Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Klump i halsen og svelgeproblemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Klump i halsen og svelgeproblemer

nov 10 2020 - 16:54
Hei!
Jeg skriver her fordi jeg håper noen har opplevd det samme som meg, og at det kanskje kan være litt beroligende å lese deres historier.
Dere som sliter med klumpfølelse i halsen, hva er deres symptomer?

Jeg har nå i 6 måneder slitt med en veldig vond og irriterende følelse av en klump i halsen. Det er mer eller mindre ubehagelig, og har vært der siden april nå. Begynte rett etter covid-19 ble et stort problem.
Begynte som svelgevansker fordi jeg følte mat ble sittende fast i halsen, og er nå som regel bare smerter ved svelging, følelse av at det er en klump i halsen, og en sår følelse ganske langt nede (ved strupen omtrent).

Jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har blitt sjekket hos øre-nese-hals lege, og med slange ned i svelget. De finner ikke noe galt. Men jeg føler det hele tiden. Det gjør så vondt, og har ødelagt mye av livet mitt. Har jo kjent angst fra før, men har aldri slitt med så fysiske symptomer som dette. Og det går jo bare ikke over. Selv i situasjoner hvor jeg koser meg/ikke er spesielt engstelig, så er det der...
Legen har konkludert med at det nok er angst/spenninger. Men jeg føler meg ikke tatt på alvor. Føler det bare blir dyttet bort med at jeg har helseangst. Men det gjør jo faktisk vondt, jo :-(

Finnes det egentlig noe som hjelper? Noen som har opplevd det samme?

Håper dere har det så bra dere kan ha det i disse hjemmetidene... <3 Klem til alle som trenger det.
Avatar

Re: Klump i halsen og svelgeproblemer

nov 10 2020 - 16:58
Har legen eksplisitt brukt ordet helseangst?
Avatar

Re: Klump i halsen og svelgeproblemer

nov 10 2020 - 17:04
Var vel sykdomsangst som ble brukt som det konkrete ordet.
Avatar

huttemeitu

nov 10 2020 - 21:57
din historie
svært så ekkel
disse smertene
må jo være helvete
jeg ville anbefale
sterke beroligende
for å prøve å roe kroppen ned
da disse smertene
nok skyldes konstant
anspenthet
lykke til!!!!!
Avatar

Re: Klump i halsen og svelgeproblemer

nov 12 2020 - 00:03
Hei! Jeg har hatt helseangst siden Januar, og det var dette som var hva det hele begynte med for meg (før jeg fant ut at det var angst). Til og med det med strupen passer nøyaktig hva jeg var igjennom, og jeg trodde lenge jeg hadde strupekreft. Flere ganger for dagen skjedde det at halsen knøt seg totalt, og klumpfornemmelsen var der 24/7. Dette pågikk i mange måneder, før det plutselig forsvant og "angstsymptomene" flyttet seg andre steder. Nå er det hodet haha.

Du har hatt en slange ned i halsen, noe som vil si at du kan 100 % utelukke noe alvorlig. Trøst deg med det.

Utifra min googling for noen måneder siden fant jeg ut at jeg hadde "globulus syndrom". Kan muligens være noe lignende for deg? Selv var jeg også hos øre/nese/hals spesialist, men fikk ikke ta slange ned i halsen siden dette var i begynnelsen av coronapandemien.

https://www.painscience.com/articles/lump-in-the-throat.php les denne artikkelen :)

Mitt tips vil være og prøve akkupunktur/kiropraktor/fysioterapi eller noe lignende. Gjerne gå til en behandler som har alle disse, og kan flytte deg der det trengs. Går selv til Atlas nå og har merket stor bedring.

Avatar

Ikke farlig, men slitsomt

nov 12 2020 - 17:14
Hei. Da jeg først fikk angst for mange år siden, var det akkurat dette jeg slet mest med. Husker det som veldig skremmende og slitsomt. Jeg lærte meg til slutt en teknikk på å tenke at det bare var i hodet mitt, hver gang problemet oppsto....og etter mye nok trening forsvant det. Så lenge lege har sjekket deg og det ikke er noe, er det mest trolig angst. Kanskje du kan snakke med lege om å bli henvist til terapeut med spesialisering for helseangst? Lykke til ♡
Til forsiden