Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan noen hjelpe meg? Noen med erfaring ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan noen hjelpe meg? Noen med erfaring ?

april 18 2021 - 23:02
Hei. For fire uker siden opplevde jeg tydeligvis mitt første panikk anfall. Hadde hatt en stressende dag på jobb , og når jeg kom hjem skulle jeg skifte bleie på datteren min. Plutselig ble jeg svimmel, begynte å svette å få skikkelig hjertebank. Samboeren min kom opp og tok over datteren vår. Når jeg gikk med trappen klarte jeg ikke å puste. Jeg følte meg lammet på ene siden, klarte ikke å svelge og fikk ikke tilbake pusten. Da ringte samboeren min 113. Når ambulansen kom fant de ingenting galt og fastslo at jeg hadde opplevd mitt første panikkanfall. Jeg har hatt angst i flere år, og fått det pga jeg har blitt trigget til ett angstanfall. Da hyperventilerer jeg, men får kontroll på pusten. Det klarte jeg ikke denne gangen. Igjennom disse årene har jeg hatt mye bekymringer ovenfor parforholdet jeg har, minste datteren min som har vært mye syk osv. jeg er vel en person med masse bekymringer av natur og verdens største hønemor ovenfor barna mine. Etter den dagen ambulansen var her gikk det bare nedover. Jeg følte og føler meg syk. Jeg har hatt leamus nesten konstant hver dag på venstre øyet i 2,5 mnd føre dette, og har det enda. Vært hos legen å tatt vanlige undersøkelser + vanlige blodprøver. Lett forhøyet leverprøver men ikke noe annet funn. Disse dagene har jeg opplevd plutselig hjertebank, hetetokter og svimmelhet. Vært hos legevakt x antall ganger og fått på meg ekg. Ikkenoe annet enn skyhøy puls. Til slutt ble jeg henvist til hjertespesialist, og fikk på meg ekg jeg skulle ha på 24 t. Dagen etter viste spesialisten at pulsen min var nesten på 160 når jeg var hos han og hvordan pulsen gikk ned når jeg dro derifra. Sykkeltest ble gjort og ultralyd av hjertet. Alt var fint. Igjen konkludert med angst. Jeg var veldig lettet det ikke var noe med hjertet, men formen er enda ikke bra. Jeg våkner om morgningen og er kvalm, har støy i kroppen og det verker. Føler jeg har hjertebank men har normal puls. Utover dagen kan det skje flere ganger at jeg skal opp å skifte bleie, få hetetokter og må sette meg ned. Derfor klarer jeg ikke å legge fra meg at det kan være en annen sykdom enn angst. Jeg føler meg ikke trygg... har heller ingen fastlege som er flink til å ta ordentlig tak. Men har en psykolog jeg snakker med en dag i uken. Jeg kan også sitte om kvelden og plutselig få en klumpfølelse i halsen og føle jeg ikke får puste. Det er liksom ikkenoe som trigger det i forveien, men alt dette skjer så hyppig. Jeg ønsker bare å føle meg frisk, begynne å jobbe igjen og ikke føle at jeg ikke kan gjøre noe i hverdagen uten å være redd for å besvime.... Veldig korte trekk egentlig fra hvordan disse fire ukene har vært for meg. Jeg føler meg konstant uvel :( skal sies at jeg har runna stygge Google og er konstant bekymret. Prøver å gå tur og legge alt fra meg, men klarer ikke. Jeg vil tilbake hvordan formen min var før :(
Avatar

.. en tint til

april 18 2021 - 23:04
Jeg har en pakke med zoloft her. Vil dette hjelpe? Jeg prøvde to dager før jeg måtte kutte ut med råd fra fastlegen siden jeg skulle til hjertespesialist. De to dagene var jeg konstant kvalm og hadde vandig diaré. Ble fryktelig dårlig. Aner ikke om jeg tørr å starte opp igjen..
Avatar

Google er din verste venn

april 20 2021 - 08:07
Om man har helseangst.

Alt du nevner over her er typisk fysiske symptomer på angst.

Hvis du har fått medisiner av fastlege så bør du kanskje bruke dem jevnlig , etter avtale?

( jeg har også fått anbefalt zoloft , men har ikke kontaktet min lege ennå- er redd for bivirking )
Avatar

Google er din værste venn

april 20 2021 - 12:10
Jeg har opplevd mye av det samme som deg og tenker at det er helseangsten, men innerst inne slår jeg meg ikke til ro med det. Og det gjør det nok vanskeligere å komme videre. Og det dukker opp nye ting når den ene har gitt seg. Nå er det mest en ubeskrivelig føles i kroppen som gjør at jeg tenker nå dør jeg. Det er helt forferdelig og jeg blir helt ør i hodet.
Hvis du ikke er fornøyd med fastlegen du har nå kan du prøve en annen. Det er viktig at du blir forstått og at de hjelper deg. Det hjelper veldig for meg å snakke om det.

Jeg håper du får det bedre snart. Klem
Avatar

Hei

april 21 2021 - 19:59
Hei, dette høres ut som angst ja...
Jeg har sendt deg en venneforespørsel og en melding for en stund tilbake. Fått den?
Til forsiden