Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Klaustrofobi og Valium

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Klaustrofobi og Valium

juni 2 2018 - 10:50

Heia.
Jeg er en kvinne som har slitt med hemmende klaustrofobi siden barndommen. Det gjelder et hvert sted hvor jeg ikke har flukt-muligheter om jeg "står fast", som heis og fly.
De senere år har det «vokst», og jeg sliter med buss og tog. T-bane har jeg ikke tatt på 20 år....
Jeg har gått i lengre tid hos psykolog, i form av eksponerings-terapi. I perioder har det funket nokså bra. Inntil en meget ubehagelig episode, hvor klaustrofobien min førte til et skikkelig panikkanfall på bakken i et fly. Det var meget flaut å få meg ut foran alle passasjerene...Denne episoden har dessverre ankret seg så intenst i kroppen min, og jeg klarer ikke lengre å reise med fly. Dette hemmer meg stort, både privat og i jobb. Som mamma ønsker jeg å være en god rollemodell for mine barn, slik at de ikke "smittes" av min klaustrofobi. I jobb er det utrolig tungvindt å reise langt med tog, og det blir lange bilturer på familien.

Jeg har kommet dit at jeg nærmest gir opp å overvinne klaustrofobien gjennom terapi. Jeg har jobbet og jobbet daglig i årevis med tanketrening og klarer ikke å overvinne.

Og nå er jeg der at jeg rett og slett vurderer om jeg må ty til valium for å gjennomføre flyreiser.

Jeg er skeptisk til all type tabletter. Jeg har aldri i mitt liv tatt valium og andre lignende preparater. Det skyldes redsel for bivirkninger. Når det står på pakningsvedlegget at bivirkninger kan være:

"aggresivitet, vrangforestillinger, mareritt, hallusinasjoner (mest vanlig hos barn og eldre), hudreaksjoner, gulsott, åndedrettshemming, blodtrykksfall, hjertesvikt, kvalme, munntørrhet, forstoppelse, inkontinens, mangelfull tømming av urinblæren..."

Ja, da frister det ikke mye å oppføre seg slik innesperret i et fly ;)

Så nå ønsker jeg å høre erfaringer fra andre som har prøvd valium. Ga deg deg ro? Og klarte du å overvinne hindringer som oppleves uoverkommerlig? Nå tenker jeg spesifikt på flyskrekk og fobitilstander. Jeg har min dybeste respekt for hvordan slike medikamenter kan føre til misbruk, og vil for en hver pris unngå det. Samtidig opplever jeg å stå fast med behandling hos psykolog. Jeg har også drevet med NLP-coaching.
Til forsiden