Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Klump i halsen/svelg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Klump i halsen/svelg

aug 18 2019 - 11:21
Det begynte for 2 uker siden. Vanskelig for å svelge, blei helt tørr, og en klump i halsen. Kjenner klumper hver eneste gang jeg svelger og får helt panikk. Av og til kjennes det ut som jeg må tape eller harke opp slim for å «løsne» det.
Har sjekket det hos legen, men de så ingenting. (Venter på å komme til røntgen)

Er livredd for at det kan vær kreft..
Men kan det vær angst ??legen sa ingenting om det..

Aldri kjent dette før. Føles ut som jeg blir kvelt hver dag.

De sier at hvis det kun er angst så hjelper det med sobril, jeg har prøvd sobril og det hjelper nesten ikke, betyr det at det må vær noe annet da?
Andre som har erfaring med dette? Hvordan ble du kvitt det ??
Avatar

Re: Klump i halsen/svelg

sep 17 2019 - 23:49
Høres veldig kjent ut, og det er som regel sånn det er, jo mer du kjenner etter, jo mer vil du kjenne kulen, men det er ikke noe farlig :) Det er bare musklene som trekker seg sammen i halsen pga angst, og da kjennes det ut som man har en kul.
Det går som regel over når man ikke tenker over det
Avatar

Re: Klump i halsen/svelg

sep 21 2019 - 19:57
Dette kalles Globus pharyngeus, eller Globus sensasjon, og er veldig vanlig ved angst. Hvis du har hatt det i 2 uker, ville jeg nesten spurt legen om sterkere beroligende, for det kan være veldig vanskelig å bli kvitt. Men du må også jobbe for å få det bort.Trikset er å ikke svelge de fleste gangene du har lyst til det. Men det tar tid å få bort.
Til forsiden