikke for meg heller, føltes som å snakke svada for å si det rett ut, uten å stille de rette spørsmålene og det å forandre tankemønsteret man har, hver tanke har et x antall utfall/veier å gå, men det å lære å bli klar over det og velge det positive (for man har mer valg enn man ofte tror) så blir ting bedre, men det kreves jobbing med seg selv, med eller uten hjelp.

Har selv diagnoser som agorafobi/angst,ptsd og bipolar og kan si jeg har mer eller mindre lest meg frisk men har jo også hatt god støtte av ei x og familie gjennom årene.
Sluttet med medisiner for bipolar som siste bit for litt over 2 år siden og har ikke hatt de store svingningene med opp og nedturer, men dette er ikke noe jeg anbefaler andre med samme diagnose å gjøre før man vet man har kommet til et stadiet man vet man klarer det og det er alltid forskjell i grad av ulike diagnoser.
Men jeg vil nå alltids være bipolar men jeg har nå selv kontroll over tankene og er veldig var på å velge mer positive utfall/veier fra tankene.

Jeg sliter nå mer med søvn og alt det der grunnet en litt for aktiv hjerne som ikke sier stopp, men ser det heller på den måten at vi er forskjellige og jeg har jo alltid vært sånn så jeg er vandt til det også uten at jeg vektlegger alt det negative. Det å lære å tenke og velge positivt er alpha omega spør du meg.

Uten at jeg personlig har erfaring med det, men hva med å prøve cbd olje hvis du føler du trenger medisiner? Naturlig produkt som fungerer mot så mangt, men fortsatt ikke lovlig i Norge men man kan snakke med legen om det. Men nå koster det litt kontra medisiner, men har du råd ville jeg utforsket dette. Ellers får du kjøpt det i Sverige som mange gjør, men kommer jo an på hvor du bor, men igjen så er det et dyrt produkt for øyeblikket.

Sikkert flere gode metoder der ute men ville nå bare legge igjen et svar på at ting kan overvinnes, en diagnose er nødvendigvis ikke en livsvarig en i psykiatrien og de fleste kan faktisk overvinnes med rett behandling, så ikke gi opp. :)
Til forsiden