Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Klumpfølelse i halsen!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Klumpfølelse i halsen!

juli 25 2021 - 21:55
Hei! Klumpfølelse i halsen når man svelger, er dette noe noen kjenner igjen ? Sånn utenom angstanfall.. Jeg hadde det en stund før, så ble det nesten borte. Nå har jeg hatt det i flere dager nesten hele tiden. Det blir borte når jeg spiser , men kommer tilbake igjen. Akkurat som noe sitter fast i svelget. Utrolig plagsomt og man blir jo engstelig av det. Hvis noen har erfart dette, håper jeg på evt råd for å bli kvitt det.. Ha en fin søndag ????
Avatar

Kjent

juli 26 2021 - 00:52
Høres ut som noe jeg opplevde selv tidlig i forløpet med angst, noe legen kalte for globus hystericus. Kommer gjerne i forbindelse med angst om jeg ikke tar feil, og kjennes rett og slett ut som om noe sitter fast og må svelges ned. For min del varte det lenge og var ikke alltid det ville gå over. Men ting som kan gi effekt er å forsøke å flytte fokus over på noe annet, prøve å spise noe som er enkelt å svelge / drikke vann. Utenom det forsøk å slapp av i kroppen.
Avatar

Re: Klumpfølelse i halsen!

juli 27 2021 - 17:05
Ja, det er veldig vanlig ved angst. Har med spente muskler i/rundt spiserøret og svelget å gjøre.

For meg er all slags avspenning, spesielt trening, noe som hjelper mot dette.
Til forsiden